Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Subaru, WRX-STI EJ20 Final Edition ile Efsane Motoruna Veda Ediyor!

Subaru'nun 80'lerde ralli ve 24 Saat yarış araçlarından bu zamana kadar getirilen EJ20 kodlu özel motorun finali yapılıyor.
Subaru, WRX-STI EJ20 Final Edition ile Efsane Motoruna Veda Ediyor!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Subaru ismi anıldığında yanına getirilen ilk ek, Impreza-WRX-STI takıları oluyor. Legancy gibi ralli ve özel yarışların efsanesi olmuş modelini de unutmayalım. Keza Legacy ralli takımının şampiyonluklarını vermiş, Impreza’dan daha önce çıkmış model olsa da yeteneklerini Impreza’ya vermiştir. Japon marka, 80’li yıllarda geliştirdiği ve motorsporlarındaki başarısının kilit anahtarı olan EJ20 kodlu motorunu uğurluyor.

EJ20’de aynı Giotto Bizzarrini’nin tasarladığı ve dünyanın en iyi V12’si olarak gösterilip, Murcielago ile son bulmuştu. Subaru’nun da 1989 yılında tasarladığı Boxer, Final Editio Impreza ile artık kaputların altında yer almayacak. İşte detaylar;

Subaru, son olarak 2020 Subaru Impreza WRX-STI ile EJ20’ye veda ediyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Motorun ne kadar özel olduğunu ona yapılan veda yemeğinden anlayabiliriz. 89’da ortaya çıkan dört silindirli Boxer, Legacy’nin güç merkezine yerleştirilmesiyle WRC ve Nürburgrign 24 Saat yarış araçlarına kadar farklı alanlarda kullanılmıştır.

Japon halkına sunulacak bu özel seri, Type S’e dayandırılarak imal edilecek. Halkın en çok istediği yerden yol alan Subaru, WRX-STI’yı stil ve ekipman yönünden dikkatli davranmış.

EJ20’li WRX-STI, ileride çok değerli olacak bir son sürüm serisi.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==WRC’nin tüm esintileri aracın tüm kılcallarına verilmiş. Parlak bir ızgaraya ile başlanılan tasarımda, karbon lip ile süslenmiş tampon bulunuyor. İkonik kaput deliğini unutmayan Subaru, şık LED’li farlarıyla yakışıklı bir görüntü sunuyor.

GCM Yatırım Banner

Mavi rengin olduğu yerde mutlaka sarı jant olur! Subaru’nun geleneksel WRC renkleri, Final Edition EJ20’nin de vücuduna sarılmış. Zaten bunun dışındaki bir boya ile son sürüm olamazdı.

Sarı jantlar 19 inç büyüklüğünde ve BBS’den geliyor. Arka tampon hava kanallarının diğer yüzünde karbon difüzör üzerine yerleştirilen dört çıkışlı egzozlar WRX-STI’ın gerçek karakterini önümüze koyuyor.

Final Edition EJ2O WRX-STI’yi alanlara özel döşeme malzemeli karşılama var.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Her zaman abartının en uzandığı yol almış Japon ırkı, WRX-STI’da az da olsa fazladan ayrıntılara yer vermiş. Döşemelerde özel bir malzeme olan, Ultrasuede ile sarılmış. Ultrasuede, genellikle deri-süet yerine kullanılan bir ultra fiber kumaştır.

Ön koltuklara Recaro’lar verilmiş ancak arka oturma kısmında Subaru kendi koltuklarını kullanmış. Açık gri renk detaylarına sahip koltuklarla direksiyon simidi Ultrasuede kumaşla kaplanmış. Orta konsol bir dijital ekranı taşıyor.

EJ20’nin ürettiği güç fazla ve ona göre de spesifik frenler takılmış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==2.0L hacimli ünite, çift kaydırmalı turboşarj Boxer olarak geçiyor. 6 ileri manuel şanzımanda üretilen tork, dört tekerleğe gidiyor. 308 ps‘lik EJ20, 422 nm tork sağlıyor. Bunu durdurması için 6 pistonlu ön, 2 pistonlu kaliperle 18 inç havalandırlmalı frenlerle güç durduruluyor.

Sürümden 555 adet olacak. EJ20 Final Edition’un satış fiyatı 37.900 dolar olacak belirlenmiş. 23 Aralık 2019 yılından itibaren satışlarına başlanacak. Subaru’nun genel olarak motor deva kutlaması başarılı olmuş.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.