Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Yüksek Maliyetli Mercedes-Maybach GLS SUV Alabama’da Üretiliyor!

Mercedes'in Bentley Bentayga ve Rolls Royce Cullinan ile olan rekabeti sağlayacak Maybach GLS SUV adına yeni bilgiler geldi!
Yüksek Maliyetli Mercedes-Maybach GLS SUV Alabama’da Üretiliyor!
HABER GİRİŞ

Mercedes, özellikle İngiliz rekabeti için ortaya çıkardığı ve Maybach üzerinden gittiği GLS SUV‘un gelişmelerinden bahsetti. Resmi olarak bu aracın çıkacağını GLS Maybach’ın  sokaklarda gördüğümüz prototip testlerinden anlamıştık. S Serisi sedanı temsilen en üst seviye arazi aracı olarak yerini alacak model, insanlara ultra lüks yaşam alanları verecek.

Verilen ilk bilgiler arasında Maybach SUV’un üretim yerinin ABD’nin güneydoğu kısmına konumlu Alabama eyaletinde olacağı söylendi. Keza bu bölge Mercedes’in 4×4 alanda imal ettiği araçlarının ana vatanı. Bunun en büyük sıkıntısını Amerika’nın Türkiye’ye yönelik gerçekleştirdiği yaptırımlarda, Mercedes SUV fiyatlarının anında 1 kat yükselmesiyle yaşanmıştı. Bakalım GLS için farklı ne gibi bilgiler verilmiş.

Mercedes-Benz lüks SUV kısmında son zamanlarda biraz zayıf kalmıştı.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Sport Utility Vehicle (SUV) araçlar, bir süreye kadar bazı şirketlerin listesinde olmayan araç grubuydu. İnsanların tercihlerine bakılarak gidildiğinde ise sedan, wagon ve MPV sınıflardan uzaklaşıldığı, yüksek sürüş kabiliyetli araçlara aşırı yönelmeleri yaşamıştık. Mercedes şirketinin hacimce geniş olan bir tercihi olsa da, BMW’nin X7’si, Range Rover’ın alanında halen daha gözde olan SV Autobiography‘si, kişilere yeterli konforu sağlıyordu.

Alman marka da yükselen SUV araç segmentini Maybach destekli GLS ile çözmek istiyor. Gelişimi ve imal süreci ABD/Alabama’da olacak. Edindiğimiz bilgiye göre üretim maliyetinin 200.000 dolar olacağı, ortalama fiyatının Lamborghini Urus aralığına geleceği aktarıldı.

HIT Markit analistcisi Tim Urquhart, “ABD pazarı G sınıfı ve AMG varyantlarını büyük ölçüde canlandırdı. Maybach SUV bu nedenle G vagonundan biraz farklı bir şey isteyenlere hitap edecek.” dedi.

GCM Yatırım Banner
Maybach GLS hakkında farklı oto analistcileri görüşlerini bildirdi.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==AutoPacific’in otomotiv analisti Ed Kim, lüks SUV’ların bazı şirketleri devam ettiren şey olduğuna inanıyor. Sözlerinin devamında, “Cayenne olmasaydı, Porsche 911’leri elde etmek için yeterli paraya sahip olamazdı. Ancak Porsche bunu yapan tek otomobil üreticisi değil, çünkü Bentley Bentayga, Audi Q7, Volkswagen Touareg ve daha önce bahsedilen Cayenne ile aynı platforma dayanıyor ve Lamborghini Urus da öyle.” dedi.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Nikitav Aksyonov’dan Mercedes GLS SUV’a Maybach Aşısı!

Mercedes USA CEO’su Dietmar Exler‘de kaputun altında hangi güçlerin faaliyette olacağından bahsetti. Kesin bilgiler arasında GLS’ye 560 beygir güç üreten bir V8‘in yerleşimi söz konusu. Keza hacim olarak da bu 4.0L, AMG tabanlı bir motor olacak. Önümüzdeki yıl Çin’de tanıtılması beklenen Maybach SUV’un, Vance kentindeki tesislerde GLS, GLE ve GLE Coupe ile aynı noktada üretimi olacağı söylendi.

Ve 10 yıllık bir zaman diliminde bu tesise elektrik tabanlı araçlara dair 1 milyar dolarlık bir yatırım sağlanacak. Herkesin merak ettiği ne zaman tanıtılacak sorusuna da Exler, 2019 yılının sonlarına doğru lansmanın yapılmasını planladıklarını bildirdi. Maybach GLS’den gelen son haberler bu şekilde. Farklı bilgiler elimize ulaştıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın