Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2020 Mercedes-Benz S-Serisi’nin Üretim Şekline Dair İlk Tasarım Yorumu!

Mercedes'in gelecek W223 kasa S Serisi'nin üretim haline en yakın tasarım yorumları geldi.
2020 Mercedes-Benz S-Serisi’nin Üretim Şekline Dair İlk Tasarım Yorumu!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Bir süredir Mercedes-Benz S Serisi‘nin yeni neslinin nasıl olabileceği yönünde araştırmalar yapıyoruz. Özel tasarımcılardan takip ettiğimiz dış tasarım çizgilerinde Alman markanın diğer modellerle uyumlu olabileceği kanısına varmıştık. Amiral sınıfı temsil eden S Serisi’nin konumu gereği biraz daha değişik olacağını düşündük.

E sınıf çalışmaları devam ederken bir yandan en üst seviyede elektriklisi de hazırlanıyor ve ismi EQS olarak çıkış yapacak. W222 kasanın 2014 yılı üretiminden 6 yıldır kadar geçse de halen daha güncel olduğu söylenebilir. Kapsamlı şekilde değiştirilecek S Serisi’nin W223’ü teknolojisi ve kokpiti gelecek modellere de ışık tutacak. İşte detaylar;

Mercedes’in kafasındaki araç şekillerine göre hareket eden tasarımcı, bize göre daha yumuşak hatlar kullanmış.

S’in jenarasyonları içerisinde kötü diyebileceğimiz bir modeli söz konusu değil. Her döneminde efsane olabilen amiralin, barındırdığı donanım seviyesi itibariyle de örnek olmuştur. Bizimde korsan çekimler ve önceden tahmin edilen stil çizgilerinden, 2020 S Serisi’nin duruşunun yumuşatıldığını düşünüyoruz.

Seri için yorumlama yapacak olursak; boyutlarda ne kadarlık bir artış olur bilemiyoruz ancak yukarıdaki videodan izlediğimiz kadarıyla W223’ün daha iri bir görüntüsü olacak. Köşeleri eskisine nazaran  yuvarlak hatlara sahip.

Büyük farlar yerini alan yenilenmiş aydınlatmalar da küçültülmüş. LED düzeni CLS’de olduğu gibi bumerang şekillerinde yapılmış. Izgaraya daha köşeli ve oval bir hal verilmiş. Günümüz AMG varyantlarına yakın duran tamponu tamamen değiştirilerek, dışa çıkık bir stile sahip olduğu gözüküyor.

GCM Yatırım Banner
Yeni nesil S Serisi’nin arka kısmına baktığımızda, sanatçı ön bölüm odaklı çalışmasını ilerletmiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Asfaltın lüks gemisinin arka aydınlatma şekilleri yine CLS’den türetilmiş. Zaten böyle olacağı başından belliydi. Tek tip model duruşlarında ilerleyen Mercedes, S’te de bunu bozmamış. Sizce de arka stoplar cüsseli bir araca göre küçük kalmamış mı?

W222’ye kadar gelen nesillerin her zaman arka görünümü aracın barındırdığı özel ve ağır yapıyı yansıtıyordu. Yine de olası W223 bu şekilde olursa, puanı kırılabilir. Ve de kesinlikle S Serisi’nin altındaki tüm modellerden ayrı tutulması gerekir.

Geçen hafta korsan çekimlerini aldığımız son kasa C Serisi‘nde gördüğümüz kokpitin çift ekranlı konsol tipi, ilk S Serisi’nde uygulanacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Jenerasyon geçişlerinde Mercedes her zaman en lüks serisinin üzerine hayret edeceğimiz ve kendisine yakışır farklılıklar katmayı bilmiştir. A Serisi’nden başlayarak seriler arası dağılan MBUX eğlence-bilgi sistem yerleşimi, S’te farklı olacak.

Dijital gösterge panelinin devasa boyutlarda olması bir yana Range Rover modellerindeki gibi yapılan çift dokunmatik ekran şekillerine benzeyen halde S’in kabini imal edilebilir.

Üst ekranda aracın genel ayarları, ses sistemi ve navigasyon izleme olacak. Alt kısım ise tamamen klima kontrolüne tahsis edilecek. Bu boyut ve konumdaki ekranları her gördüğümüzde; istediğimizde tek bir ayar hareketi ile yerlerinin değiştirebileceği gibi hissettiriyor.

Amiralin bundan sonraki motor yelpazesinde elektrikli motorlar devrede olacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Bilinçli olarak geliştirilen hibrit düzenin sadece elektrik motoruyla 100 km kadar gidebileceği söylendi. Motor ünitesi seçenekleri arasında 2.9L Hybrid, 3.0L benzinli ve dizel seçenekler olacak.

S Serisi’nin S63 AMG’sinde yine 4.0L çift turbo V8 olacak. En hızlı amiraller arasındaki sedanın güçlü seçeneğinin de 40 Voltluk hafif hibrit olacak.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Mercedes Elektrikli EQV V-Class’ını Tanıttı!

İzlediğimiz videoda Mercedes’in tasarım yönünde nasıl ilerleyebileceğini gördük. Bu kadar uğraş verilen bir çalışmanın mutlaka S’in üretim haline benzeyeceğini düşünüyoruz.

Ne zaman tanıtılacağı hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Bize göre Frankfurt Fuarı’nda perdeleri kalkabilir. Sonuç olarak amiral son kasada yine harika detaylar gösterecek ve teknolojide örnek olacak detaylar vereceğini düşünüyoruz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın