Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2020 Kuga Her Noktasında Ford Olduğunu Belli Edecek!

Ford'un kompakt yapıdaki ve çok başarılı olan SUV'u Kuga'nın yeni görünümüne dair ilk görsel örneği geldi!
2020 Kuga Her Noktasında Ford Olduğunu Belli Edecek!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Ford Escape’sini, aynı zamanda Kuga’sını yenileme dönemine almıştı. İlk jenerasyon Escape adıyla 2000 yılında, Kuga dağıtımı ile de 2008 yılında gösterilmişti. Model, ilk çıkartıldığı dönemde Mazda’nın bazı platform ve teknolojilerinden yararlanmış. Bu imalat alanı bazı kamyonet gruplarının da çıkış noktasıydı. Toyota RAV4, Jeep Cherokee, CR-V açısından bakıldığında Kuga sıkı bir rakip olarak piyasaya çıkartılmıştı.

Ülkemizin çok sevdiği markalar arasında olan Ford, SUV klasmanda da kendini sevdirdi. Amerikalı şirketin özellikle son nesliyle gelen Focus,  Fiesta vb. modellerine baktığımızda değişen yüz hatlarını görebiliriz. Gördüğümüz dijital resimde de Kuga’nın benzer far ve ızgara tipiyle geleceği düşünülüyor.

Caddelerde rastlanan, az kamuflajlı halinden sonra bu renderı göstermek zor olmasa gerek!

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Kuga’nın da stil olarak takım arkadaşlarına yakın olacağını bilsek de net bir şeyde söyleyemiyorduk. Karşımızda temiz bir SUV görüntüsü duruyor. Altıgen yapılı ızgaranın efektli hali ve tamponun gidiş şekilleri Kuga’nın yeni neslini güzel yapan ögelerden.

Farklı zevklere sahip kişilere hitap etmeye çalışan Kuga, karoserinde oluşturduğu sportif hava, bu sefer daha fazla gibi geldi. Görselde yer verilen 5 kollu, koyu tonlu jant grubunu görmekteyiz. Kuga veya diğer ismiyle Escape’ye bir de korsan resimlerinden bakalım.

Cadde görsellerinde de far ve ızgarasının tamamını sergilediğini söyleyebiliriz.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Ön kısımları atlarsak ve profiline bakarsak, bize çok tanıdık bir rakip SUV modelini hatırlatıyor. Kompakt 4X4 sınıf kurucusu Toyota RAV4 ile Kuga’nın yan hatları benzer bir düzlemde ilerlemiş. Plastik çamurluk kemerleri benzerliği yansıtan bölgelerden.

GCM Yatırım Banner
Açıkcası Ford tasarımcılarının Kuga’nın arka tasarımını neden böyle yaptığına anlam veremedik.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Acaba tasarımcıların artık modellere verecek bir şeyleri kalmadı mı? Kuga’nın eğer ki bagaj kısmında kocaman bir Ford logosu yoksa uzaktan Jeep Grand Cherokee ve RAV4 ile çok karıştırılacağını düşünüyoruz. Araç modellerini çok iyi tanıyan biri olsanız bile yine karıştırmak mümkün.

Kuga kokpitte de teknolojik ve parça stilleri yönünden yeni olduğunu hissettirecek.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Direksiyonun farklı olduğunu hemen anlasak da sanırız Focus’ta olanla aynı. Zamanından önce gösterim için iyi korunan Kuga kabininde, dokunmatik ekranını görüyoruz. Ancak biraz dar yapılı olan bilgi eğlence sisteminin şimdilik böyle olduğunu düşünüyoruz.

Yeni 2020 Kuga yenilenmiş elektrik motor takviyesiyle gelecek.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Gelen bilgileri toparladığımızda giriş seviyesinde Kuga 1.5L üç silindirli turbo beslemeli Ecoboost‘la çıkış yapacak. Biraz daha üst kademeye geldiğinizde revize edilmiş 2.0L plug-in hibrit motorla gösterilecek. Aynı hacimlerde EcoBlue dizel de bazı Avrupa ve Asya ülkelerine satılacak.

Yeni Escape/Kuga hakkında gelen son detaylardan sizlere bahsetmiş olduk. Görünüm açısından Kuga, her zaman olduğu gibi takım çizgisinden ayrılmadan ilerletilecek. Yeni Ford SUV hakkında farklı bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın