Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Şimdiye Kadarki En Güçlü Ford Mustang Shelby GT500’ün Motor Değerleri Açıklandı!

Ford, en güçlü Mustang serisi olan Shelby GT500'ün nihayet kaç beygir olduğunu söyledi!
Şimdiye Kadarki En Güçlü Ford Mustang Shelby GT500’ün Motor Değerleri Açıklandı!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

5 ay önce Detroit Otomobil Fuarı’na getirilen Mustang GT500‘ü anlatırken gücünü +700 beygir gibi ifadeyle aktarmıştık. Çıkışı yapılan GT350 ve GT350 R’ın ardından abi sıfatında beklenen GT500‘ün dışı gösterilmiş, motor bilgileri kısıtlı bırakılmıştı. Uzun bekleyişin ardından Ford, nihayet Mustang’in hatta Ford markasının en güçlü yasal yol aracının teknik verilerinden söz etti.

Kas arabalarının asfalt kazıyıcısı çok iyi bir mühendislik altında geliştirildi. Keza uzun vadeli bekleyişin nedeni de budur. Muschle otomobillerin “en” dolu spor otomobilinin gücünü en başında söylemek gerekirse, tamı tamına 760 beygir!

“Mustang’le uçuyoruz” gibi heyecan sözlerini sıklıkla duyacağız gibi.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Amerikalı modelin 5.2L kompressörlü V8‘inden toplamda 760 beygir güç alınacak. Viteste oluşacak torkun miktarı ise 847 nm. Ford’a göre bu motor “dünyadaki en yoğun tork ve güç üreten süper şarjlı V8” olarak tanımlıyor.

En yakın Amerikan kas arabası rakiplerine baktığımızda GT500’ün gücü onların belki 2 sezon sonra ancak alabilecekleri bir güç oranını temsil ediyor. Shelby GT500, Chevy Camaro ZL1’in 650 beygirlik motoruna 110 ps’lik fark atmış olsa da Dodge Challender SRT Hellcat’in 791 ps’lik gücüne karşı geride kalıyor.

Modern hipercar otomobillerinden biriyle karşılaştırma yapacak olursak; Mclaren 720S’in 4.0L V8 çift turbolu motoru, 710 ps ve 770 nm tork üretiyor. Hızlanmasını 3.5 saniyede yapacağı söylenen GT500’ün son hızı elektronik olarak 290 km/h’de sınırlandırılacak. Son nesil bu güç aracı bir takım selefine göre gözle görülür iyileştirmelere tabi tutuldu.

GCM Yatırım Banner

Size yaklaşık 300 km’ye kadar izin verse de bunun oluşması sırasında kusursuz bir yol tutuşa, uğraşılmış aerodinamik unsurlara ve heyecanınızı doruk noktasına çıkaracak bir motor sesiyle GT500’e sahip olunacak!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın