Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2020 Ford Bronco Scout’un Şekillerine Dair Net Çizimler Geldi!

Ford, kompakt Bronco'yu hazırlarken, ondan öncesinde Scout adında versiyonunu gönderebilir!
2020 Ford Bronco Scout’un Şekillerine Dair Net Çizimler Geldi!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Ford’un SUV atakları devam ederken Bronco’nun versiyonlarına dair en yeni gösterimler gelmeye başladı. Uzun bir aranın ardından yeniden sahneye çıkan Bronco’nun, 1960’lı yıllarda çıkartılan International Harvester Scout‘un takliti olduğu söyleniyordu. Jeep rekabetindeki bahsettiğimiz bu firma, Ford’u sürekli yeni çalışmalar yapmaya itmiş.

Kompakt Baby Bronco’nun prototipleri yollarda gezerken, ardından Escape tabanlı Bronco Scout’un varlığından söz edildi. Dört kapılı olacak SUV aracın şekilleri açısından genetik ikizinden biraz farklı olacağı gözüküyor…

Duruma ve planlara bakılırsa Scout, Baby Bronco’dan daha önce çıkartılacak.

Yeni Ford Bronco Scout TasarimiYeni olan Scout tarafına gözlerimizi çevirdiğimizde; güzel ve havalı bir yapı duruyor. Yuvarlak hatlar 60’lar Bronco’ya karşı bir hareket olup, yuvarlak farlar da eskinin modernleştirildiğini anlatıyor.

Ford, son zamanlardaki radikal kararlarından sonra farklı modellerinin üretim iptallerini yapmış, bilindik araçları da SUV segmentine kazandıracağını söylemişti. Hatırlatacak olursak; Amerikalı şirket, Mondeo ve S-MAX MPV’nin imalatını durdurup, daha çok wagon-SUV karoser yapısında birleşik bir üretim halinde düşünecekti. Buna da Subaru Outback rekabeti demiştik.

Bronco Scout, daha büyük tasarlanması ile Escape ölçülerinde farklı bir SUV adımı olacak.

Yeni Ford Bronco Pick-up Tasarımİşin derinine indiğimizde ve Ford’un bunu neden yaptığına baktığımızda, yine karşımıza Jeep rekabeti çıkıyor. Önce yuvarlak başlatılan ve yan kısımlarda düz bir çizgide ilerletilen Bronco’nun Compass, Cherokee ve Renegade kanatlarından girmesi muhtemel gözüküyor. Bunların içerisinde de en çok Compass ile yakın ilişkide olacağını düşünüyoruz.

GCM Yatırım Banner

Daha bitmedi! Ford’un planlarının diğer yüzünde, ikonik Jeep Wrangler ve türevlerine karşı Bronco’yu öne sürecek. Yani dört ve 5 kapılı versiyonlarla Jeep’in kurduğu düzene göre rekabet oluşturulacak. Bronco Scout’un nasıl gelebileceğine karşı bir kaç duyum aldık…

Aracın süspansiyon sistemi bağımsız ve kuvvetli dana arka aks ile geleceği söylendi. Çıkarılabilir ve geri çekilebilir tavan ve portatif kapılar için Ford, patent hazırlıklarını tamamlamış. Daha ilginci bir durum ise Wrangler Gladiator için de planları olduğunu öğrendik. Ford kesinlikle tüm gücünü topladı ve tüm benliği ile Jeep’e saldırıyor. Saldırı sonunda da eskiden olduğu gibi o kesim müşteriyi kendine almak istiyor.

Araçlar normal boyutlarda olsa da içerisinde gelecek motorlar için öyle düşünmüyoruz.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Bronco’ya yerleştirilecek motor, 2.3L Ecoboost. Ranger’da kullanılan ünite turbo destekli bir dört silindirlidir. 10 ileri şanzımanla yapılacak aktarımlar, Bronco ve versiyonları için yeterli gücü verecek.

Haricinde, Explorer’in 1.5L Atkinson V6’nın pil paketli hibrit ünitenin de bu hatta bağlanılması bekleniyor. 2020’nin dördüncü çeyreğinde Bronco’ların üretim hatlarından indirilmesi planlaniyor.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
2020 Ford Mach 1 EV SUV ile Gelecekteki Araç Tasarımını Yansıtıyor!

Model, Ranger ile aynı, yani Michigan Assembly Plat‘te inşa edilecek. Bize göre asıl bomba ne pick-up ne de farklı bir versiyon. Ford, Bronco’dan bir ST veya Raptor isimleriyle besleyeceği varyantı düşünecek.

Bunu tercüme ettiğimizde, 2.7L çift turbo V6, 350 beygir ve 400 nm tork ile Bronco cephesini resmen uçuracak. Amerika’da çok özel şeyler yapılıyor ve markanın SUV harekatlarının biteceğini de düşünmüyoruz!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.