Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2020 Dodge Charger SRT Hellcat Widebody: “En İri Dört Kapılı”

Dodge'nin son dünya harikası modeli Charger'ın Hellcat SRT'sinin üzerine kaplanan Widebody versiyonu bir harika!
2020 Dodge Charger SRT Hellcat Widebody: “En İri Dört Kapılı”
HABER GİRİŞ

60’ların sokakları inleten güreşçisi Charger, son SRT Hellcat Widebody ile geldi. Özel seri olduğunu tüm açılarından belli eden ikonik güç sedanı, en uygun şekilde eskisinin verdiği hissiyat bozulmadan yenilenmiş. Scat Packet paketini de alan ve içerisinde geniş gövde kitiyle gelen fırtınanın ölçüleriyle beraber parçaları da mecburen gövdesine orantılanmış.

Gelişimi denge üzerine kurulan ve performansla gelecek bazı dirençleri yok etmeye çalışan Charger SRT Hellcat Widebody‘ye gerekli tüm takviyeler yapılmış. Evrenin en güçlülerinden olan agresif sedanın özelliklerine geçelim.

Normal olamayan bir otomobile yine normal olmayan bir seçenek sunulmuş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Ceketini üzerinde çok iyi taşıyan Charger SRT’nin parça ölçüleri değiştirilmiş. Hellcat’te standart olarak gelen Widebody seçeniği sayesinde araç 89 mm genişletilmiş.

Charger’ın avına saldıracak gibi durmasına nelerin sağladığına bakalım.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==2020 Charger’ın ızgarası değiştirilerek, tampondan gelen çıkıntı bir kulp misali koyularak iyi görüntüyü yakalamışlar. Alt hava difüzörü Widebody’de daraltılmış. Biraz da köşe dokunuşları gerçekleşmiş. Kısaca tampon büyütülmüş.

Çamurluklara bakıldığında SRT’nin asıl genişleme süreçlerinin başlangıç yerinin neresi olduğunu anlamış oluyoruz.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Aracın çamurluklar arasındaki genişlemesini veren kemerler, 3.5 inç toplamda dışa çıkık duruyor. İşlem bittikten sonra hizasında durması gereken lastikler de devasa halinde geliyor. 305/35 R20 lastiklere sarılı 20 x 11 inç jantlar takılmış.

GCM Yatırım Banner

Önemli kısımlar arasında süspansiyon, Bilstein‘den alınarak üç modda uyarlamalı sönümleme yapabilen özelliği ile geliyor. Fren mekanizması kısmında altı pistonlu Brembo ön kaliperler ve iki parçalı ön rotorlu yüksek performans gösteren frenler Widebody paketine geçirilmiş.

Doğal emişin sesini ve homurtusunu izleyeceğimiz son filmler, Hemi’nin kalbinde.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Charger Scat Packe Widebody’nin 6.4L hacimli motordan alınan 485 beygirle, 8 ileri otomatik şanzımanın arka tekerleklere gönderdiği torktan sonra 4.3 saniyede kalkış serüveni bitiyor. Çeyrek milde ise 12.4 saniyelik bir performans gösteriyor.

Charger SRT Hellcat Widebody ise 6.2L V8 bir motorun ürettiği 707 beygiri, 881 nm tork ile birleşmesi ardından dört kapılı bufalo 3.6 saniyede 0-100 km/h aralığını tamamlıyor. Dodge, Hellcat Widebody’e diyor ki “dünyadaki en güçlü ve hızlı seri üretim sedanı” bizde.

Yarışlardan alınan ilhamlarla bantlara çıkartılan Widebody serisi, fırlatma esnasında aktarma organlarına zarar veren tekerlek kalkmalarını izlemek için lastiklere hız sensörleri yerleştirilmiş. Ki bu işlemler milisaniyelik zamanlarda ölçülüyor.

Dodge, soğuk motordan alınan gücü hesap ederek, ara soğutucu pompası ve radyatör fanını motor durduktan sonra bile çalıştıran Race Cooldown mekanizmasını yerleştirmiş. Isınan motorla güç kaybını istemiyor. Sanırız aynı özellik Dodge Challenger Demon’da da bulunuyor.

Kokpit içerisinde logolar ve revize edilen döşeme malzemeleri ilk göze çarpanlardan.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Laguna deri ile kaplanmış koltuklar kabartmalı Hellcat logolarına sahip. Sürücüler, içlerini ısıtacak altı düz direksiyon ve süetle ile birlikte gelen karbon fiber ögelere sahip olacaklar.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Dodge, Neden Sürekli Tercih Edilen Marka Olduğunu Açıkladı

Dodge, siparişleri 2019 yılının sonbaharında kabul etmeye başlayacak ve 2020 yılının ilk günlerinde sahiplerine teslim edilecek. Charger serisinin dikkat edilmesi gereken Hellcat SRT Widebody, isminde de anlaşılacağı gibi çokça tehditkar silahlara sahip!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın