Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Çinli Chery 2020 Yılı için Exeed TX Hibrit SUV’un Üretim Onayını Verdi!

Çin'in en büyük otomobil firmalarından olan Chery, yine herkesin seveceği yakışıklı hibrit SUV'u Exeed TX'in bazı özelliklerinden bahsetti.
Çinli Chery 2020 Yılı için Exeed TX Hibrit SUV’un Üretim Onayını Verdi!
HABER GİRİŞ

Çinli otomobil üretici Chery, elektrikli Exeed TX hakkında bazı detaylardan söz etti. Ülke pazarına hakimiyetiyle dikkat çeken şirket, bünyesine kattığı araç firmaları sayesinde gücünü katlayarak gidiyor. Bu zamana kadar her ne kadar Çin’in taklitten başka bir şey yapmadığı aklımızda kalmışsa da, teknolojik yatırımlarının önemli bir boyuta geldiğini söyleyebiliriz.

Chery’de aynı diğer otomobil üreticileri gibi fosil yakıtla çalışan araçlar haricinde hibirt + plug-in hibrit yakıt hücrelerine dair yatırımlar yapıyorlar. İlk olarak Exeed’le sunacağı harici fişli hibrit versiyonun çıkışına çok az bir süre kaldığının haberi verildi.

Chery Exeed TX Almanya’daki Tesiste Geliştiriliyor

Chery Exeed TX Almanya'daki Tesiste GeliştiriliyorÇinli marka, Exeed SUV modelinin tasarım seçiminde başarılı kararlar almış. Ön kısmın büyük bölümünü kaplayan ızgara, farklı desenlere sahip. Tamponun farklı şekiller barındırması da Exeed TX’e asi bir duruş vermiş. Keza farların  ızgara çizgisiyle bağlanan Led aydınlatmasının çekici durduğunu söyleyelim.

Konumuz Çinli bir marka ve modeli olduğundan dolayı hangi araçlardan neler aldığına geçebiliriz. Mesela Exeed TX ile Hyundai’nin son konsept SUV’u HDC-2‘yi yan yana getirdiğimizde aralarındaki benzerliği sizde görebilirsiniz.

Chery Exeed TX’i Tasarlarken Kia ve Honda’nın Bazı Kısımlarından Yararlanmış

Chery Exeed TX'i Tasarlarken Kia ve Honda'nın Bazı Kısımlarından YararlanmışÖn kısımdan profile doğru hareket ettiğimizde Honda’ya ait duruşların yoğunluğunu farkediyoruz. Yine 2019 model Honda CR-V’yi buradan inceleyerek bunu anlayabilirsiniz. Benzetmelerimizin devamında Exeed TX SUV’un arka kısmı neredeyse bir yerleri değiştirilmeden Kia Sportage‘den alınıp koyulmuş. Sonuç mu? Örnekleme için iyi markalara bakması, elbette güzel olmasını sağlıyor.

GCM Yatırım Banner

Marka CEO’su Chen Aning‘in dediklerine bakacak olursak; melez olarak tasarlanan Exeed’in, “mikto hibrit, hibrit veya plug-in hibrit” olacağını söyledi. Araçta 69 km menzil sağlayacak 12 kWh’lık batarya sisteminin olduğunu aktardı.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Volvo – Geely Ortak Firması “Lynk & CO” 01 SUV Modeliyle Resmen Rekor Kırdı!

Çinli SUV’da herkesin ilgi göstereceği kısım hibrit oluşu dışında, 4×4 ve aktarımların yedi ileri çift kavramalı vitesle yapılacak olması! Çıkış tarihi olarak 2020 yılı gösterildi ancak lansman kısmıyla ilgili her hangi bir detay verilmedi. Hibrit Exeed TX’ten veriler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.