Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

VW’nin Sınıfına Hareket Katan Modeli T-Roc R 300 Beygirle Çıkış Yapacak!

VW'nin küçük crossover sınıfına yaptığı T-Roc'un 300 ps'lik özel R versiyonu gösterildi!
VW’nin Sınıfına Hareket Katan Modeli T-Roc R 300 Beygirle Çıkış Yapacak!
HABER GİRİŞ

VW’ye getirilen her bir “R” takısının ne kadar tehlikeli sahneler oluşturduğunu biliyoruz. Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak lansmanı öncesi genel yapısı ve motorunun teknik detaylarından bahsedildi. Fark ettiyseniz hız konusu spor arabalarındayken, şimdi en ufak yapılı crossover araçlarda bile muazzam süratlere gelebiliyor. Otomotivin verimli motor teknolojilerine aktardıkları güç rakamları, istenilen kalkış ve top speed rakamlarının alınmasını fazlasıyla sağlıyor.

T-Roc R’da bu anlattıklarımızın bir örneği. Yüksek sürüş bir aracın diğer tek ve 5 kapılı öğeleri kadar heyecan verici hale getirilmesi, insanlar için iyi bir alternatif demektir. Standart 4 tekerlekten çekişle gelen T-Roc R’ın 2.0L TSI‘dan aldığı 300 ps güçle neler yapılabileceği az çok kendini belli oluyor. Bakalım detaylarda neler var?

T-Roc R’nın 2.0L TSI’nın teknik verileri!

Yeni VW T-Roc R MotoruVW’nin küçük crossover modelinde 2.0L TSI motor kullanılmış. 300 ps güç, araca asfalt yollarda beklenmedik şekilde hareketler yaptırabilecek. İspatı da 4.9 saniyedeki kalkış süresi! 7 vitesli DSG ile aktarımlarını gerçekleştiren T-Roc R, 4Motion özelliği ile beslenmiş. Kapasite olarak hız ibresini en sağa yatırabilecekken, VW 250 km/h’de sınırlamayı uygun görmüş. Aktarım organlarının tümümün de Golf R’dan geldiğini anlamış olduk!

Standart bir T-Roc ile R Dizayn arasındaki farkları çok çabuk görebilecek ögelerle ön yapı oluşturulmuş.

Yeni VW T-Roc R Ön GörünümüÖzel gövde kitiyle çevrelenen hızlı T-Roc’un ön bölümünde siyah zemine hizalanan far grubunu görüyoruz. Izgaranın çerçeve kısımlarında daha belirgin krom kullanılmış. Sport tarzı temsil eden arabalarda moda olan geniş açıklıklara sahip tampon takılmış. LED aydınlatmalarda dik şekilde en köşelerde düşünülmüş.

Profilde daha hız odaklı bir T-Roc’a rastlıyoruz.

Yeni VW T-Roc R ProfilTek bir donanımla gelen süper crossover, daha geniş çamurluk kemerlerine sahip. Mavi renk üzerinde tavanın siyah olması da R oluşunu belirginleştirmiş. T-Roc R normalde Spielberg alaşımlı 18 inç jantlarla geliyor. İsteğe bağlı olarak 235/40 R19 Pretoria jantları da seçebiliyorsunuz. Koyu gri tonlar, aracın yan kısımını daha yakışıklı göstermiş.

GCM Yatırım Banner
Emin olun herkes altınızda 300 ps’lik bir crossover olduğunu anlayacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Belirgin ön tampon, ızgara, far grubu, jantlar ve çamurluk kemerlerinden sonra geldik arka görünüme. Temiz bir bakış açısı olsa da alttan çıkan 4 çıkışlı egzozlar durumun üste taşınmasını sağlamış. Tavan rengiyle takım halde duran bir de cam üzeri rüzgarlık takılmış. T-Roc R’ın arka kısımdan verdiği hissiyatı da hiç fena değil.

VW, 4.9 saniye kalkışı çok güzel bir ortamda yaptırıyor!

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Alttan kesik olarak tabir edilen spor bir direksiyon, yanal destekleri çok olan ArtVelours mikro minderli koltuklar, siyah tavan döşeme, paslanmaz metal pedal seti kokpit standartlarında olanlar. VW’nin çoğu modellerinde kullandığı geniş dokunmatik ekran da mevcut. En güzel kısmı, koltuklara verilen mavi renk ayrıntısının hava mazgalları etrafında, kapılarda ve konsolun genelinde kullanılıyor olması.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
APR’den Asfalt Dışı Yollara 350 PS’lik VW Atlas SUV!

Tahminen lansman rengi mavi olduğu için kabin tonlarını böyle görüyoruz. Gövde rengine göre veya kişiselleştirmeye göre kırmızı da olabilir, turuncu da olabilir… Genel bir yorum olarak T-Roc R’da yapılan çalışamalar başarılı. VW aracın üretim ve satış zamanını yıl sonu olarak düşünüyor. Fiyatı da normal bir düzeyde olduğu sürece 300 ps’lik TSI’ylı bir crossoverın talep göreceğini düşünüyoruz. Aracın genel duruşu hakkında sizin yorumlarınız neler olur?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın