Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

VW Polo GTI R5 Rally Aracı 4 Saniye Kalkışla Toprak Zemine Bırakılıyor!

VW Motorsport ekibi, 20 aylık bir geliştirme sürecinden sonra en hızlı Polo GTI R5'i gösterdi. İşte detaylar...
VW Polo GTI R5 Rally Aracı 4 Saniye Kalkışla Toprak Zemine Bırakılıyor!
HABER GİRİŞ

Volkswagen Motors ekibi hızlı çalışmalarına yine büyük bir hızla devam ediyor. Toz yollara bırakacağı Polo GTI R5‘i çeşitli süslemelerle sahnelere çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz senenin Aralık ayında sızan bazı dijital resimlerde Polo GTI R5 hakkında bir takım bilgilere ulaşmıştık. Şekil yönünden karbon tabanlı parçalarla ilerleyip, aracın aşırı güçlü motorunu dizginleyecek tipte aerodinamik unsurlar verilmişti.

Yayınlanan son görsellerde GTI R5’in son şekli verilmiş. Hız tutkunlarına ayrı platformda hazırlanan R5 20 aylık gelişim sürecinde ortaya çıkartılmış. İnanılmaz dayanıklılık testlerine tabi tutulan Ralli Polo, 10 bin kilometre her türlü iklim koşulunda testleri yapılmış. Buyurun diğer detaylarına bakalım!

VW, ralli aracı için farklı vücut çizgileri hazırlamış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Kırmızılı ve beyazlı kamufle renklerle kaplanan Polo, geniş hava kanallı ve bol reklamlı bir kupa ile karşımıza çıkıyor. Aracın olabildiğinice parçaları en hafif olacak halde imale dilmiş. Kaput GTI yazısıyla süslenmiş ve daha hızlı motor soğuması için delikler açılmış.

Müşteri ralli aracı, kabartmalı çamurluklara sahip.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Michelin çok kollu spor jantlar, Polo GTI’ya yakışmış. Tavandaki hava girişi aracın en karizmatik kısımlarından. Dört kapılılar arasında uçuşa en müsait hatchback olarak nitelendirebiliriz.

Polo GTI R5 kendine özgü bir arka duruşa sahip.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Önemli görevler için arka cam üzerine takılan rüzgarlık aracın hangi niyette üretileceğini söylüyor. Tamponun difüzör kısmına yerleştirilen tekli egzoz çıkışınıda en enterasan kısım olarak not alıyoruz.

GCM Yatırım Banner
Boşaltılan kokpitte her şey üst düzey yarış parçalarıyla dolu.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Alt, bel ve kafa kısmına kadar saran spor koltuklar, çubuk vites ve çek bırak el freni ile klasik bir ralli aracını veriyor. Motor kısmında baktığımızda bir önceki yazımızda dediğimiz gib GTI R5, 2.0L hacimli motordan 1.6L teknolojik motora terfi ettirilmiş.

272 ps ve 400 nm tork üreten Polo, 4.1 saniyede kalkış yapıyor. 1230 kg’lık ağırlık da bu hızlara etki eden faktörlerden. VW’nin mini roketi, tam da beklediğimiz gibi geldi. Çelik barlarla çevrili kafes içerisinde, vücudun her noktasını saran ve sabit tutmaya yarayan koltuklarında, yarışmak olağan sütü bir şey olsa gerek. Peki yeni Polo GTI R5 hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir?

 

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.