Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Atlas SUV ile Ortalığı Sallayan VW Şimdi de Tanoak Pick-up’la Geliyor!

VW, Atlas modelinin 5 ve 7 kişilik SUV versiyonlarından sonra şimdi de Tanoak Pick-up'ını tanıttı!
Atlas SUV ile Ortalığı Sallayan VW Şimdi de Tanoak Pick-up’la Geliyor!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Sanırım son günlerin en ilgi çekici atakları VW tarafından geliyor. Üreticilere dair bazen modeller hakkında sızma bilgiler çıkabiliyor ve bunlar çoğunlukla gerçekleşiyor. Alman marka biraz Avrupa biraz da Amerika pazarındaki kaybettiklerini kazanmak maksatlı en başta geniş yapılı Atlas‘ını sundu, sonrasında ise Avrupa’ya yönelik Atlas Cross Sport 4×4 modelini tanıttı. İşte tahminler ve aslı olmayan söylemlerde burada başlamıştı. Açık kasa kamyoneti olacak mı?

VW’nin de doğrulaması ve gönderilen fotoğraflar Atlas Tanoak‘ın gerçekten düşünülen bir proje olduğunu kanıtladı. Alt yapısını SUV kardeşlerinden alacak ve bu aracını Amarok’tan çok daha üstün tutacak.

Tanoak Pick-up’a yapısal değerlendirme yaptığımızda; parçaların diğerleriyle yüksek oranlı uyumu söz konusu!

Volkswagen Atlas Tanoak Pick-up

Normal olarak daha bir kamyonet havası verebilmek için ön kısımda bazı değişikliler yapılması gerekiyordu. Asi gencimizin far yapısı biraz daha değişik olup, Led aydınlatma ortadan çizgi halinde düşünülmüş.

Izgarası Atlas Croos Sport’ta göre dar tutularak tampon genişliği ön plana çıkarılmış. Konsept bir çizim olsa da ön kısımda büyük puntolarla yazan “ATLAS” yazısı ile Amerikan topraklarında dikkat çekmek istiyor. 2020’de beklenen Ford Bronco için de aynı hareketler yapılmıştı.

GCM Yatırım Banner
Atlas Tanoak Pick-up sandığımızdan daha büyük olacak!

Volkswagen Atlas Tanoak Pick-up Yan Görünüm

Gördüğümüz araç VW’nin MQB platformuna giren ilk kamyonet olma şerefine de ulaşmış olacak. Olayın resmine daha net baktığımız zaman VW, Toyota’nın fırtına misali Tundra‘sının rüzgarlarını dindirmek isteyecek. Sizce VW Japon üreticilerinin 4×4 alt yapısını yeni pick-up modeliyle bozabilir mi?

Dönüşümlerin bu kadar hızlı olmasının nedeni de platformların artık tek düzlemde ortak kullanılması. Devasa yapıdaki Tanoak’ın 20 inç ölçümlü lastiklerine kadar önceki modellerde belirlenmişti.

Dodge tarzı ışıklandırmalar sadece konseptten ibaret olmayabilir.

Volkswagen Atlas Tanoak Pick-up Arka Görünüm

Ön kısımda bolca kullanılan aydınlatmalar, arka kısımda bir tık yukarı alınarak bagaj kapağının etrafı sarılacak halde gösterildi.

Parlak unsurları unutmayan VW, egzoz etrafı dahil olmak üzere tamponun bir kısmını krom malzemeden düşünmüş.

Atlas’larla benzer kokpit yapısını görünce aklıma birden asi duruşlu premium X-Class geldi!

Volkswagen Atlas Tanoak Pick-up İç Mekan

Belki aynı kulvarda olmayacaklar ancak VW, ikinci kamyonetinin sunumlarını iyi hazırlamış. Lüks hava esintisi, digital ekran bölgelerinde zaten verilmiş.

Değiştirilebilir ambiyans ışıklar özellikle gece yolculuklarında keyifli olacaktır.

Kaputunun altına nasıl bir şey gireceği belli olsa da söylentiler yine bitmiyor.

Volkswagen Atlas Tanoak Pick-up Motoru

Atlas’lar için genel olarak hazırlanan 3.6L V6, kamyonet için de geçerli olacak. VW’ye ait 4 çeker sistemi 4Motion verilecekken, tekerleklere güç aktarımları 8 ileri otomatik şanzımanla gerçekleşecek.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
VW Atlas Cross Sport ile Amerika ve Avrupa’da Crossover Saldırısına Geçiyor!

Motor için arka tarafta konuşulanlara bakarsak; birincisi belli bir süre Alman markanın güçlü dizellerinin olabilmesi muhtemel diyorlar. Keza emisyonun patlak verdiği yerde ne kadar mantıklı olur tartışılır! Onun dışında 3.6L V6’nın yanına yerleştirilecek hibrit üniteden de bahsediliyor. Tahminimce Atlas Tanoak Pick-up, bu sene sonuna doğru Eylül fuarında gösterildikten sonra 2019 yılında yollara çıkarılacağını düşünüyorum.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.