Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Mercedes-Benz Sprinter’ın Yükseltilmiş 4X4 Versiyonu Yollarda!

Mercedes, 3. nesil Sprinter'a 4x4 sistemi entegre etti. İşte detaylar...
Mercedes-Benz Sprinter’ın Yükseltilmiş 4X4 Versiyonu Yollarda!
HABER GİRİŞ

Markasının sağlamlığını ticari alanda en iyi şekilde temsil eden Sprinter, bir arazi aracı kadar yetenekli hale getirildi. 1995 yılında Mercedes’in yeni yeni tanıştığı bir alanda VW, Sprinter için zemin hazırlamış. VAN aracın şasi ve kabin işlemleri Crafter ile aynı düzlemde yapılmış.

3. nesliyle yollarda olan Sprinter‘ın çekiş sistemlerinde yenilik yapılarak 4×4 enjekte edilmiş. Artık üretim ve pazarlamasını kendi yapan Alman marka, görsel açıdan etkileyici duran Sprinter’ın ilgi alanını genişletmiş.

2018 Şubat ayında çıkan yeni kasa Sprinter ile 4×4 versiyonun arasında parça stillerinde fark oluşturulmamış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Farkedilen ilk şey normalden çok yüksek duruş sergilemesi. Sürüş pozisyonunda Mercedes, Sprinter’ı önde 155 mm, arkada 135 mm kaldırmış. Normal zemin aralığına sahip karoserine karşı Sprinter 4×4 26 derece yaklaşma, 25 derece kalkış açısı ve 23 derecelik bir kırılma açısına sahip.

Rakamlara göre gerçek bir off road aracı olmasa da karşımızdaki ticari bir araç olduğundan açısal gidiş yetenekleri çok iyi. Normalinden 140 kg daha ağır olan 4×4 versiyonun tırmanma yeteneğinin standart bir Sprinter’dan yüzde 20 daha iyi olduğu söylendi.

Mercedes-Benz Sprinter seçilebilir bir arazi alt yapısına sahip.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Yeni VAN, seçilebilir 4×4 sistemine sahip. Gösterge panelindeki bir anahtar ile 10 km/h’ye kadar hızlarda etkinleştirilebiliyor. Normal sürüş koşullarında sistem, akslar arasındaki torku 35:65 oranında önden arkaya doğru ayırıyor.

GCM Yatırım Banner

Sprinter’a gelen 4×4 sonrasında Mercedes, ESP sistemini geliştirerek, özel olarak ayarlı 4ETS ile aracı farklı 3 noktadan kilitliyor.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Mercedes Sprinter Winnebago 4×4: Yol Dışı Olan Her Yer Artık Eviniz!

Ticari iş hayatında bu seri birçok kişinin işine yarayacaktır. Kırsal kesimlerde toptancılık gibi iş hayatına sahip kişiler bunu tercih edebilir.

Almanya’da standart dingil mesafeli Sprinter 4X4 için 52.625 dolar ücret isteniyor. Olaya ticari olarak baksak da geniş çaplı düşününce uzun süreli olarak kamplara giden maceraperestlerin de isteklerini karşılayabilecek bir araç. Mercedes Sprinter 4×4 sizce her türlü şartta kullanılabilecek bir VAN araç mı?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.