Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2018 Renault Megane RX: “Prodrive’ın 600 Beygirlik Ralli Aracı”

Renault'un Prodrive ile geliştirdiği inanılmaz sistemlere sahip ralli aracı Megane RX Rally tanıtıldı.
2018 Renault Megane RX: “Prodrive’ın 600 Beygirlik Ralli Aracı”
HABER GİRİŞ

Renault, yaklaşık 1 yıl önce Megane’nin ralli arabası hakkında bir projelendirme yapılacağını ve bunun takımlar arasında iyi bir çalışma örneği olacağından bahsetmişti. Ve bu planı bizleri, pilot Guerlain Chicherit Dünya Ralli Şampiyonası için açıklamıştı. Ortaya çıkartılan ürünün; kaliteli çalışma örneği olduğu birçok kısmından anlaşılabiliyor. Güç artırımı konularında eline su dökülmeyecek tecrübede olan Prodrive, Megane RX için de ünite de gürültülü işlere imza atmış.

Rakamsal olarak ele alındığında RX, Megane RS Trophy 2′nin iki katından fazla güçler barındırıp, üstün yarış kimliği yüklemeleri gerçekleştirilmiş. Yasal yol dışında bu Megane’nin sesleri adrenalin seviyesini yükseltecektir.

RX’in dış yapısında savaşçı kimliğini almasını sağlayan kitler uygulanmış.

Yeni Megane RX Ralli Arabası

Marka logosu çalışmaları yapılmadan önce tamamen siyaha büründürülmüş olarak düşünün! Show aracında karatmalı detaylar yoğunlukta.

Normalde sponsora sahip markalarda araç giydirmeleri karışık olurken, RX’de aksine görsel kısım harika diyebiliriz.

GCM Yatırım Banner
Bu arabayı sokaklarda görmek istiyoruz!

Yeni Megane RX Ralli Arabası Jantlar

Megane sahipleri şimdiden kafalarına yapılacakları yazdı. Izgara kısmının aşağısından far ortasına kadar uzanan şeritlerin siyah renk üzerinde turuncu yapılması ortama canlılık katmış.

Hafif yapılı malzemelerden tampon altı lip kısımları ve puntolu şekillendirilmesini görüyoruz.

Aslında Megane RX aracının Renault tarafından geliştirilip üretildiği söyleyelim. Prodrive konusuna sonra geleceğiz.

Yeni Megane RX Ralli Arabası Profil

Prodrive’ın neredeyse sahalara sokmadığı ralli takımı yok. Mini ve Subaru bunların başında gelir. Aston Martin’in yarış departmanı dahil olmak üzere Honda’da F1‘e girişin anahtarı oldu.

Özel olarak hazırlanan ralli aracının üzerinde Renault takımı çalışsa da FIA Rallcross Supercar yönetmeliğince motor kısmı geliştirmeleri Prodrive’a verildi.

Dört tekerlekten çekişli aracın motor gücü bir hayli fazla.

Yeni Megane RX Ralli Arabası Motoru

Fransız markanın hız araçlarına yaptığı geleneksel 2.0L hacimli motor, en yüksek beygir güçleri ile buluşturuldu. Verilen bilgilerde Megane RX’in 600 ps’in üzerinde güç ürettiği söyleniyor. Bu da kalkış ve hız konusunda kafa bulandırıcı rakamlara işaret ediyor.

Süspansiyon tarafına baktığımızda da sağlam yapılı parçalar görüyoruz.

Yeni Megane RX Ralli Arabası Ekipman

Motor 5 ileri sıralı şanzımanla kombin edilmiş. Ön ve arka da sınırlı kayma diferansiyelleri, Xtrac ünitelerine dayandırılmış. Ohlis düşünülen salıncaklar, dörtlü yönlü ayarlanabilir damperler ve 300 mm disk frenler dört potlu kaliperlere sahip. OZ Racing‘den turuncu renkli 17″ jantları unutmuyoruz.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Renault 2022’de Tüm Modellerde Motor Değişimine Gidiyor!

Prodrive müdürü John Gaw, “Prodrive’daki zamanımda, yeni bir araba yapımında personelimizin hiç bu kadar heyecanlı olduğunu görmemiştim.” yorumu, Renault Megane’nin aslında ne kadar özel olduğunu açıklıyor. Bu ralli aracını en kısa zamanda pistlerde görmek istiyoruz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.