Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Yılının En Lüks 10 Arabası

Lüks tanımını yeniden yapmanıza neden olacak 2016'nın en can alıcı 10 arabasını ve özelliklerini öğrenmeye hazır mısınız?
2016 Yılının En Lüks 10 Arabası
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Evet, sevgili araba tutkunları… Eminim, bu yazımız sizin oldukça dikkatinizi çekecek ve yazının içeriğine bakarken hayranlıkla hayallere dalacaksınız. Çünkü aşağıda 2016 yılının en lüks araçlarını ve özelliklerini sizlerle paylaşacağız. Önümüzdeki senenin, otomobil firmalarının yeni çıkaracağı araba modelleri hususunda oldukça çekişmeli bir yıl olacağını tahmin ediyoruz. Nitekim Mazda, Chevrolet, Mercedes ve Scion gibi markalar, varlarını yoklarını ortaya koyarak üzerlerinde çalıştıkları mükemmel tasarlanmış arabalarını 2016’da piyasaya sunuyorlar.

Tabi ki bu sektörde, yarışa dahil olmak isteyen diğer markalar da var. Onlar da şüphe yok ki varlarını yoklarını ortaya koyacaklardır. Örneğin; Honda, Toyota gibi otomobil üreticileri de önümüzdeki seneye adeta olimpiyatlara katılacak bir yarışçı gibi hazırlanıyorlar. Firmaların çıkaracakları bu araçlar, birçok farklı özellikleriyle sektördeki en iyi otomobil markası olmak için çabalayacaklar. Hız, iç tasarım, görünüm, yol tutuşu, motor hacmi gibi pek çok nitelik hususunda bir hayli çekişecek arabaları, isterseniz sizleri daha çok meraklandırmadan inceleyelim.

İşte sizler için hazırladığımız 2016 yılının en harika 10 otomobili:

10 Mazda MX-5 Miata

Mazda MX-5 MiataMazda’nın 2016 modeli, firmanın bu yüzyıl içerisinde aracının tasarımını yeniden yaptığı 3. modelidir. Diğer markalara bakarak oldukça gösterişsiz tasarlanan MX-5 Miata modelinin iç dizaynında ise görülmeye değer özellikler bulunuyor. Ayrıca, 2.0 litrelik motor hacmine ve 155 beygir gücüne sahip olan araçta, yeni bir teknoloji olan Skysctiv kullanılmış. Bu yenilik sayesinde, aracın değeri kat be kat artıyor.

9 Scion iA

Scion iAScion iA, ünlü otomobil markasının özellikle gençlere hitap edecek bir aracı olup, içerisinde çoklu aletler ve ilgi çekici aksesuarlar bulunan bir modeldir. Bununla birlikte, aracın iç tasarımı ve aksesuarları kişiye özel olarak da değiştirilebilmektedir. Listemize baktığımızda, diğer araçlara göre motor kapasitesi daha düşük olan Scion, bu dezavantajına rağmen oldukça da avantajlı. Düşük fiyatı ve yüksek verimliliğiyle kazandığı ünü sayesinde, insanların tercih edeceği bir otomobil olacak gibi görünüyor.

GCM Yatırım Banner

8 Buick Cascada

Buick CascadaBuick markasının otomobilleri geçtiğimiz yıllarda iyi satış yapmış olmasa da firma 2016 modeli Buick Cascada sayesinde piyasaya iyi bir dönüş yapmayı umut ediyor. Markanın eşsiz bir dokunuşla tasarladığı bu modelin üstü açık olup, kusursuz bir eğim verilerek şekillendirilmiş. Otomobilin içerisindeki mekanizma ise yalnızca 17 dakika içinde açılıp, katlanabiliyor. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra, aracın katlanabilir 4 koltuğu bulunuyor. Ne dersiniz, Buick markası Cascada modeliyle sektörde başarıyı tekrar yakalayabilecek mi?

7 Cadillac ATS-V

Cadillac ATS-VListemizin 7. Sırasında olan ünlü Cadillac firması ise, ürettiği 2016 model ATS-V ile sektörde parlayan otomobil modellerinden bir tanesi olacak gibi görünüyor. Oldukça yüksek performansa sahip olan aracın saatte yaklaşık 100 kilometre hıza çıkması yalnızca 4 dakikasını alıyor. Ayrıca ATS-V’nin saatte yapabileceği maksimum hız 304.166 kilometre olup, otomobilin oldukça güçlü ve sağlam bir motoru bulunuyor. Tüm bu özelliklerinin yanında, Cadillac farklı bir strateji deneyerek ATS-V model arabalarından sadece limitli bir sayıda üretim yapmış. Bakalım firma izlediği bu yeni yöntemiyle, 2016 yılında başarılı olacak mı?

6 Cadillac CT6

Cadillac CT6General Motors şirketi tarafından üretilen ilk lüks otomobil modeli olan CT6, 2016 yılının en gözde arabalarından biri olacak gibi görünüyor. Tasarımı oldukça lüks olarak yapılan model, hem iç hem de dış dizaynı bakımından otomobil severlerin dikkatini bir hayli çekecek. İçerisinde bulunan son teknoloji ürünü aletleri ve aksesuarlarıyla, daha şimdiden birçok otomobil markasını arkasında bırakmış.

Ayrıca V8 tipi olan aracın güçlü motoru sayesinde, yol tutuşu da doğru orantılı olarak artıyor. Tüm bu özelliklerinin yanında, aracın etrafını 360 derece açıyla gösteren bir kamerası ve saatlerce yolculuk yapsanız bile yorgunluk hissetmeyeceğiniz kadar rahat koltukları bulunuyor.

5 Chevrolet Camaro

Chevrolet CamaroÜnlü Chevrolet markasının 2016 yılında piyasaya çıkaracağı modeli Camaro olup, 6. nesle adapte edilebilir harika bir tasarıma sahiptir. Ayrıca otomobil güçlü motor hacmine sahip olup, tüm bu özellikleri sayesinde büyük rakibi Ford Mustang’i gerisinde bırakıyor. Bir öncekine kıyasla daha küçük olarak tasarlanmış Camaro, yine de eski modelinin görünüşünden çok da farklı durmuyor.

Chevrolet, yeni modelinde 4 silindire sahip eşsiz bir motor tasarımı yapmış. Ancak eğer güç tasarrufu yapmak istenilirse, elbette silindirlerinden bazıları kullanım dışı bırakılabilir.

4 Chevrolet Malibu

Chevrolet MalibuChevrolet’in 2016 arabalarından bir diğeri de Malibu. Evet biliyoruz, Malibu yeni bir model değil; ancak firma bu ünlü modeli rejenere ederek, piyasaya sunacak. Otomobile klasik bir görünüm vermek amacıyla dış tasarımda fazla değişiklik yapılmamış, ancak 160 beygir gücüne ve 4 silindire sahip harika bir motor eklenerek, arabanın performansı yükseltilmiş.

Bunların yanında, bu hızlı aracı çocuklarına vermekte tereddüt edecek ebeveynler için de bir çözüm üretilmiş. Örneğin; çocuğunuz arabayla dışarı çıktığında, Teen Driver adı verilen sistem devreye girecek ve genç sürücünün yaptığı hızı ve kilometreyi kayıt edecek. Bu çok kullanışlı ve yararlı nitelikleri sayesinde, yeni Malibu Chevrolet’ten vazgeçemeyenler için harika bir seçenek olacak.

3 Chevrolet Volt

 Chevrolet VoltListemizin 2. sırasına geldik ve hala ünlü Chevrolet arabalarını görüyoruz, değil mi? Demek ki alanında gerçekten iyi olan marka, yine bildiğimiz bir model olan Volt üzerinde yenilikler yaparak 2016’da piyasaya sunuyor. Var olan modelin eski, geleneksel iç ve dış tasarımı değiştirilerek, araca göz alıcı özellikler ve aksesuarlar eklenmiş.

Ayrıca önceki modellerde yaşanan batarya sorununu çözümleyen Chevrolet’in yeni modelinin bataryası yaklaşık 81.000 kilometre boyunca dayanabiliyor. Aslında diğer elektrikle ya da gazla çalışan arabalarla hemen hemen aynı niteliklere sahip olan aracın, diğerlerinin arkasında bırakmasının nedeni, sahip olduğu ayrıcalıklı dış tasarımıdır.

2 Ford GT

Ford GTFord GT’yi almak için kararsız kalmanızdaki en büyük etkenler otomobilin resimleri veya medyanın aracı sunuş şekli olabilir. Fakat bu harika otomobilin özelliklerinden bahsettiğimizde siz de GT’yi almak için heveslenen kişilerden biri olacaksınız. Bu niteliklerden bir tanesi, aracın sahip olduğu inanılmaz motor gücü ve sıra dışı performansıdır.

Ayrıca, iç ve dış tasarımları da oldukça ilgi çekici olan modelin saatte yapabileceği hız yaklaşık olarak 325.000 kilometredir. Buna ek olarak, Ford GT 3 dakikadan az bir sürede, 0 kilometreden yaklaşık 100 kilometre hıza çıkabiliyor. Hiç şüphesiz, bu lüks araç da 2016 yılının en gözde modellerinden biri olacak.

1 Mercedes-Benz AMG GT

Mercedes-Benz AMG GTNihayet listemizin ilk sırasına geldiğimizde, birinci sırada Mercedes-Benz markasının AMG GT modelini görüyoruz. Otomobil firmasının yeni bir tasarımı olan aracın dış görünümü, görenlerin bu modeli almak istemesi için zaten yeterli bir neden.

Ancak yine de sizlere, AMG GT’nin başka özelliklerinden de bahsedelim. 3. 7 saniyede 100 kilometre hız yapabilen araç 4.0 litrelik V8 çift turbo motor hacmine sahip. Ayrıca AMG GT’nin elektronik kontrollü amortisör ve Comfort, Sport ve Sport+ olmak üzere 3 farklı sürüş seçeneği var. Spor süspansiyon sistemi AMG Ride Control sistemi de bu harika araçta yer alıyor. Ne dersiniz, tüm bu ayrıcalıklarıyla Mercedes-Benz yine bir numara olmayı hak etmiş, değil mi?

Takvimler bir sonraki seneyi göstermeden, otomobil sektöründe kıyasıya bir rekabet başlar. Firmalar diğer sektörlerden farklı olarak, tasarladıkları konseptleri görücüye çıkartır ve gelecek tepkileri ölçerler. Bu yarışta zirvede kalmak için daima kendinizi yenilemeniz gerekir. Ne dersiniz sizce listemizde yer alan firmalar bunu başarmış mı?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.