Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Pagani’lerden Bile Ender Olan Bir Mercedes SL 73 AMG Satılıyor!

Mercedes'in en güzel modellerinden olan SL'nin AMG tarafından 73 serisine dönüştürülen örneklerden biri satılıyor.
Pagani’lerden Bile Ender Olan Bir Mercedes SL 73 AMG Satılıyor!
HABER GİRİŞ

Araba sevenler otomatik olarak ona ayrı bir hayranlık duyar ve araba ilgisi orta seviyede olanlar ise mutlaka sonunda ona aşık olurlar. O araba Mercedes eserlerinin baş tacı olan SL‘den başkası değil. Modelin efsaneliği tüm dünyaya yayılmış durumda ve temiz bir ikinci elini bulanlar parasına bakmadan direkt olarak satın alıyorlar. SL hakkında yaptığımız son haberde; 1991 yılında bayiden çalınan SL 500’ün 28 yıl aradan sonra bulunuş hikayesini sizlerle paylaşmıştık.

SL 300, SL 320 veya bir SL 500 değerli olabilir! Durum tam olarak AMG’nin tam donanımlı mühendisliğini ortaya koyduğu ve gösterdiği SL 73‘te olaylar daha renkli hale geliyor. Bu seri 1997 ile 2001 yılları arasında üretildi. Herkes sahip olamadı zira 40-50 arası bir üretim sınırlamasında tutuldu. Ortaya çıkan bu siyah SL 73 şimdi yeni sahibini bulmak için RM Sotheby mağazasına gidiyor…

Model 1999 yılında Japonya’ya gönderilmiş.

Satılık Mercedes SL73 AMG Ülkelerince arabaları 180 km/h hız sınırlarında tutulan Japon halkı, bu tip Alman arabalarını alarak resmen patlama yaşıyorlar. Hatta Uzak Doğu ülkesinde Mercedes’in, Almanya’da bulamayacağınız serilerine rastlayabilirsiniz.

4 yıllık bir üretim süreci olan serinin bir de ara makyajı olmuş. Satılık olan siyah panter de 1999 model ve makyajlı. Nedeni bilinmez ancak bu spor otomobilin neden hala en güzel olduğunu çözmüş değiliz. Japon SL 73’e çok güzel bakılmış. Mercedes’in sağlamlığı ve iyi bakımı bir arada tutarsak, SL 73 ilk günkü kondisyonunda.

SL 73 ile yapılan kilometre 35.000!

Satılık Mercedes SL73 AMG RM Sotheby21 yaşındaki bir araç için az bir kilometre. Göstergedeki rakam ne kadar az, o kadar değerli! Boyası parlak ve çiziksiz duruyor. AMG’nin gözümüzde ikonikleşen 5 kollu jantları ve çift uca sahip egzoz çıkışlarıyla SL 73 muhteşem duruyor.

GCM Yatırım Banner
Sanat çalışmalarının ikinci kısmı olan kokpite geçelim.

Satılık Mercedes SL73 AMG RM Sotheby KokpitMercedes’in bu kabin düzeni ve kalitesi belki hiç bir zaman yakalanamayacak. SL 73 AMG’ye bakışımızı, günümüz araçlarında karşılayabilecek olanı şimdilik bulamıyoruz. Dışı gibi SL’nin iç kısmı da çok iyi kondisyonda.

Siyah derinin hakim olduğu koltuk, kapı ve konsol döşemelerine, açık renkli maun kaplamalar eşlik etmiş. Arabaların var oluşundan beri bu parça birleşimi, zenginliği göstergesi olmuştur.

R129 SL’nin 73 dönüşümünde 6.0L M120 V12 motor kullanılmış.

Satılık Mercedes SL73 AMG MotorŞaşırmaya gerek yok SL 73’ün motoru geliştirme ve modifiyelerden sonra 7.3L V12’ye çıkartıldı. Sonucunda 525 ps ve 750 nm tork alınarak, Pagani Zonda’nın da kavuşması sağlanmış. RWD çekiş sistemine sahip SL 73’ün kalkış süresi 4.6 saniye ve son süratte 322 km/h’ye kadar ilerleyebiliyor.

AMG’nin 7.3L’ye dönüştürdüğü motoruna karşı SL’nin dayanabilmesi için aktif süspansiyon ve fren sistemi bütünüyle değiştirilmiş. Kimin hangi tarzda olduğuna bakmaksızın, her kesime uyan yapısıyla bizim de hayranlık duyduğumuz SL’nin AMG’den çıkan çok özel bir versiyonunun satılma hikayesine baktık.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Mercedes SL Serisi’nde “Grand Edition” ile Sınırları Yukarı Taşıyor!

24 Ekim’de RM Sotheby‘de açık artırma usulü ile satılacak spor modelin şimdilik ne kadarlık bir fiyat aralığında olacağı bilinmiyor. Kaynaklarımıza baktığımızda yorum yapan olmamış.

Normalde temi bir SL 500’e talip olduğunuzda yurt dışı fiyatları ortalama 60 bin ile 80 bin dolar arasında olur. Bunun üzerine AMG imzalı motoru, aracın temizliği, sınırlı üretim modeli oluşu gibi para edecek unsurları kattığımızda epeyce pahalı olacak. Sizin bir fiyat tahmininiz varsa bize yorum olarak yazabilirsiniz!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.