Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Alman Porsche’nin Unutulmuş En Sert Aracı: “911 GT1 Strassenversion”

Porsche'nin 22 sene önce GT1 yarışlarına hazırladığı ve markanın en sağlam karakteri olan 911 GT1 Strassenversion'yu sizler için ele aldık...
Alman Porsche’nin Unutulmuş En Sert Aracı: “911 GT1 Strassenversion”
HABER GİRİŞ

Sizler için tarihin unutulan en iyi ve hızlı spor otomobillerini bir araya getirirken, sonlarının neden bu kadar acımasız bittiğinden bahsetmiştik. Firmaları tarafından verilen donanımlar ve en iyi olma heyecanları gerçekten de nadir araç sınıflarına girmeyi sağlamıştı. Aklımıza en çok çıkartmalardan ve Need For Speed oyunundan gelen Jaguar XJ220, Ferrari F40 ve milenyumun hız dalgası Saleen S7‘lerin en iyi arkadaşı olan 911 GT1 Strassenversion’dan bahsedeceğiz.

Porsche’nin FIA GT Şampiyonası için geri dönüşünün bileti olarak üst düzey bir spor arabayla geleceğini bildirmişti. GT1 kategorisine hazırlanan 962 kasa Strassenversion ile yarışların dışında gerçek bir yasal sokak arabası ortaya çıkarılmıştı. 1996 yılında Le Mans 24 Saat yarışları, beklediği günlerin acısını çıkartırcasına gelen 911 GT1’i konuk etmişti.

Porsche tarihine baktığımızda üstün yol otomobili olarak Carrera GT’yi hatırlarız.

Efsane 911 GT1 Strassenversion

Carrera GT’nin ne kadar özel olduğunu anlatmaya gerek duymamakla beraber, 911 GT1 Strassenversion’un sert Alman imajını daha fazla salgıladığını söyleyebiliriz.

Hazırlanma her ne kadar pistler için olduysa da, kurallar onu yol versiyonu yapmaya itti.

Efsane 911 GT1 Strassenversion Le Mans 24 Hours

GCM Yatırım Banner

Aerodinamik paketlerin otomobil üzerinden yükselişlerini izlemek keyifli olduğu gibi, sadece 25 adet GT1 kupasının olduğunu bilmekte heyecan veriyor.

Sürüş biçimini tren sürmeye benzeten pilotlar, GT1’in bir anda asfalta alınmasıyla olan adaptasyonundan da hayretle söz ediyorlar.

Çünkü pist dışında Strassenversion’ın yürüyen aksamları el değiştiriyor.

Efsane 911 GT1 Strassenversion Profili

Zemin boşluğu biraz daha artırılarak mesafe ayarlamasını yapıyorlar. Akabinde süspansiyonların yumuşatılması ve frenlerin değişimi var.

911 GT1 Strassenversion’un değerleri belki bir McLaren F1 kadar hızlı olmadığını gösteriyor olsa da ondan daha özel olduğu kesin!

Efsane Porsche 911 GT1 Strassenversion Jantlar

Reklam kısmı F40 ve F1’de daha yoğun ancak ince işçilikler sorgulandığı zaman sivrilen bu 911 GT1 oluyor.

Ortadan motorlu Strassenversion, 22 sene öncesine göre akla zarar kalkışlar yapabiliyormuş.

Efsane Porsche 911 GT1 Strassenversion Motor

Ortaya yerleştirilen ünite 3.2L hacimli 544 beygirlik bir hız lokomotifi! Sıralı dizilen 6 silindir, turboşarjla birleşiminde 3.7 saniye kalkış ve 307 km/h maksimum sürat veriyor. Belki Porsche’nin son şaheseri 918 Spyder kadar hızlı olmasa da asfalta kilitlenmede bir tık yukarıda olabilir.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
2018 Yeni Porsche Techart GrandGT & Supreme: “Olabilecek En İyi Tuning Çalışma Örnekleri”

918 Spyder’la karşılaştırıyoruz ama aradaki 20 yılı da göz ardı etmemiz gerekiyor. Yine sizler için dünyada nadir olan, çok hızlı ve ismini altın harflerle yazdırmış unutulan bir spor otomobili daha gün yüzüne çıkardık. Şu anda 25 adet örnekten acaba kaç adeti kaldı, kaldıysa ne kadar bir fiyattan satılır onu merak etmeye başladım!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.