Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

1995 Model Acura NSX mi Sıfır Porsche 718 Cayman T mi?

Honda & Acura'nın 90'lı yılların en özel ikonik spor otomobili NSX'lerden birisi satılıyor. 24 yaşında ama neredeyse sıfır gibi...
1995 Model Acura NSX mi Sıfır Porsche 718 Cayman T mi?
HABER GİRİŞ

Garip değil mi? Birisi 24 yaşında iken diğer söylediğimiz seçenek sıfır km’de. Ancak meraklılar bu farkın neden olduğunu mutlaka anında anlamışlardır. Honda & Acura grubu için son derece önem arz eden bir modelin satış hikayesinden sizlere söz edeceğiz. Japon markanın Amerika pazarına sunduğu Acura NSX ilk defa 1991 yılında gösterildi. İlgilenenler ve Uzak Doğu efsane spor araçlarına meraklı kişiler şu anda tarifsiz bir şeye bakıyorlar. Zira bu araç sadece 30.000 km‘de!

İlk jenerasyon 15 yıl üretimde kaldıktan sonra NSX’in 11 yıl hiç bir üreti yapılmadı. N (new) S(sport) X (bilinmeyen güç) olarak adlandırılan kırmızı rokete iyi de fiyat isteniyor. Eh! aracın temizliğini görünce neden bu kadar pahalı olduğuna hak vereceksiniz.

Acura NSX’in kırmızı formula rengi büyüleyici duruyor.

Satılık 1995 Acura NSXJapon Ferrari’sine bunca yıldır bir çocuğa bakılır gibi yaklaşılmış. 90’ların en sportif aracı, Amerikaların gönlünde resmen taht kurmuş. 80’li yılların sonunda projenlendirilen NSX, Muschle Car’ların tabiri caizse gıcık kapmasına neden olmuş.

Araç hakkında tam olarak detaylı bilgiler verilmemiş.

Satılık 1995 Acura NSX KaroserTek kapı yapısı ve tasarımın dengeli duruşu, NSX’in halen daha günümüzde hava atılacak araba statüsüne sokuyor. Caddelerimizde halen daha bu araçtan görebilme şansınız var. Ancak bu kadar sıfır ayarında olanını bulmak gerçekten zor!

Sarı-siyah kombinli kokpit rengi ferah duruyor.

Satılık 1995 Acura NSX KokpitSizce de koltuklar çok fazla konforlu gözükmüyor mu? Neredeyse çatlak ve deformesi olmayan sarı deri koltuklar sıfır ayarında. Keza kapıların, orta konsol ve ön göğüsün deri kaplamaları da ışıl ışıl duruyor. 1995 model bir arabaya göre gerek temizliği gerekse de otomatik klima gibi özellikleri aracın Japon kalitesini gösteriyor.

GCM Yatırım Banner
Orta konumlu NSX’in motor teknik değerleri hiç de fena değil!

Satılık 1995 Acura NSX Motor3.0L motora sahip bu Japon harikası 274 ps güç üretiyor. 5.9 saniyede hızlanabilen spor makina 284 nm torkun desteği ile 270 km/h maksimum hızlara çıkabiliyor. Aktarımlar ise manuel şanzımanla yapılıyor.

RM Sotheby’s de açık artırmaya çıkan NSX’in 70 bin ile 80 bin dolar fiyat aralığına ulaşması bekleniyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Telafuz ettiğimiz paralara 2.0T motoruna yeni kavuşan 718 Cayman T alabilirsiniz. Veya ayrı yumurta ikizi 718 Boxster T! NSX’in pahalı olmasına karşı birçok neden sayabiliriz.

Kaportasının F1 kırmızı rengi, tasarım güzelliği, kokpitin son derece diri durması, kitapçıkların, yedek lastiğin, belgelerin saklanmış olması gibi bir aracın fiyatını son derece artıran etkenlere sahip. Spor model, 17 Ocak’ta açık artırmaya çıkacak. Bakalım Acura NSX’in yeni sahibi kim olacak!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.