Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

1988 Mercedes 560 SEC Cabriolet: “Satılık Sanat Eseri”

ABD'ye gönderilen ve sonradan İsviçre'ye giden Mercedes-Benz 560 SEC, dünyada temiz kalan örneklerinden birisi...
1988 Mercedes 560 SEC Cabriolet: “Satılık Sanat Eseri”
HABER GİRİŞ

Tarihin en unutulmaz spor otomobillerinden olan 560 SEC’lerden birisi satılıyor. Model, W126 kasa olarak tabir ediliyor ve S Sınıfı’nın 40 sene sonra da hayranlıkla baktığımız spor neslidir. Açılımı S-Klasse-Einspritzmotor-Coupé, yani enjeksiyon motorlu tek kapı araba anlamına geliyor. Geçenlerde AMG tarafından modifiye edilen beyaz renk 500 SEC satılmıştı. Özel bir body kite sahip tek kapılı özel otomobil, 58.000 dolara yeni sahibine gönderilmişti.

RM Sotheby vitrinlerine gelen siyah bir Alman coupe anında dikkatimizi çekiyor. İsminin açılımında “coupe” ibaresi geçiyor ancak karşımızda cabrio bir araç duruyor. Almanya’dan Amerika’ya giden 560 SEC, alan kişi tarafından zevkine uygun olarak üstü açık hale getirilmiş. Detaylara buyurun beraber bakalım!

1988 model 506 SEC, bir arabanın olabilecek en iyi kendinden emin duruşuna sahip.

Satılık Siyah Mercedes 560 SecMuhtemelen bu sözümüze herkes katılıyordur. Siyah panterin uzun kaputu ve ızgarasındaki büyük Mercedes logosu onun kimliğini belirliyor. Sade bir tampon yapısına sahip SEC’in panjura takım olacak şekilde tampon üzerine parlak krom uygulaması yapılmış.

İkonik eser ABD’ye gittikten sonra Avrupa’ya geri dönmüş. Tüm kaporta aksamlarında belirli seviyede revize ve tazelemeler yapılmış. Parça değişimi olmamış. Dış yapısının orijinalliğine dikkat edilmiş.

Fabrikadan coupe olarak çıkan 560 SEC’in tente tavanlı dönüşümü hakkında kimse bilgi sahibi değil.

Satılık Siyah Mercedes 560 Sec KaroseriAraç zevkini 506 SEC’de daha havadar yaşamak isteyen kişinin kimliği belli değil. Onunla birlikte ne zaman yapıldığı da! Baktığımızda güçlü karakterinden hiç bir şey eksilmemiş. Aksine bu tarzı da hoşumuza gitti. 15 inç, o yıllarında Mercedes’de gördüğümüz tipik bir janta sahip. Kapılardan ve cam çerçevesinden dönülen krom detaylar siyah üzerinde kalite algısı yaratmış.

GCM Yatırım Banner
Sonraki sahibi İsviçre’ye getirmiş ve bir koleksiyonermiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==2019 model otomobiller kadar canlı duran dış kısımından sonra kokpitine geçiyoruz. Mercedes’in değişmeyen gri renk tabanlı kabinlerinden birine daha bakıyoruz. Deri malzemeye baktığımızda “bir 40 yıl daha bir şey olmaz” dedirttiriyor. Soyulmayan direksiyon, torpido, vites, koltuklar 560 SEC’in kalitesiyle birlikte ne kadar iyi bakıldığının da ispatı. Maun kaplamaları geçtikten sonra gözlerimizi gösterge paneline çevirdiğimizde, kilometre sayacında “10.414” rakamını görüyoruz.

Hidrolikli dev kaputunu kaldırdığınızda sizleri 5.547 cc hacimli motor karşılıyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Motor ünitesi toplamda 279 ps güç üretiyor. V8’in ürettiği tork ise 430 nm. RWD (arkadan çekiş) sistemine sahip 560 SEC 7.2 saniyede hızlanabiliyor ve 240 km/h son sürate çıkabiliyor. 90 litre yakıt deposunu taşıyan Mercedes, ortalama 14.1 yakıt tüketiyor. 1.7 tonluk araca göre her bir değer azımsanmayacak derecede iyi.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
1979 Mercedes 500 TE: “AMG Wagonu için Alkışınızı Hazır Tutabilirsiniz”

Üretimi yapıldığı yıllarda 560 SEC en pahalı otomobillerden biriydi. Bu otomobil 31 yaşında ve normalde eski değerinin olmaması gerekiyor. İşte değer meselesi spor Mercedes için geçerli değil! Zira bu siyah pelerinli spor modelin fiyatının açık artırmada 17 bin dolar sınırını geçeceği söyleniyor. Peki siz garajınızda bu 560 SEC’i görmek ister miydiniz?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın