Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Sıfır Şekilde Saklanmış 1985 MG Metro 6R4’ın Satış Fiyatını Tahmin Etmeniz Çok Zor!

MG tarafından sadece 200 adet üretilip, ayakta kalıpta sıfır kalan dünyadaki tek Metro 6R4 RalliCar satılıyor!
Sıfır Şekilde Saklanmış 1985 MG Metro 6R4’ın Satış Fiyatını Tahmin Etmeniz Çok Zor!
HABER GİRİŞ

Normal hayatta görmenizin zor olduğu bir otomobil satışıyla beraberiz. Bir ikonun doğuşu olarak nitelendirilen MG Metro 6R4, B grubu ralli mücadelesinde Audi, Lancia, Peugeot ve Ford’un hamlelerine karşı hazırlanmış bir yarış aracıydı. 1980 yılı sonunda marka TR7 yarış araçlarını emekli ederek, Austin Rover ile etkinliklere katıldı.

Aracın pistlere uyarlanması o kadar kolay değildi ve İngiliz şirketin motor sporları bölümünün şefi John Davenport, bu işte epeyce zorlanmış. Zamanında Williams F1’in desteği ile başarıları evlerine götüren Austin’in sırrı işte bu sıfır olarak kalmış MG Metro 6R4’dü. Araç her şeyiyle sizin de dikkatinizi çekecek!

Karşınızdaki sınırlı sayı yarış aracından sadece 200 birim inşa edildi.

1985 MG 6R4 Metro Ralli AracıKomik kostümlü bu dostumuz da 189. üretim sırasında yer alıyor. Gladyatör gibi giydirilen MG’nin üzerine yerleştirilen kalkanlar garip dursa da bir amacı var.

Beyaz renk gövdesine yapılan bej tonlu parçalarda, kaputa yapılanlardan ziyade önündeki karları sanki küremesi için koyulan parça, sanırız rüzgarla alakalı bir şey!

Metro 6R4’ın profilindeki Citroen’in Bumper tarzı parçalar, Fransız markanın atasını temsil ediyor gibi.

1985 MG 6R4 Metro Ralli Aracı Sıfır Şekilde SatılıyorSevimli ve bir o kadar asi duran ralli aracının kitleri, beyaza boyansa belki bu kadar dikkat çekmezdi. Aracın hikayesinde; 1986 yılında meraklısı tarafından satın alınmış. Siverstone Müzayede kayıtlarına göre araç hiç kullanılmadan uzun yıllar saklanacağı eve taşınmış.

GCM Yatırım Banner

Zira aracın kadranında yazan kilometre sayacı 7 mil-11.2 km‘yi gösteriyor. Bu da demek oluyor ki satın alınmasından sonra yuvasına gitmesi için çekicinin sırtına yüklenmiş.

MG Metro, bekleyişinin ardından 1996 yılında satılmış.

1985 MG 6R4 Metro Ralli Aracı Sıfır Kilometreİkinci sahibi de eseri korumak ve ileride iyi paralara satılacağı hayaliyle binmemiş. Üçüncü devri 2002 yılında gerçekleşmiş. Ve yine sürülmemiş. Çünkü araç müzedeydi!

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Dünyada Sadece 6 Adet Olan “Porsche 959 Rally Car”lardan Biri Açık Artırmada Satılıyor!

Fiyatı tamı tamına 300.000 dolar! Bir Lamborghini Urus’tan çok daha pahalı. Fiyatının dengi bir araç olarak aklımıza Rolls Royce ve Bentley modelleri geliyor. Düşünürsek; dünyada kullanıma hazır kaç adet Metro 6R4 olabilir ki?

Temeline bakılırsa 200 adet üretim sınırıyla çıkmış ve bunlar arasında tek sıfır olarak kalan bu İngiliz. 3.0L V6 motorla hareket eden ve 410 beygiri emrinize sunan ralli otomobilinin 300.000 dolarlık etiketi şimdi sizlere de normal gelmeye başlamıştır.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın