Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Lamborghini Katili 1971 Ferrari 365 GTB/4 Daytona İnanılmaz Bir Fiyata Satıldı!

Uzun yol ve bekleyişlerden sonra gömülü olduğu yerden çıkartılan 1971 Ferrari 365/4 GTB Daytona, günümüz en iyi spor araba fiyatına satıldı!
Lamborghini Katili 1971 Ferrari 365 GTB/4 Daytona İnanılmaz Bir Fiyata Satıldı!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Dile kolay; tam 47 yıldır ayakta ve neredeyse ilk günkü kondisyona sahip. Ferrari’nin 1968 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda tanıttığı eşsiz spor otomobili 365 GTB/4 Daytona, o yılların Lambo katili olarak yollara çıkarıldı. Nasıl ki bitmeyen düşmanlık bu zamanda da devam ediyorsa, o yıllarda da çekişmeler için en kusursuz araçlar sunuluyordu. Satılığa çıkan bu 365, dünyada nadir kalmış bir örnek. Hayat hikayesine baktığımızda ilk çıkış zamanlarında yaptığı 273 km/h rakamı inşa edilen en pahalı ve hızlı yol aracı olarak tarihe yazılmış. 1971 yılında bu aracın bayi çıkış fiyatı 20 bin dolar değerinde olduğu söylendi.

275 GTB/4’ün yerine farklı aks mesafesiyle getirilen bu otomobil, gerçek bir kasırga olarak görülmüş. Pininfarina’nın neredeyse yarım yüz yıl önce yaptığı tasarımın günümüzde yüz binlerce dolar edeceğini kim bilebilirdi ki!

Bu tip arabaların bir hayat hikayesi olur ve 365 GTB/4’ünde bizlere anlatacakları var!

Ferrari 365 GTB/4 Daytona 1971

Çok tatlı bir dış kaporta rengi olan performans makinesi, 1971’de Kanada Toronto plazasına teslim edilmiş. Satın alan kişi bir süre bindikten sonra Amerika Kaliforniya‘ya getirmiş. Nedeni belirsiz şekilde terk edilen Daytona, Teksas’lı bir alıcı tarafından alınarak detaylı restorasyonu gerçekleştirilmiş.

Dış yapısı da zaten o saatten sonra ne kadar özenli korunduğunu açıklıyor. Güzel açık sarı rengi ışıl ışıl! İddia edilen ise bu İtalyan eserinin çıkan 12 örnekten biri olduğu. Eğerki öyleyse biraz sonra vereceğimiz satış rakamı bence değerinin çok altında.

GCM Yatırım Banner
Ferrari 365/4 ile herhalde gezecek zamanı kimse bulamamış.

Ferrari 365 GTB/4 Daytona 1971 Dış Görünüm

Kilometresi nedir diye merak ederken sadece 85 bin kilometrede olduğunu gördük. İsminin Daytona 24 Hours Race yarışlarında aldığı galibiyetlerden geldiği düşünülüyor. Onlar bunu düşünürken #14203 şasi numaralı Ferrari’nin zekice düşünülmüş süspansiyon ve aktarım organları bulunuyor. Çok hızlı gitmesi ve pahalı oluşu kesinlikle tesadüf değil.

Dış kısımda yaşını belli etmese de kokpitte ufakta olsa 47 senelik geçmişinin olduğunu tahmin ediyorsunuz.

Ferrari 365 GTB/4 Daytona 1971 İç Mekan Kokpit

Direksiyonu biraz yıpranmış olsa da gösterge panel grubu daha taze duruyor. Göğüs kaplamaları orta derece olup, koltukların 85 bin km binilmesine göre fena değil. Taban kısım halıları ve diğer kısımlar sıfır kokmasa da inanılmaz temiz.

365/4 Daytona’nın nasıl Lambo katili olduğu kısma geldik.

Ferrari 365 GTB/4 Daytona 1971 Motoru

Ferrari’nin yüksek motor geleneğinin uzun yıllar öncesine dayalı olduğunun kanıtı bu Daytona dır. 4.4L hacimli bir motorun V12 silindirlerle süslenmesi, 352 hp güç ve 315 nm torkluk bir değeri ortaya çıkarmış. Uzun burunlu 365’in 58/48 gibi mükemmele yakın ağırlık dağılımı verilmiş. 365 GTB, bunlara karşılık 5.5 saniyede hızlanma ve tarihin en hızlı
ünvanını veren 273 km/h maksimum süratte çıkabildiği söylendi.

Çok uzun yollar yapıp, ülke ülke dolaştırılan bu eşsiz araba 592.500 dolara satılmış. Bu kısımda herkesin ortak düşündüğü; 1971 Daytona’nın çok ucuza gittiği! Şimdiki rakam bile inanılmazken, gerçekte bu aracın 1 milyon doların üzerinde satılması gerektiği söylendi. Ve örneklerine baktığımızda gerçekten de 1 milyon $ üzerinde satıldığı kayıtlarda var.

15 inçlik dönebilen jantlarıyla o yılların giyim tarzını hakkıyla taşıyan Ferrari 365 GTB/4, geçmişinden gelen kusursuz kalitesi sayesinde bugün bile en hızlı dediğimiz süper spor araba fiyatlarına satılabiliyor. Böyle değerli otomobiller bir şekilde saklı oldukları yerden çıkartılıyor ve hakkı olan iyi muameleyi mutlaka biri gösteriyor. Bakalım bundan sonra eskilerin hangi marka ve modeli satış listelerinde yerini alacak.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.