Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Yurtdışında Çalışmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gereken En Irkçı 10 Ülke

Sizler için hazırladığımız listede ise dünyanın en ırkçı ülkelerini bulacaksınız.
Yurtdışında Çalışmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gereken En Irkçı 10 Ülke
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Irkçılık dünyada önemli bir sorun olmaya devam ediyor. Bu yanlış düşünce ülkeleri hatta kıtaları ayırıyor. Yasalar ve Uluslararası mücadelelere rağmen, ırkçılık bugün birçok ülkede hala sorun halindedir. Ülkemizde kendini göstermeyen bu olgu, birçok ülke için büyük sorun. Günümüzde eskiye nazaran olumlu gelişmeler var fakat, bazı ülkelerin bu konu hakkında daha somut adımlar atması gerekiyor. Irkçılık denilince akla ilk gelen “siyahi” vatandaşların yaşadıkları sorunlar oluyor. Ama ırkçılık sadece onlara yapılan bir ayrım değil.

Geçmişte günlük hayatın her bölümünde, özellikle bazı ülkelerde bu tür ayrımcılığa rastlanıyordu. Günümüzde ise özellikle spor müsabakalarında karşılaşıyoruz. Önemli bir kulübün maçı bugün birçok ülkede canlı yayınlanıyor. Afrika ülkelerinin vatandaşları da özellikle Avrupa kulüplerinde forma giyiyor. Diğer spor branşlarında olduğu gibi futbolda da iyi olan siyahi kişiler bazı ayrımcılık içeren kötü tezahüratlara maruz kalıyor. Irkçılıkla mücadele için birçok örgüt kurulmuş durumda ama hala bu yanlış düşünce, varlığını sürdürmeye devam ediyor.

İşte karşınızda yurtdışında çalışmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en ırkçı 10 ülke:

10 Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik DevletleriABD’de de yıllardır özgür düşünce akımı dile getirilse de ülkenin nerdeyse her cephesinde ırkçılık var. ABD’de ırkçılığının büyük bir kısmını beyaz ve siyah vatandaşlar oluşturuyor. Buradaki haksızlık Beyaz Asyalılara ve Siyahi Amerikalılara yapılmaktadır.

9 Suudi Arabistan

Suudi ArabistanSuudi Arabistan petrol kaynakları nedeniyle oldukça zengin ve güçlü bir ülke. Sorun ise genellikle komşu Hindistan ve Pakistan gibi zengin olamayan ülkeleri istismar etmesinden kaynaklanıyor. Suudi Arabistan kendi ülkesi içinde başkalarına izin vermeyi reddederek ya da onlara kötü davranarak diğer Arap ülkelerine karşı ırkçı eğilimler gösterir.

8 Ruanda

Ruandaİki etnik ırk olan Tutsi ve Hutu kabileleri 1994 yılı sonunda Ruanda’da 800.000 üzerinde insanın ölümüne neden olan bir çatışmaya yol açtı. Bu çatışma aslında Tutsi nüfusunun Hutu kabilesi tarafından yok edilmesinden kaynaklanmaktaydı. Soykırım hala bölgede varlığını sürdürmektedir.

7 Rusya

RusyaRus yönetimi ve insanlarında, son 30 yılda oldukça fazla değişim görüldü. Bazı durumlarda ırkçılık bu değişimin bir parçası haline gelmiştir. Alına bakılırsa Rusya halkı, Rus olmayan kimseyi sevmez. Onların bu olumsuz listesine; Asyalılar, Kafkasyalılar, Çin ve diğer etnik olarak Rus olamayan herkes dahildir. Nefret ve ayrımcılık ülkenin kırsal kesimlerinde de hissedilir.

6 Pakistan

PakistanPakistan’da yıllarca Şii ve Sünni mezheplerinin çatışması yaşandı. Görünürde bir sonu yok gibi duruyor. Pakistan halkı, Afrikalılar ve diğer ülkelere karşı ayrımcılık yapıyor ve bu duruma sayısız örnek verilebilmek mümkün.

5 Güney Afrika

Güney AfrikaIrkçılığın Güney Afrika kültürü ve günlük yaşamın önemli bir parçası olduğunu görmek için uzaklara bakmaya gerek yok. Burada mal ve hizmetlerin fiyatlandırmasının cilt rengine bağlıdır. Sadece bu örnek bile ırkçılığın ne kadar keskin bir düşünce olduğunu göstermek için yeterli.

4 Japonya

JaponyaJaponya ırkçılığa karşı yasaları ile bu konuda en ciddi adımı atan ülke olmasına rağmen, Japon olmayan herhangi birine karşı ayrımcılığa devam edilmektedir. Japonya’nın yüzde 98’ini yerli insanlar oluşturuyor. Hükümet genellikle diğer ülkelerden gelen insanların Japonya’da yaşamasına izin vermez. Gerekçe olarak kültür uyum sorununu göstermektedir. Örneğin Müslüman vatandaşların nadiren Japonya’ya girmesine izin veriliyor.

3 İsrail

İsrailİsrail halkı kendinden başka, diğer insanlığa yönelik nefreti ile bilinmektedir. İsrailliler, Araplar ve Filistinliler ile yıllardır mücadele halindeler. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan devlet, o topraklarda yaşayan ve Yahudi asıllı olmayan herkesi mülteci kabul etti. Bu durum, yaşanılan çatışmaların asıl sebebidir.

2 Almanya

AlmanyaHitler, ırkçılığı uzun zaman önce bırakmış olabilir. Ancak özellikle bazı Almanlar ırkçı özellikleriyle ülkede kaos yaratmaya devam etmektedir. Birleşmiş Milletler ve Alman hükümeti bu olguyla mücadele ederek, Neo-Nazi gruplarını durdurmaya çalışıyorlar. Ancak grubunun bütünüyle yok edilmesi oldukça zor.

Almanya’da birçok gurbetçi vatandaşımız yaşamaktadır. Özellikle son yıllarda Türk evlerinin yakılması operasyonu, dünya kamuoyunun da dikkatini çekmiştir. Almanya bu konuyla mücadele edecek kanunlar çıkardı, fakat atılan adımlar daha ciddi olmalıdır.

1 Hindistan

HindistanHindistan’daki ırkçılık, her yönü ile diğer örneklerden daha üstün gibi görünüyor. Bir çocuğa, beyaz tenli insanların koyu tenli kişilere göre daha üstün olduğu Hint kültüründe erken yaşlarda öğretilir. Dolayısıyla Afrikalılara karşı ülkede anlamsız bir nefret söz konusu. Irkçı bakış açısının yanı sıra, Marathi Manoos ve Biharis bölgelerinde Hindular ve Müslüman gruplar arasında bölünmeler mevcuttur.

Irkçılığa karşı dünyada birçok sivil toplum örgütü kuruldu, birçok ülke yasalarına ağır cezalar ekledi. Fakat her şeye rağmen bu yanlış olguyu insanların zihninden silmek kolay değil. Kendilerinin zamanla var ettiği düşünceyi, şimdi silmeye çalışmanın oldukça tezat bir hareket olduğunu düşünüyorum, siz bu konuda ne dersiniz?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın