Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Her Ay Düzenli Olarak Para Biriktirmek için 10 Sağlam Öneri

He ay düzenli para biriktirmek istiyorsanız, bu önerilere kulak vermelisiniz. İşte birikim yapmanızı sağlayacak altın niteliğinde öneriler:
Her Ay Düzenli Olarak Para Biriktirmek için 10 Sağlam Öneri
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Para biriktirmek sizce gerçekten gerekli mi? Neden küçük yaşlarda parayla ilgili öğrendiğimiz ilk şey birikim yapmaktır?

Bu soruların cevabını bulabilmek için size bir önerim var. Hemen herkesin kendine göre hayalini kurduğu bir yaşam vardır. Genellikle herkes lüks ve zengin bir hayatın hayalini kurar. Elbette isteklerini anında karşılayabilmek, arzu ettiği arabaya sahip olmak ister. Buna benzer birçok hayaliniz vardır. İşte bu hayallerinizi bir daha düşünün. Birikmiş bir miktar paranız olsa, hayallerinize daha sağlam adımlar atmaz mısınız?

Para biriktirmek ve yaptığınız birikimleri yatırımlarla değerlendirmek, geleceğinizi garanti altına alacaktır. Düzenli bir şekilde para biriktirirseniz ve kişisel finans planı yaparak uygularsanız, gelirinizi etkili bir şekilde arttırabilirsiniz. Bu sayede de birikimlerle geleceğinize daha karlı yatırımlar yaparak zengin olmaya adım atabilirsiniz. Özellikle para biriktirmeyi düzenli hale getirebilirseniz, zenginlik için en iyi yatırımı yapmış olursunuz.

Şimdi sizlerle her ay düzenli olarak para biriktirmenize yardımcı olacak öneriler paylaşmak istiyorum. Elbette öncelikle birikim yapmamak için bahanelerinizden kurtulmalı ve buna inanmalısınız.

1 Giderlerinizi İzleyin

Giderlerinizi İzleyinHer ay düzenli olarak para biriktirebilmek için öncelikle bir hazırlık yapmalısınız. Bu hazırlık elbette gelir – gider tablonuzu çıkartmak içindir. Toplam gelir ve giderlerinizi 1 ay boyunca düzenli olarak izleyin. Nereye, ne kadar ödeme yapıyorsunuz; gerekli ve gereksiz harcamalarınız neler, belirleyin. Giderlerinizin hesabını bilmezseniz, düzenli bir tasarruf yapamazsınız. Amacınız her ay düzenli bir birikim yapmak olduğu için 1 aylık gelir ve giderlerinizi iyi bir şekilde hesaplamanız gerekmekte. Ayrıca bu şekilde gereksiz giderlerinizi de görmüş olursunuz ve tasarruf yoluna gidersiniz.

2 Aylık Harcamalarınızı Azaltın

Aylık Harcamalarınızı AzaltınGiderlerinizi hesap ettikten sonra bu konuda bir düzenleme yapmalısınız. Gereksiz harcamalarınızdan bir an önce kurtulmalısınız. Geriye kalan zorunlu harcamalarınızdan da tasarruf edebilirsiniz. Elektrik, su, doğal gaz giderlerinizi düşürebilir, arabanızın yakıt masrafından tasarruf edebilirsiniz. Mutfak masraflarınıza bir kere daha göz atabilir ve daha uygun bir alışveriş yolunu tercih edebilirsiniz. Cep telefonu, internet ve televizyon kanalları için verdiğiniz paraya da bir göz atın. Bu faturalarınıza oldukça yüksek bedeller ödüyorsanız, azaltma yoluna gidin. Bu şekilde elinize hem geçinmek hem de biriktirmek için daha fazla para kalacaktır.

3 Yatırım için Para Ayırın

Yatırım için Para AyırınYatırım yapmak için bir miktar para ayırmanız, oldukça iyi ve kolay bir birikim yöntemidir. Birikimlerinizi yatırımlarla değerlendirerek daha yüksek bir gelire sahip olabilirsiniz. İnternet üzerinden yapacağınız yatırım işlemleri ile kolayca birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz. Ayrıca nasıl yatırım yapacağınız konusunda da internetten bilgi edinebilirsiniz. Birikimlerinizle dolardaki yükselişi değerlendirebileceğiniz gibi; daha fazla ilgi alanınıza giren Facebook, Twitter, Google, Apple gibi hisse senetlerine de yatırım yapabilirsiniz. Bu yatırımlardan iyi bir kazanç elde ettiğinizi gördüğünüz zaman, daha fazla birikimle yatırım yapmak isteyeceksiniz. Bu şekilde de düzenli bir birikim ve yatırım hayatınız olacaktır.

4 Hayallerinizin Peşinden Gidin

Hayallerinizin Peşinden GidinEğer birikim yapmak için kendinizde gerekli isteği bulamıyorsanız, hayallerinizi devreye sokun. Örneğin arabanızın modelini yükseltmek istiyor olabilirsiniz veya bu yıl yaz tatilini dilediğiniz gibi özgürce yapmayı hayal edebilirsiniz. Bu hayalinizle her güne gözünüzü açın ve giderlerinizi minimumda tutarak gerçekleştirme ihtimalinizi arttırın. Hedefler koyun ve düzenli olarak bu hedeflere ulaşmak için çabalayın. İlk başta küçük hayallerinizden başlayın. Bu hayali gerçekleştirdiğinizi görmek sizi daha büyük birikim ve hayallere teşvik edecektir.

5 Daha Fazla Kazanın

Daha Fazla KazanınGelirinizin birikim yapacak kadar çok olmadığı, bahaneleriniz arasında ilk sıra yer alıyor değil mi? Peki, gelirinizi arttırmak için herhangi bir girişimde bulunduğunuz mu? Bulunmadıysanız, bahane olduğunu açıkça göreceksiniz. Hiçbir emek göstermeden birisi size “al bu para senin” demez. Siz kazancınızdan memnun değil ve bunun için herhangi bir emek göstermiyorsanız, durumu kabullenmişsiniz demektir. Ama daha fazla kazanç elde edebileceğiniz işler veya ek işler yapabilirsiniz. Bu şekilde gelirinizi, hayalinizdeki gibi arttırmış olursunuz.

6 Lüks Yaşamı Erteleyin

Lüks Yaşamı ErteleyinHer ay elinize daha fazla para geçse, yaşam kalitenizin artacağını düşünürsünüz. Ama daha fazla kazanmaya başladığınız zaman giderleriniz de büyüyecektir ve daha öncesi ile pek bir fark olmayacaktır. Daha fazla kazandığınız zaman harcamalarınızı arttırmamak için tasarruf planınızın dışına çıkmayın. Hayallerinize öncelik verin ve gerçekleştirmek için planlarınızı sürdürün. Bir süre düzenli olarak birikim yaptığınız ve ek gelir elde ettiğiniz zaman, aylık olarak elinize geçen paranın arttığını görürsünüz. Bu artış sizi planınızdan caydırmak için yeterli gibi görünür; ama cayarsanız, hayallerinizden yine uzaklaştığınızı görürsünüz.

7 Kredi Kartına Dikkat Edin

Kredi Kartına Dikkat EdinKredi kartları siz fark etmeden tüm planlarınızın etkileyebilir. Giderlerinizin artmasına neden olabilir ve özellikle faizlerle birlikte ödemenizden gün geçtikçe yükselebilir. Kredi kartı kullanımında yapılan hatalar, kişisel finans planınıza olumsuz bir şekilde yansır. Hataların bilincinde olmazsanız, para biriktirmek imkansız olarak görünür. Aylık gelirinizi harcamalarınıza yetiremezsiniz ve birikim için ayırmanız gereken tutarı, ayıramazsınız. Kredi kartı kullanımında yapılan 10 hatayı öğrenmek için tıklayın.

8 Eğlenmek için Planınızdan Uzaklaşmayın

Eğlenmek için Planınızdan UzaklaşmayınEğlence için yaptığınız harcamalar, en büyük harcamalardır. Nasıl ve ne kadar para harcadığınızı çok sonra fark edersiniz. Bu nedenle de kişisel finans programınızdan koca bir boşluk meydana gelir. Eğer eğlence için ayırdığınız vakti azaltmaz ve “eğlenmek de hakkım” diye düşünerek sorumsuzca davranırsanız, hayallerinize veda etmeniz gerekir. Eğlenmek için daha ucuz hobiler edinebilir, evde vakit geçirebilirsiniz.

9 Hızlı Alışveriş Yapın

Hızlı Alışveriş YapınMarket alışverişlerinizi hızlı bir şekilde yaparsanız, ihtiyaçlarınızı alıp marketten uzaklaşırsınız. Ama alışverişinizi detaylı bir şekilde yapacak olursanız, elinizde ihtiyaç dışı poşetlerle çıkarsınız. Yanınıza ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar para alın ve alışverişe gitmeden bir liste hazırlayın. Listede yalnızca ihtiyaçlarınız olsun ve ekstra bir ürün almamak için yanınızda fazla para bulundurmayın. Alışveriş merkezlerinden uzak durun. Eğer alışveriş tutkunuzun önüne geçemiyorsanız, alışverişlerine “hiçbir şey almayacağım, sadece dolanacağım” diye eder ve elinizde birkaç poşetle geri dönersiniz. Bu nedenle uzak durmak en doğrusu olacaktır.

10 Kişisel Giderlerinizi Ayrı Planlayın

Kişisel Giderlerinizi Ayrı PlanlayınGiderlerinizden tasarruf ederken, en zorlu anlar kişisel giderleri kısma konusunda yaşanır. Bu nedenle önce kişisel giderleriniz arasında bir tasarruf başlatın. Daha sonra bu tasarrufu tüm giderlerinize dahil edin. Ama kişisel giderlerinizden tasarruf ederken, dürüst olmalı ve hayallerinizi gerçekleştirmek için bunu yapmanız gerektiğini kabullenin. Sonuçta anlık mutluluğunuz için gelecek hayallerinizi biraz daha ertelemek zorunda kalacaksınız ve bu daha sonra pişmanlık olarak geri dönecektir.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.