Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Çalışma Şartlarının En Zor Olduğu 10 Ülke

Bazı ülkeler hayallerinizi süslese de çalışma koşullarının zorluğu ile orada yaşamak istemeyebilirsiniz. İşte size çalışma koşullarının en zor olduğu ülkeler:
Çalışma Şartlarının En Zor Olduğu 10 Ülke
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Çalıştığınız işin ağır şartlarından ve uzun saatlerinden şikayet mi ediyorsunuz? Bence sizler için hazırladığımız yazıyı okumadan buna karar vermeyin. Bazı ülkeler özellikle politikalarına bağlı olarak ağır şatlardaki iş olanakları ve uzun süreli çalışma programlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle nüfusun fazla olduğu ülkeler iş olanaklarının kısıtlı olmasıyla kaynaklı olarak daha ağır iş olanaklarıyla göze çarpıyor.

Çalışma şartlarının en zor olduğu ülkeler ise genellikle az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkeler. Bu duruma etken olan birçok neden var. Ülkenin gelişmişlik düzeyi ve nüfus sayısı bunun en büyük sebebi. Araştırmalara göre haftalık 30-40 saatlik çalışma oldukça normaldir. Tabi ki burada belirleyici unsur yaptığınız işle de alakalı olabiliyor. Özellikle kas gücüne dayalı işlerde çalışanlar, uzun süreli çalışmalarda hızla yıpranıyor. Dilerseniz çalışma şartları en zor olan ülkelere birlikte göz atalım.

İşte karşınızda çalışma şartlarının en zor olduğu 10 ülke:

10 Slovak Cumhuriyeti

Yılda 1786 Saat

Slovak CumhuriyetiSovyetler Birliği’nin komünist egemenliği altında 50 yıl kalan Slovaklar, bağımsızlığını elde ettikten sonra, ulus ekonomisini oluşturmak için oldukça fazla çalışmışlardır. ülkede işsizlik 1999 yılında % 19 ile zirve yaptı. Ekonomide ki durgunluk ise son zamanlarda % 13.9 oranında işsizliği arttırdı.

Elektrik mühendisliği ve araç üretimi başta olmak üzere merkezi sanayi sektörleri binlerce yeni işçi istihdam etmektedir. Buna ek olarak Avrupa’nın merkezi konumunda olan Slovakya bir ticaret merkezi haline gelmiştir. Slovaklar etkileyici bir çalışma ahlakına sahiptir. Fakat ne yazık ki Slovak işçiler sık sık iş kazalarıyla gündeme geliyorlar.

9 Meksika

Yılda 1866 Saat

MeksikaMeksikalılar, Amerikalı meslektaşlarından çok daha fazla çalışmaları ile biliniyorlar. Dünyanın 14. büyük ekonomisi olmasına rağmen Meksika’nın fazla çalışması, genellikle Amerika’nın güney komşusundan gelen göçler nedeniyle oluşuyor. Ancak Armando Chacon (Meksika Rekabet Enstitüsü’nde bir müdür) Meksikalıların eğitiminin alt seviyelerde olması nedeniyle, daha gelişmiş ekonomilere göre daha çok çalışmaları gerektiğini savunuyor.

8 Türkiye

Yılda 1877 Saat

Türkiye“Türküm, doğruyum, çalışkanım!” yıllık çalışma saatlerimize baktığımızda andımızı doğrular nitelikte olduğumuz gözleniyor. Ağır şartlarda da olsa çalışmak ve asla şikayet etmemek kültürümüze yer etmiştir. Özel sektörün daha da güçlendiği son dönemlerde 5.5 milyon kişiden fazla kişi asgari ücrete çalışıyor. Ağır iş şartlarındaki güvenlik önlemleri ise bir hayli zayıf. Ayrıca lisans mezunu bir işçi de normal bir işte yaklaşık sadece 30 TL kazanıyor diyebiliriz.

7 Estonya

Yılda 1879 Saat

EstonyaEstonya’yı web sitesinden bir alıntı ile anlatalım: “Tipik bir Estonyalı kendini; güvenilir, akıllı, yenilikçi, samimi ve çalışkan olarak tasvir eder.” Estonya sıkı çalışmalarına ek olarak, vatandaşlarının ve öğrencilerin eğitim derecelerine göre kariyerlerini başlatmak için teşvik edici yenilikler sunar.

6 Polonya

Yılda 1939 Saat

PolonyaPolonyalıların etkileyici iş ahlakı, geçmiş yıllarda İngiltere içinde tartışmalara neden oldu. Polonya’nın 2004 yılında AB üyeliğinden sonra, Avrupa’daki işgücünün serbest dolaşımına da izin verildi. Polonyalı işçiler İngiltere içinde sıkı çalışma ile eşanlamlı hale gelmesine rağmen, kendileri için tersi iddia edildi. İngiltere’ye ek olarak Polonyalı işçiler son yıllarda Hollanda’ya da akın ediyor.

5 Çek Cumhuriyeti

Yılda 1947 Saat

Çek CumhuriyetiÇek Cumhuriyeti dünya üzerinde en çalışkan ülkelerden biri olmasına rağmen, geçen yıl uzun çalışma saatlerinden dolayı ikinci en olumsuz ülke olarak nitelendi. Çekler kendilerini çalışkan olarak görse de 90’larda yürütülen bir ankette kıskanç, kurnaz ve bencil taraflarının da olduğu ortaya çıkmıştır.

4 Macaristan

Yılda 1961 Saat

MacaristanMacarlar uzun saatler çalışmalarına rağmen, ödenen ücretlerin oldukça adaletsiz olduğu gözleniyor. Kredi krizi zamanlardan beri birçok işçi zor durumda kalıyor. Macaristan halkının birçoğu işsiz Ancak yaşanan zorluklara rağmen ülke içinde “çok çalışmak ve başarılı olmak…” gibi bir inanç hakim.

3 Rusya

Yılda 1976 Saat

RusyaRusya’da komünist rejim hakimken çok çalışmayı protesto eden girişimler yaşamıştır. Sovyetler Birliği artık olmasa da onun sıkı çalışma mirası ülkeye miras kaldı. Ülke birçok sektörde komşularına göre en çalışkan işçilere sahip. Özellikle sağlık çalışanları bunun en büyük örneği.

2 Şili

Yılda 2068 Saat

ŞiliŞili’nin çalışma koşulları, işçilerin bir haftada 45 saat çalışma zamanına göre düzenlenmiştir. Bu plan son derece düzenlidir. 2010 yılında 33 kişinin öldüğü Copiapó maden kazası, dünyanın dikkatini ülkenin sahip olduğu çalışma şartlarına çekti. Yeraltına sıkışmış işçiler 69 gün sonra kurtarılmıştı.

1 Güney Kore

Yılda 2193 Saat

Güney KoreBirçok Koreli çalışan geç saatlere kadar çalışmayı kabullenmiş görünüyor. Hükümet işçiler için haftalık çalışma saatini azaltmak amacıyla, 2004’te 5 gün 40 saat girişimini uyguladı. Ancak 10 yıl sonra bu girişimin işçilerin memnuniyeti üzerine çok az etkisi olduğu gözlendi.

Ülkelerin yıllık çalışma saatlerine birlikte göz attık. Dikkat çeken husus ise dünya ortalamasının üzerinde çalışan işçilerin, çalışma süresinden çok çalışma şartlarındaki elverişsiz durumdan şikayetçi olmalarıdır. Yapacağımız tek şey var daha çok çalışmak… diyen bir liderin öncelikle bu ortamı çalışanlarına sağlaması gerektiğini düşünüyorum, ne dersiniz?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın