Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Böcek Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanmak

Para kazanmanın birbirinden ilginç yöntemleri bulunuyor. Bunlardan birisi de böcek yetiştiriciliği! İşte bu konudaki tüm detaylar;
Böcek Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanmak
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

21. yüzyıldayız ve yapabileceklerimiz konusunda artık bir sınır tanımıyoruz. Uzaya seyahat edecek kapsüller tasarlıyor, minicik aletlerle koca bir şirketi yönetiyor, dünyanın bir ucundan bir ucuna görüntülü konuşuyor, 20 yıl önce aklımıza dahi gelmeyecek yöntemler sayesinde para kazanıyoruz. Düşünsenize, son zamanlarda hayatımıza giren ne kadar çok yeni meslek, ne kadar çok iş alanı var. Bunların en başında internet sayesinde tanıştığımız iş imkanları bulunuyor. Mesela, blog yazarlığı yaparak para kazanmak günümüzün bize sunduğu iş imkanlarından sadece bir tanesi. Buna ek olarak, dünya bir anlamda gelişirken bir anlamda da kaynaklarını tüketiyor. Yeşil alanların azalması, ardı ardına dikilen binalar, çevreye yayılan zararlı gazlar… Tüm bunlar gezegenimizi olumsuz olarak etkiliyor. Hatta çok yakında yeterli gıda bulamayacağımız hakkında tezler öne sürülüyor.

Bileşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) yaptığı açıklamaya göre, 2050 yılında gıda ihtiyacının karşılanabilmesi için şu anki üretimin iki katına çıkartılması gerekmektedir. Ancak etrafımıza baktığımızda ekilecek alanların giderek azaldığını, toprak ve su kaynaklarımızın tükendiğini, iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarını açıkça görebiliyoruz. Bu nedenle, tarım ve hayvancılık konusunda alternatif çözümler aranıyor. İşte bu çözümlerden bir tanesi de gelecekteki besin kaynaklarımızdan birinin böcekler olarak belirlenmesi. Evet, bu bilgi 2013 yılında FAO’nun yayınladığı “Yenilebilir Böcekler” isimli kitaba dayanıyor. Avrupa ülkelerinde bir hayli dikkat çeken kitap, böcek yetiştiriciliği alanında yapılan çalışmalar için bir nevi ilham kaynağı olmuş. Sonuçta dünyadaki birçok ülke, böcek tüketiyor. Güney Asya ülkeleri; Meksika, Japonya, Vietnam bunlardan bazıları. Çikolatalı çekirgeler, tekilaya batırılmış solucanlar pek çok milletin iştahla tükettiği yiyecekler arasında.

Böcek Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanmak için Hangi Yöntemler İzlenir?

Böcek Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanmak için Hangi Yöntemler İzlenir?Ülkemizde böcek yemeye çok sıcak bakılmasa da bu işten para kazanan birçok kişi var. Ama ileride halimiz ne olur bilinmez. Her neyse, şu anda ülkemiz böcekleri gıda olarak tüketmeye hazır değil. Ancak etinden ya da sütünden değil kozasından yararlanılan ipek böceği yetiştiriciliği, sayısız girişimcinin yüzünü güldürecek kazançlar vaat ediyor. Ya da yem olarak kullanılan böcekler de son zamanlarda kullanılan para kazanma yöntemlerinden biri. Yani şu anda ülkemizde insan gıdası olarak böcek yetiştiriciliği yapılmasa bile, farklı amaçlara hizmet eden birçok böcek yetiştiricisi bulunmaktadır.

Evet, böcekler! Çoğunuza iğrenç gelebilir, ama bu işten elde edilecek kazanç gayet iyi miktarlardadır. Sonuçta işin ucunda para olunca, böceklerin resmine bile bakamayan kişilerin onlara sevgiyle bakacağından eminim. Tabii, para kazanmak öncelikleriniz arasındaysa! Kısacası, globalleşen dünyanın bize getirdiği yeni iş fikirleri arasındadır böcek yetiştiriciliği. Böcek yetiştiriciliği yaparak para kazanmak isteyenler için pek çok farklı yöntem bulunmaktadır. İşte bu yöntemlerin arasında en çok kullanılanları seçerek sizlere aşağıdaki alt başlıkları hazırladım. Buyurun, ülkemizde de kullanılan bu ilginç para kazanma yöntemlerini birlikte inceleyelim:

Çekirge Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanmak

Çekirge Yetiştiriciliği Yaparak Para KazanmakÇekirge bir zıplar, iki zıplar, üçüncü de… Evet, şu ana kadar çekirgelere zıplayan böcekler olarak bakmış olabilirsiniz. Ancak artık bu yaratıklara çok daha farklı bir gözle bakacaksınız. Mesela zıplayan paralar olarak! Çünkü ülkemizde çekirge yetiştiriciliği yapmak yeni girişimcilerin yönelmek isteyeceği bir iş alanı. Örneğin; Antalya’da bir girişimci tarafından açılan ülkemizin ilk çekirge üretim çiftliğinde yılda 1 milyon kadar çekirge üretimi yapılıyor. Üretimin çoğu Avrupa ülkelerine gönderilen çekirgelerin bir kısmı da ülkemizde canlı yem olarak satılıyor.

Çekirgeler, yüksek miktarda ham protein içerdiği için evcil hayvanların beslenmesinde de önemli bir paya sahip. Mesela ülkemizdeki çoğu kişi evinde beslediği kedi, bukalemun, fare, kertenkele, iguana, yılan için canlı çekirge satın alıyor. Ayrıca petshoplarda hayvanlarını beslemek için çekirge tercih ediyor. Balıkçılıkta da çekirgeler canlı yem olarak tercih ediliyor. Sonuçta çekirge yetiştiriciliğinin oldukça kazançlı bir para kazanma yöntemi olduğunu söyleyebiliriz. Şöyle ki bir metrelik kenar ölçüleri olan bir kutuda ortalama 1.000 adet çekirge yetiştirebiliyorsunuz. Bu da çok küçük bir alanda binlerce çekirge yetiştirebileceğiniz anlamına gelmektedir. Yani bu işi yapıp yapamayacağınızı anlamak için çok az bir sermayeyle işe başlayabilir, çekirge yetiştiriciliği hakkında az çok bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hamam Böceği Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanmak

Hamam Böceği Yetiştiriciliği Yaparak Para KazanmakÜlkemizde yeni olan iş alanlarından bir tanesi de hamam böceği yetiştiriciliği. Uzak Doğu ülkelerinde yiyecek olarak tüketilen bu böcekler, ülkemizde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Tabii, çoğumuz için hamam böcekleri bir kabus olarak tanımlanabilir. Ancak iş paraya dönüştüğünde, hamam böceklerine sempatiyle bakmanız mümkün hale gelecektir. Şu anda ülkemizde yetiştirilen hamam böceklerine baktığımızda, karşımıza 3 çeşidi çıkıyor.

Tavsiye İçerik:
Akvaryum Balığı Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanmak

Shelfordella Tartara isimli yerli tür daha yaygın olarak yetiştirilirken; onun ardından ise Blaptica Dubai, Grommphadorrhina Portentosa isimli türler geliyor. Bu böceklerin adet satış fiyatı ise 50 kuruş ila 10 lira olarak belirtilebilir. Ayrıca hepinizin bildiği gibi hamam böcekleri çok dayanıklı bir böcek türüdür. Bu yüzden çiftliklerde yetiştirilmesi diğer türlere nazaran daha kolaydır. Yaklaşık 3 yıl yaşayan ve erginlik döneminden sonra 3 kez yavrulayan hamam böcekleri her yavrulamasında ortalama 10 civarında yavru verebilmektedir. Neticede zahmetli, belki biraz da tiksindirici bir iş alanı olarak görülen hamam böceği yetiştiriciliğinin getirisi ülkemiz standartlarına göre oldukça yüksektir.

İpek Böceği Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanmak

İpek Böceği Yetiştiriciliği Yaparak Para KazanmakGelelim ipekböceği yetiştiriciliği hakkındaki detaylara. Aslına bakarsanız, ipek böceği yetiştiriciliği diğerlerine nazaran aşina olduğumuz bir iş koludur. Hatta ipek böceği yetiştiriciliği asırlardır ülkemizde yapılan işlerden bir tanesidir. Son zamanlarda iş koluna duyulan ihtiyaç nedeniyle, yeni girişimcilere devlet tarafından teşvik edici olanaklar sunulmaktadır. Yani uygun alanınız varsa ve para kazanmak istiyorsanız, ipek böceği yetiştiriciliğini kesinlikle düşünmelisiniz. Çünkü bu işten para kazanan sayısız kişi var. Bu kişiler arasında ev hanımları olduğunu da belirtmek isterim.

İpek böceği yetiştiriciliği kısa sürede sonuç veren bir iş olmakla birlikte, kısa süreli bir eğitim neticesinde kolaylıkla uygulanabilmektedir. Ayrıca ülkemiz ipek böceği yetiştiriciliği açısından uygun iklim koşullarına sahiptir. Şöyle ki dut ağacının yetişebildiği her bölge, bu iş için uygun ve elverişlidir. Örneğin; sıcak iklim kuşağında olan Alanya, Hatay, Muğla, İzmir gibi illerde yaş koza alımları 15 Mayıs’ta başlayıp 10 Haziran’da tamamlanıyor. Sakarya, Bilecik, Eskişehir gibi illerimizde ise alım 15 Haziran’da başlayarak 15 Temmuz’da tamamlanıyor. İpek böceği yetiştiriciliği yapan aileler ortalama 40 gün içerisinde 150 kg üretim yapıyor. Bu üretim sonucunda aileler, 5 bin lira civarında para kazanıyor. Sonuçta böcekhaneye çevrilebilecek uygun bir yeri olan herkes, ipek böceği yetiştiriciliğinden para kazanabilir. Siz ilk adımı atın, gerisi zaten gelecektir.

Kimler Böcek Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanabilir?

Kimler Böcek Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanabilir?Yeni girişimciler, ek gelir elde etmek isteyenler böcek yetiştiriciliği işini düşünebilir. Tabii bu noktada hangi alana yöneleceğiniz, yapacağınız detaylı araştırmadan sonraki kararınıza bağlıdır. Örneğin; hamam böceği yetiştiriciliği yapabilir misiniz? Ya da Antalyalı girişimci Selami Algöl gibi büyük bir çekirge çiftliği kurmak ister misiniz? Tüm bu soruların cevaplarını vermeli ve ona uygun olarak adım atmalısınız. Sonuçta pek çok kişi için böcek yetiştiriciliği yapmak, bu dünyada düşünülecek en son işlerden biridir. Sizin için de öyle mi? Yoksa geleceğin yatırım alanlarından biri olan böcek yetiştiriciliği tam da aradığınız alan mı? Bu soruların cevabını verin ve şimdiye kadar hiç para olarak bakmadığınız küçük yaratıklar sayesinde ceplerinizi doldurmaya başlayın.

Böcek Yetiştiriciliği Yaparak Ne Kadar Para Kazanılır?

Böcek Yetiştiriciliği Yaparak Ne Kadar Para Kazanılır?Bu işten ne kadar para kazanacağınız da doğal olarak izleyeceğiniz yöntemlere bağlı olarak değişecektir. Mesela; çekirge yetiştiriciliği mi yapacaksınız, hamam böceği yetiştiriciliği mi? Ya da diğerlerine göre daha kolay olan ipek böceği yetiştiriciliğini mi tercih edeceksiniz? Örneğin; ipek böceği yetiştiriciliği sayesinde 40 günde 5 bin lira civarında para kazanabilirsiniz…

Böcek yetiştiriciliğinden elde edeceğiniz kazancın işinizin ne kadar büyük ölçekli olacağından etkileneceğini de bilmelisiniz. Ya da bu işi ek gelir olarak mı, temel işiniz olarak mı ele alacağınız da cebinize girecek paranın artıp azalmasına etki edecektir. Kısacası biz sizlere böceklerden nasıl para kazanabileceğiniz hakkında bir giriş yolu açmış olduk. Eğer bu iş aklınıza yattıysa, daha detaylı araştırma yaparak bir an önce yola çıkmalısınız derim. Tabii ki son olarak sizlere kolaylıklar diliyorum…

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.