Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2017 Yılının En Pahalı 10 Lüks Otomobili

Otomotiv markaları 2017'ye damgasını vurmuş gözüküyor. İşte markaların kendi bünyesinde tasarlamış oldukları en lüks ve en pahalı 10 otomobil...
2017 Yılının En Pahalı 10 Lüks Otomobili
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Dünya üzerinde bulunan her bir aracın, kendine göre farklı amaçları vardır. İnsan ırkının ihtiyacı hangi yönde ise ona yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Kimi firmanın ürettiği araçlar en hızlı olarak unvan kazanırken, kimi firma en lüks olarak anılmaktadır. Sağlamlık ve kalitelerini kendileri belirlemektedirler. Günümüzde rekabetin iyice kızışması sonucu üreticiler akıllara durgunluk verecek derecede ileri giden işler yürütmektedirler. Özellikleri standartlaşmış gibi gözükse de her firmanın, kendine özgü oluşturulmuş donanımları vardır. Bu özellikler lüks sektöründeki sıralamayı oluşturmaktadır.

İnsan hayatının bir araba içerisinde ne kadar kolaylaştırıldığını aşağıda anlatacağımız yazıda görebilirsiniz. Bu arabaların kimine ulaşılamazken, kimine de uzun uğraşlardan sonra sahip olabilirsiniz. Bazı firmalar tanıtacağımız modeller için tamamen bağımsız düşünerek, büyük atölyeler inşa etmişlerdir. Yatırımlar ciddi boyutlarda olup, üreticilerin bu işi ne kadar özenli ve özverili yürüttüklerini ortaya koydukları ürünlerden anlayabilirsiniz.

Bakalım 2017 yılının en pahalı 10 lüks arabası hangileriymiş:

10 Hyundai Genesis

Fiyat: 570 Bin TL

Hyundai GenesisGenesis, ilk kez 2007 yılında New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı. Lüks pazara girişinin anahtarı, bu otomobil olmuştu. Avrupa için yeni bir isim ve model olarak tanımlanmıştı. Hyundai, lüks sınıfa mutlaka giriş yapması gerektiğini anladı. Amerika pazarında bu tarz araçların çok sattığını görmesi sonucunda, Genesis modelini piyasaya sürdü. Firma, bu aracın lüks model olabilmesi ve pazar payından yararlanması için Kore armasına çok güveniyordu.

GCM Yatırım Banner

Genesis’in Arka Görünümü:

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Genesis, standart özellikler ve sürücüsüne yardım teknolojileri bakımından oldukça doludur. Özellikle Alman rakipleri arasında sağlam duruş sergileyebilmiştir. Dış tasarımı kendinden emin duruyor ve geniş ızgara ile belli noktalara yerleştirilmiş Led aydınlatmalar oldukça iyi bir görünüm veriyor. Sürüşe duyarlı farları, sisteme entegreli kör nokta tespiti yapabiliyor. Profilden bakıldığında oldukça büyük ve kaslı durduğunu da belirtmeliyiz. Arka kısmına geldiğimizde ise Elantra modelinin büyümüş halini görüyoruz. Tampon kısmı çift egzoz çıkışı ile süslenmiş.

Genesis’in Ön Panel Görünümü:

Genesis'in Ön Panel Görünümü:İç kısım detaylarına geçildiği zaman, ambiyans ışıklandırma ve 9.2 inç büyük bilgi ekranı göze çarpıyor. Hyundai bu arabasını sürücüsü için değil, daha çok yolcu odaklı yapmış gibi duruyor. Ahşap kaplamalar kaliteli durmakla birlikte, kapı içlerinde kullanılan krom malzemeler iyi bir uyum yakalıyor. Bu sınıflara özel olan klasik saat koymayı da ihmal etmemişler. Navigasyon özellikli ekranına mobil cihazlarımızı tanıtarak, gelen aramaları cevaplayabilirsiniz ve mesajlarınızı ekrandan okuyabilirsiniz. Yönetim panelini, vites arkasında konumlandırılan i-Drive butonundan yapabilirsiniz.

Hyundai Genesis Arka Yolcu Görünümü:

Hyundai Genesis Arka Yolcu Görünümü:Arka kısma doğru geçildiği zaman, iş adamlarına yönelik dizayn edildiğini görüyoruz. Yolcular için ön koltuk arkalarına yerleştirilen tabletlerle, internete bağlanabilirsiniz ve film izleyebilirsiniz. Koyu ahşap kaplamalar ise arkaya kadar devam ederek, ağır ve şık görünüm veriyor. Genesis’de orta kol dayama bölgesi, kişisel işlemlerimiz için ayrılmış. Kol dayama üstünde bulunan tuşlarla, koltuk fonksiyonlarına ve klimaya erişebiliyorsunuz. Orta tüneli ise bu şekilde doldurarak arka tarafta sadece iki kişiliktir.

Uzun boyutu sayesinde iç alan genişliği tatminkar ölçülerdedir. Kabin yalıtımları iyi düzeyde olup, dış sesler için özel olarak yapılmış. İçerideki sessizliği bozan tek unsur, Lexicon markasının Genesis için hazırladığı 17 hoparlörlü ses sistemidir.

Genesis’in Motor Yapısı:

Genesis'in Motor Yapısı:Genesis için kullanılan motor, rakiplerinin gücüne ulaşamasa da teknolojik anlamda iyi özellikleri bulunuyor. Şu anda gündemde olan motoru, 3.3 litre hacminde olup, Twin-Turbo desteği ile 365 beygir güç üretiyor. Hazırlık aşamasında olan 5.0 litre hacimli 420 beygir güç üreten V8 motorun, bu sene içerisinde satışına başlanacağını bildirmişler. Türkiye fiyatlarına uyarlarsak vergiler dahil yaklaşık olarak 150 bin dolara yani 570 bin TL civarında bir fiyatla satılacağı düşünülüyor.

9 Volvo S90

Fiyat: 850 Bin TL

Volvo S90İlk etap da Volvo tarihinden bahsedecek olursak; 1927 yılında İsveç’te kurulan firmada; tır, otobüs, iş makinesi ve endüstriyel motor alanında üretim yapılmaktadır. Birçok iş alanında ismini başarıyla anılmasını sağlamıştır. Otomobil başta olmak üzere üretim yaptığı her makinenin sağlam olması mantığında ilerlemektedir. Makine dünyasına bilya üretmekle başlamışlardır.

Yakın zamanlarda Çin firması Gelly’e satılmasıyla çok konuşulmuştu. Firmanın müşterileri bu satışın ardından çıkan haberler doğrultusunda, Volvo araçlarının artık sağlam olmayacağını ve kalitesinin düşürüleceğini düşünmeye başlamıştır. Daha sonra merkezin yine İsveç’te olacağı açıklanarak; Çin’de açılacak fabrikada ise sadece o ülkeye satılacak otomobillerin üretiminin yapılacağını bildirilmişti.

Volvo S90 Arka Görünümü:

Volvo S90 Arka Görünümü:Volvo herkesin bildiği üzere dünyanın en sağlam araba kafesini yapmasıyla ünlüdür. En güvenli araba ismini alması da kesinlikle tesadüf değildir. Bu sağlamlık tabi ki S90 modelinde de devam ediyor. Yeni S90 modelinde, Volvo’nun yenilenen karakter yüzü kullanılmıştır. Daha çıkmadan Türkiye Genel Müdürü Frank Versaevel, “S90, bu sınıfa tam anlamıyla yeni bir şeyler getirecek, liderliğin ve güvenin göstergesi olacaktır,” sözüyle rekabeti kızıştırmıştır. Hatta kendi segmentinde olan bütün otomobillere meydan okurcasına geldiğini söyleyebiliriz.

İlk önce, kendini kanıtlamış alanı olan “sağlamlık” ve yeni güvenlik teknolojilerinden bahsedelim. Dünyada ilk olarak Volvo’un geliştirdiği kaput hava yastığı ve Pilot Assist paketi, S90 için standart hale getiriliyor. Peki, bu pilot asistanın görevi nedir? S90, şerit çizgilerini sensör ve kameralar yardımıyla tespit ediyor, araç herhangi bir durumda bu çizgilerin dışına taşma yaptığı zaman, otomatik olarak direksiyon yönlendirmesini kendi yapıyor.

Volvo S90 Cisim Algılama Sistemi:

Volvo S90 Cisim Algılama Sistemi:Volvo’nun geliştirdiği bir sistem de Night&Day denilen, gece ve gündüz yolculukları sırasında uzak mesafelerde olan köpek, insan gibi unsurları algılayabilen sistemdir. Bu sistem; cisimleri analiz ederek, şoför müdahale etmede geç tepkiler verdiği zaman otomatik olarak frenleme yapabiliyor. Dış grafiklerine baktığımız zaman, tasarımının inceliğini her detayda bize anlatıyor. Ön ızgara bölümü ile farlar bir bütün olarak duruyor. Keskin bakışlar sergileyen Led aydınlatmalar, aracın hangi firmaya ait olduğuna dair bilgi vermeyi de ihmal etmiyor.

Volvo S90 İç Görünümü:

Volvo S90 İç Görünümüİç dünyasına geçtiğimiz zaman göze çarpan ilk detay, dikine yerleştirilmiş büyük bilgi ekranı oluyor. Ekrandan, Volvo’nun elektronik özelliklerinin kontrolünü dokunarak yapabiliyorsunuz. Kaliteli ve baldır destekli koltukları, oldukça konforlu duruyor. Koltuklarına ısıtma-soğutma ve masaj özelliği de eklenmiş. Arka yolcu kısmından devam edecek olursak; Volvo, ofis ortamında yolculuklar yapmanızı sağlayacak donanımlar eklemiş. Orta kol dayama kısmında; çalışma masası, kadeh yuvaları ve tam arkanızda bir tanede buzdolabı mevcut. Arka yolcu koltuklarının tüm ayarlarını kişisel olarak ayarlayabiliyorsunuz.

Volvo S90 Motor Ünitesi:

Volvo S90 Motor Ünitesi:Volvo, motor hacmi konusunda nokta atışı yaparak, 2.0 litre hacimde karar kılmışlar. En güçlü versiyonu olan T8 modeli, 407 beygir güç üretiyor. Bu motorun bir özelliği, hibrit motor ile beraber çalışması. Motor gücünün 87 beygirlik kısmını hibrit ünite üretiyor. Toplamda 640 Nm tork üreterek, bunun 400 Nm tork kısmını içten yanmalı motor, 240 Nm tork kısmını da hibrit ünite üretiyor. Bu güç motora, 8 ileri vites ile aktarılıyor. Ayrıca Volvo S90, 4×4 özelliğine de sahip. Bu yıl içerisinde gelmesi beklenen S90 T8 modelinin, 850 bin TL’den satılacağı biliniyor.

8 Jaguar XJ Luxury

Fiyat: 890 Bin TL

Jaguar XJ LuxuryMarkanın lüks sınıftaki temsilcisidir. Bu modelin doğuşu, 1968 yılına dayanmaktadır. Son kasasıyla yollara çıkan XJ, duruşundan da anlayacağımız üzere ne kadar pahalı bir araba olduğunu gösteriyor. Bu araba Jaguar’ın Amiral klasmanda da çıkış otomobili oldu. Bir süre kendi kabuğuna çekilen Jaguar, orta üst sınıf otomobillerden başka bir şey çıkartmıyordu. Bu da prestij kaybetmesine neden oluyordu. Jaguar’ın baş mühendisi “kendine güvenen ve daha ileriye yönelik arabalar yapımına başlıyorum” dedikten sonra, XJ hayat buldu. Bu kararı aldıklarında Mercedes S Serisi, Bmw 7 Serisi, Audi A8 gibi arabaların yenilendiği döneme denk geldi ve bu arabaların gücü hesap edilerek çıkış yapıldı.

Jaguar XJ Arka Görünümü:

Jaguar XJ Arka Görünümü:Jaguar XJ dış tasarımında küçük kardeşi XF ile ufak benzerlik gösteriyor. XJ, keskin çizgilere ve hafif klasikleşen ön tarafa sahip. Led aydınlatmaların far içinde konumu ve duruşu estetik açıdan güzel durmuş. Geniş ve delikli ön panjur, aracın bütünüyle uyumlu olmasını sağlamış. XJ’yi diğerlerinden ayrılan farkı ise arka kısımda başlıyor. “Kedi Pençesi” adı verilen arka stop farkları oldukça büyük ve arka cama kadar uzanıyor. Hafif yüksek yapısı, dört egzoz çıkışı ile birleşince ortaya muazzam bir görüntü çıkarıyor.

Jaguar, elit kitleler için “Değişmeyen Kalite” anlayışında otomobiller üretiyor. Jaguar arabaları, piyasaya çıkmadan önce aylarca süren zorlu testlere tabii tutuluyor. Mühendisler “Ateş ve Buzda Dans” dedikleri farklı iklim sıcaklıklarında prototiplerini deniyorlar. Bu testlerin sonucunda XJ her yönlü tam puan almış bir araba olarak, müşterilerine teslim ediliyor. 7. nesil XJ, güvenlik ve konfor alanına da büyük yatırımlar yapmış. Gövde mimarisi tamamen alüminyumdan imal edilmiş ve bu da aracın hafif olmasını sağlamış. Şase ve gövde bağlantılarında tek bir noktada kaynak kullanmadan perçinlenerek montajı yapılmış.

Jaguar XJ Gösterge Grubu:

Jaguar XJ Gösterge Grubu:İç kısımda, portföyünü geniş tutarak ihtiyaçtan fazlasını donanımlara eklemişler. İlk izlenim olarak, çok zarif bir işçilik yaptıklarını söyleyebiliriz. Zengin ahşap görüntüsü, krom ve mavi aydınlatma uygulamaları ile dekore edilmiş. Araç içi elektronik cihazlar, büyük bir dokunmatik ekrana bağlı. Aracın gösterge paneli, aslında lcd ekrandan oluşuyor. Havalandırma ve klasik saat etrafı ambiyans aydınlatmalarla çevrelenmiş. Parlak ahşap üzerinde konumlandırılmış i-Drive düğmesi, aracın bilgi ekranından yapılacak tüm fonksiyonların yönetimini sağlıyor.

Jaguar XJ Arka Yolcu Bölümü:

Jaguar XJ Arka Yolcu Bölümü:Jaguar XJ’nin ortopedik koltukları bulunuyor ve bunlar, ısıtma-soğutma ve masaj özelliklerine sahip. Jaguar, estetik açıdan güzel duran koltuk arkası ekranlarında televizyon ve video izlemenize izin veriyor. Koltukların orta kısmında yer alan kol dayama bölgesinden 10.2 inç Hd ekranın ve aracın birçok özelliğini kontrol edebiliyorsunuz. Panaromik cam tavan ve 20 hoparlörlü Meridian ses sistemi ise Jaguar XJ’de standart olarak veriliyor. Arka yolcu bölümünde de bir metrenin üzerinde bacak mesafesi sunarak, oldukça büyük kullanım alanı sunuyor.

Jaguar XJ Motor Ünitesi:

Jaguar XJ Motor Ünitesi:Motor özelliklerine baktığımızda ise güçlü ve sağlam ünite kullanıldığını görüyoruz. Jaguar’ın 5.0 litre hacminde 550 beygir gücündeki V8 motoru, 680 Nm tork üretiyor. Aktarım, 8 ileri otomatik şanzımanla gerçekleşiyor. Jaguar büyük gövdeye sahip olsa da 4.6 saniyede 0-100 km etabını tamamlıyor. İncelememizden sonra Jaguar XJ’in Amiral Gemi yarışında birçok farklı özelliği ile öne çıkışını görüyoruz. Eğer bu otomobile sahip olmak istiyorsanız Türkiye fiyatıyla 890 bin TL ücret vermeniz gerekiyor.

Jaguar Hakkında Detaylı Bilgi Almak için Tıklayın.

7 Audi A8 Long

Fiyat: 1.5 Milyon TL

Audi A8 LongAudi’nin bu modeli çıkartırken düşüncesi “Lüksün Gemisi” olarak anılmaktı. Bu araba için geliştirdiği teknoloji ve donanımlarla bu unvana sahip oldu diyebiliriz. Gövde yapısı, üstün şasesinin üzerine en sağlam alüminyum ve karbon fiberlerden imal edilerek yerleştirilmiş. Dış tarafta ilk olarak göze çarpan led far grubudur. Biliyorsunuz ki gündüz led teknolojisini dünyaya tanıtan Audi’dir.

Audi A8 Arka Görünümü:

Audi A8 Arka Görünümü:
A8’in far grubu normallerinden biraz farklı. Dijital kontrollü, adaptif uzun farlar dünyada seri üretim olarak ilk bu araca koyulmuştur. Özelliği açacak olursak; 25 adet led birbirinden bağımsız şekilde ışık şiddetini ayarlayabiliyorlar. Karşıdan gelen araçların far şiddetlerine göre kendini ayarlayarak, gerektiği kadar ışık çıkışını sağlıyor. Yani karşıdan birisi uzun farları ile geliyorsa A8 bunu anlayarak tepkilerini ayarlıyor.

Audi A8 Night Vision Sistemi:

Audi A8 Night Vision Sistemi:Viraj kontrollü Bi-Xenon farların öyle bir özelliği var ki ağızları açık bırakıyor. Farlar aracın navigasyon sisteminin verilerini baz alarak yol durumu analizi yapıyor. Yani daha gelmediğimiz virajlar için ön hazırlıklarını yapıyor ve dönüş açısına göre ışık şiddetlerini ayarlamış oluyor. İnsan güvenliği için gerçekten güzel bir özellik. Geliştirilen navigasyon sistemi sayesinde yol analizleri kusursuz yapılarak eğimlimler ve çıkışlar önceden tespit ediliyor. Night Vision Asistan sistemi ile geceleri gözümüzün tespit edemediği insan, hayvan gibi nesneleri fark ederek anlık olarak farlar o yöne doğru yanıp sönerek şoförün görmesini sağlıyor.

Aracın birçok noktasına kameralar yerleştirilerek, tespit ettiği şekilleri içerideki gösterge paneline veriyor. Bu sayede aracın tüm çevresine hakim olabiliyoruz. A8 büyük kaliperli ve logolu 21 inç lastiklerle şık durmuş.Büyük çift çıkışlı egzozlar güçlü bir otomobil olduğunu anlatıyor. Audi A8 yol durumlarına göre kendini indirip kaldırabilen havalı süspansiyon sistemine sahip. Ayrıca asfalt otomobillerinde kullanılan, dünyanın en gelişmiş 4×4 sistemi Quattro, A8’de standart.

Audi A8 Gösterge Grubu:

Audi A8 Gösterge Grubu:İç kısımda bizleri kaliteli ve özenilmiş işçilik karşılıyor. Direksiyon, elektromekanik sistemi ile aracın hızına duyarlı tepkiler veriyor. İç gönüşü diğer rakiplerine göre klasik kalsa da kullanılan malzemelerin kalitesi ve duruşu kendini tamamlıyor. A8’in koltukları her birinde ısıtma sistemi vardır. Aynı zamanda masaj fonksiyonludur. Ön klima kontrol kısmı yatay şekilde tasarlanarak, sürücünün en basit şekilde ulaşmasını sağlıyor. Orta kısma konulan ve bu tip arabaların simgesi olan klasik saat aracı zengin göstermiş. Tam üstünde otomatik olarak çıkan navigasyon bilgi ekranı mevcut. Kadran kısımları hayalet gösterge teknolojisi ile yapılıp, yol haritası ve kameradan alınan görüntüleri dikkatiniz dağılmadan bakabiliyorsunuz. Ayrıca Head-Up özelliği ile hız, yol işaretleri ve yol haritası yönlendirme işaretlerini, gözlerimizi yoldan ayırmadan takip edebiliyoruz.

Audi A8 İç Yapısı:

Audi A8 İç Yapısı:Audi’nin kendi geliştirdiği şerit takip asistanı ve çarpışma önleme sistemleri güvenlik konusunda A8’i tamamlıyor. Arka kısımda da aynı konfor ve teknolojik ekipmanlar kullanılmış. İki koltuk arasına koyulan bölmeden ön koltuklara entegre olan ekranı sayesinde iklim kontrollü klimayı ve koltukların ayarlarını yönetmek mümkün. Çok güzel ve şık görünüm sağlayan ambiyans aydınlatma donanımlarıda var. Audi, iç kısım için farklı renk kombinleri seçmenize da izin veriyor. Bang & Olufsen ses sitemi kullanılarak pürüzsüz şekilde müzik dinlemenize olanak sağlıyor. Audi sağladığı üstün konforunu daha iyi pencerelerden yaşamamız için tavan kısmını camdan yaparak ferahlığını artırmış.

Audi A8 Motor Ünitesi:

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Geliştirilen motorların en iyi örneklerinden olan 6.3 litre hacminde W12 silindirler, 500 beygir güç üreterek büyük boyutları olmasına rağmen 4.6 saniyede 0-100 km/h hızlanmayı tamamlayabiliyor. 4×4 Quattro teknolojisiyle aracın kalkış ve denge konusunda en büyük yardımcısı oluyor. Yukarıdaki tüm özellikleri birleştirdiğimiz zamanda ortaya, Audi’nin Amiral Gemisi A8 çıkıyor. A8’e sahip olmak istiyorsak vergiler dahil 1.5 milyon tl ücret ödememiz gerekiyor. 23 bin TL gibi bandrol tutarını düşünürsek zengin kesimden başkalarının binmesi zor gözüküyor.

Audi Hakkında Bilgi Almak için Tıklayın.

6 Mercedes S Maybach

Fiyat: 1.6 Milyon TL

Mercedes S MaybachMercedes, SEL serisinden doğan S-Maybach günümüze kadar gelmiş ve bir çok bürokrat, iş adamı, bakan, başbakan ve benzeri üst düzey insanların makam aracı olmuştur. Bu otomobil Alman zekasının bir örneğidir diyebiliriz. Çoğu insan bilmiyor ancak, şu an arabalarımızda kullanılan en son teknoloji paketlerini Mercedes geliştirmiştir ve S-Maybach serisinde kullanmıştır.

Kızıl ötesi sensörlerin sayesinde aracın tüm bölgesi taranarak insan gözünün görmediği kör nokta ve uzak noktalardaki cisimleri tespit ederek bu bilgileri görsel olarak ekranınıza getiriyor. Bunların hepsini otomatik yaparak karanlık noktaları aydınlatıyor. Adeta Mercedes-Benz’in içinde çalışan yapay bir zeka var diyebiliriz. İşte bu teknoloji, araba üzerinden geliştirildi ve diğer rakipler tarafından taklit edildi. 2017 Mercedes S serisinin dış tasarımı en iyi tasarımcıların kalemlerinden çıktığına eminiz.

Mercedes S Maybach Arka Görünümü:

Mercedes S Maybach Arka Görünümü:Ön ızgara bölümü aynı kalırken, far yapısı değiştirilmiş. Led grubunun kaş kısmı üç şeritten oluşan tasarıma sahip. Diğer Led grubu da merceğin yanına dikey olarak istiflenmiş. Xenon far yapısını ultra güçlü ve çok uzak mesafeleri aydınlatabilen Matrix farlar ile değiştirilmiş. İnsan güvenliği adına ve ölümleri en azına indirmek için Mercedes bu konu üzerine milyon dolarları bulan Ar-Ge çalışmaları yapmıyor. Çarpışma önleme sisteminin en iyi versiyonu şu an S serisinde bulunuyor. Çünkü bu sistem de bu otomobil için geliştirildi. Neden S serisi denildiği zaman akla ilk gelen kelimenin “Arabaların Kralı” olduğunu, yukarıda anlattığımız özelliklerden anlayabilirsiniz.

Mercedes S Maybach Gece Görüş Sistemi:

Mercedes S Maybach Gece Görüş Sistemi:Donanımlarını cömertçe sunan Mercedes, masajlı, 18 fonksiyonlu, ortopedik Nappa deri ön koltukları son derece konforlu gözüküyor. Aracın ön kapı eşiklerinden başlayarak, kapılardan ön torpido kısmana kadar 4 farklı tonda ayarlayabileceğiniz ambiyans aydınlatmalar da oldukça şık duruyor. Bilgi ekranı, tüm cihazlarla uyum içinde çalışacak şekilde hazırlanmış, mobil telefonlarınızı bağlayarak özelliklerinden yararlanabiliyorsunuz. Gece görüş izleme, direk gösterge panelinize gelerek, sürüş esnasında gözünüzü yoldan ayırmamanızı sağlıyor. Mercedes S-Maybach arka yolcular için biraz daha özenli davranmış. İki kişilik oturmanı pozisyonu sunarak, orta kolçak kısmına araç kontrol butonlarını yerleştirmişler.

Mercedes S Maybach İç Dizaynı:

Mercedes S Maybach İç Dizaynı:Ön koltukların arkasında yer alan monitörler, Tv ve video izlemenizi mümkün hale getiren cihaz, telefonunuza bağlanarak hafızada olan her şeye ulaşmanızı sağlıyor. Ekstra olarak tavandan açılan televizyon ekranı mevcut. Arka koltukların ön koltuklarından tek farkı, güzel bir açı ile yatış pozisyonuna gelmesi diyebiliriz. Arka kapı koluna yerleştirilmiş fonksiyon düğmeleri ile yerinizden kalkmadan ayarlamaları yapabiliyorsunuz. İki koltuk arasında, kolçak arkasında geniş buzdolabı mevcut. İki adet şampanya ve 1.5 litre su şişelerini alacak kadar geniş.

Mercedes S Maybach Arka Yolcu Bölümü:

Mercedes S Maybach Arka Yolcu Bölümü:Mercedes-Benz’in S-Maybach da sunduğu kişiye özel paketleri pahalı ama zevkinize uygun olacaktır. Müziklerinizi en iyi ses kalitesinde dinlemeniz için dünyanın en gelişmiş ve lüks otomobillerinin kullandığı Burmester ses sistemi entegre edilmiş. Gökyüzünü izleme olanağı veren S-Maybach, tavanı komple camdan oluşuyor. Teknik konulara gelecek olursak; 5453 mm uzunluk, 1899 mm genişlik ve 1498 mm yükseklik ile oldukça heybetli bir otomobil. İç hacmindeki oturma pozisyonundan bunu anlayabiliriz.

Mercedes S Maybach Motor Ünitesi:

Mercedes S Maybach Motor Ünitesi:Mercedes en güçlü motorlarından olan 6.0 litre hacminde çift turbolu, 530 beygir gücünde V12 üniteye yer vermiş ve 830 Nm tork üretiyor. Bu ünite, 2.3 ton ağırlığı olan bu aracı 5 saniyede 100 km hıza çıkartabiliyor. Her ne kadar konfor arabası olsa da oldukça yüksek hızlara çıkabiliyor. Bu gücü yeniden revize edilmiş 7G tronic vites ile aktarıyor. Mercedes’in bu modeli sizi her yerde özel olmanızı sağlayacak bir otomobildir. Bu araca sahip olmanın bedeli için ayırmanız gereken ücret 1.6 milyon TL’dir.

Mercedes-Benz Hakkında Bilgi Almak için Tıklayın.

5 BMW 7 Serisi Excellence

Fiyat: 1.7 Milyon TL

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==BMW, yıllar 1977’yi gösterdiğinde, stratejik bir karar ile 7 serisini üretmeye karar verdi. 6 kuşak devam eden bu üretim 2017 BMW 7 serisine kadar geliyorG11 kod adıyla tanıdığımız BMW 7 serisi, rakiplerini zorlayacak yeni donanımlarla gelmiş. BMW mühendisleri, öncü yenilikleri yakalamak adına 7 serisi ile atağa geçmiş. Konfor ve kalite anlamında Amiral Gemi sıfatına yakışır paketler eklenmiş. Geçmiş yıllarda rakiplerine göre zayıf kalan 7 serisi, yenilen kasasıyla daha iddialı gözüküyor.

Bmw 7 Serisi Arka Görünümü:

Bmw 7 Serisi Arka Görünümü:İlk görüşte yeni nesil olduğunu anlamak zor değil! Dış tasarımından başlarsak; güncel BMW modelleri ile benzerlik gösteriyor. BMW’nin değişmeyen böbrek tipi ızgaralar, bu modelde biraz daha büyümüş. Ön tampon yapısı yenilenerek hava kanalları üzerine krom süsler eklenmiş. Değişen far yapısı sayesinde daha agresif  bir bakış sergiliyor. Led aydınlatmalar güçlendirilerek, i8 modelinde kullanılan Lazer Far teknolojisi dahil edilmiş.

Profilden de oldukça heybetli duruş sergileyen BMW 7 serisi, bu karoser yapısı ile sınırları zorlayabilir. Arka kısımda daha derli toplu görünüm oluşturulmuş. Stop gruplarına Led aydınlatmalar dahil edilmiş. Tampon içine entegre edilen geniş egzoz başları estetik duruş sergilemiş. Yeni teknolojik gelişmelerinden bahsedecek olursak; bu gelişmelerinin başına, kendi kendine park etme özelliğini koyabiliriz. Bu teknolojiyi araba kumandasına uyarlayarak kendi sınıfında devrim yaratmış.

Bmw 7 Serisi Head-Up Sistemi:

Bmw 7 Serisi Head-Up Sistemi:Diğer bir önemli özellik, rüzgar direnci ve yol tutuşun en iyi düzeyde olması adına havalı süspansiyon sistemini standartlarına eklemesi. Bolca sensör ve kamera kullanılan 7 serisinde yoldaki tehlikeleri önceden sezen ve müdahale için sizi zorlayan yol tarama sistemini Mercedes-Benz’den sonra kullanan ikinci firma oldu. Net bir çizgi üzerinde devam eden BMW 7, rakibi ile arasındaki farkı çok güzel ortaya koyuyor. Yeniliklerine devam edecek olursak; 7 serisi, kameraları sayesinde levhaları okuyabiliyor ve levhalar üzerinde yazan rakamları analiz ederek gidiş hızını ayarlayabiliyor.

Bmw 7 Serisi Gösterge Paneli:

Bmw 7 Serisi Gösterge Paneli:
Arabanın içine girdiğimiz zaman eski kasadan alıntılar olduğunu görüyoruz. Bu benzerlik sadece iç karoserin şeklinden dolayı algılanabilir. Isıtmalı-soğutmalı ve çok fonksiyonlu deri koltuklar 7 serisinde standart olarak verilmiş. BMW harekete duyarlı hafif jestlerle kumanda edebileceğimiz bilgi ekranı ile “Kaydırma” ve “İşaret Etme” gibi hareketlerle gelen aramaları kabul edebiliyorsunuz. Bu sistem parmak hareketimizle ses seviyesini kontrol etmeyi mümkün kılıyor. Bu özellikler sürücünün dikkatini bozmadan işlemlerini yapma amaçlı geliştirilmiş. Mobil telefonlarımız için kol dayama bölgesinin altına yerleştirilmiş kablosuz şarj ünitesi de ilave edilmiş.

Bmw 7 Serisi Arka Yolcu Bölümü:

Bmw 7 Serisi Arka Yolcu Bölümü:Arka kısımda, Porsche’den tanıdığımız kol dayama bölgesine entegre edilmiş kumanda merkezi yer alıyor. Aslında bu kumanda merkezi BMW’ye göre hazırlanmış bir tablet bilgisayardır. Dokunmatik kumandadan, klima, ön ve arka koltuk ayarlamalarını yapabiliyorsunuz. BMW 7 serisine gerçekten şaşırtıcı özellikler eklemiş. Arabamızın içinden, sanal ortama dair her şeyi parmaklarımıza kadar getirmişler. BMW kaliteli müzik ziyafetleri için Bowers & Wilkins Surround ses sistemi ile anlaşmış. Bu ses sistemi hakkında ufak bir detay verecek olursak; araç içindeki 16 hoparlörün bazılarında saf sentetik elmas kullanılmış. Araç içinde sesin dolaşma seviyesinin üst düzey olduğu söyleniyor.

Bmw 7 Serisi Motor Ünitesi:

Bmw 7 Serisi Motor Ünitesi:Motor kısmına gelecek olursak; BMW tüm rakiplerine sesini duyuracak kadar büyük hacimli motor kullanmış. Bu motor 6.0 litre hacminde V12 silindirli ve 610 beygir sofistike bir güce sahip. Bu güçten de 800 Nm tork doğuyor. Bunların hepsi 8 ileri Steptronic vites ile aktarılıyor. BMW’nin akıllı dört çeker sistemi X-Drive’da 7 serisinde yerini almış. Dünya üzerindeki Amiral Gemi yarışını kazanmak adına BMW, yaptığı yenilikler ile büyük bir alkışı hak ediyor. Bu alkışların bir bedeli olduğunu hatırlatarak, 7 Serisi Excellence’i almak için 1.7 milyon TL’ye ihtiyaç duyacaksınız.

BMW Hakkında Bilgi Almak için Tıklayın.

4 Porsche Panamera Turbo

Fiyat: 1.9 Milyon TL

Porsche Panamera TurboFirmalar, araba modellerini dünyadaki ihtiyaçlar doğrultusunda genişletiyorlar. Onlardan birini de yapan Porsche’dir. Spor araba konusunda uzmanlığını kanıtlamış firma, 2008 yılında aldığı kararla 4 kapılı Coupe tarzı otomobiller yapacağını duyurdu ve 2009 yılında heyecanla beklenen Panamera’yı ortaya çıkardılar. Herkes nasıl olacağı hakkında merak ederken, Porsche en iyisini yapmak için çok çalışmış. Panamera, Porsche’nin çıkardığı ilk dört kapılı arabasıdır. Şekil yönünden bakarsak Porsche’nin diğer modelleri ile benzerlik gösteriyor. Porsche, bu araba için ayrı bir platform oluşturarak kendi bünyesindeki tüm standartları bu otomobile aktardı. Bu arabanın çıkış amacı bu segmentte araç üreten firmaların yanında yer almak. Spor araba gibi davranan ancak konfordan ödün vermeyen bir araç yapmaları gerekiyordu.

Porsche Panamera Arka Görünümü:

Porsche Panamera Arka Görünümü:Panamera, çok hızlı çıkış yaparak tüm otoritelerin beğenisini toplamıştı. Son tarzı ile 2017 yılında karşımıza çıkan Panamera, ufak dokunuşlarla makyaj operasyonu geçirmiş. Yeni Panamera’da far yapısında oynamalar yapılarak, Led aydınlatmalar mercek etrafında konumlandırılmış. Tampon tamamen yenilenerek hava giriş kanalları geniş tutulmuş. Yan aynalar da makyajdan nasibini almış. Yandan bakıldığı zaman, selefi ile aynı olduğunu görüyoruz. En radikal değişimi arka kısmında yapmışlar. Stop grubu komple revizyona uğrayarak, daha estetik ve sade görünüm almış. Porsche yazısının üstünden geçen kırmızı şerit, iki stop arasında bütünlük sağlanmış.

Arka tamponda da değişikliğe gidilerek, yuvarlak egzoz kafalarının yerini daha şık duran kare tarzı kafalara bırakmış. Panamera Turbo bir önceki kasasına göre 3 cm daha uzamış21 inç lastikler ve büyük renkli kaliperler sportifliği tavan yaptırmış. Dış tarafta ufak yenilemeler yapılırken, asıl değişiklikler içeride kendini daha iyi gösteriyor. Porsche firması şimdiden övgüleri hak ediyor. “Zaten araba üretebiliyorum, sadece biraz daha büyüteceğim” düşüncesi ile yola çıkmış ve başarılı olmuş.

Porsche Panamera İç Görünümü:
Porsche Panamera İç Görünümü:İç kısımda müşteriler dijital ortama girdiğini zannedebilirler. Porsche Advanced Cockpit adında cam görünümlü konsola yer verilmiş. Yukarıya doğru dik eğim verilen konsolda, 12 inç büyüklüğünde Direct Touch Control adında ekran konumlandırılmış. Dokunmatik konsolda, önemli fonksiyon tuşlarını dokunarak yönetiyorsunuz. Vites kolu ortada kibar tasarlanıp, klasik saat ise konsolun en üstüne yerleştirilmiş. Ana ekranda, devir göstergesinin sağına ve soluna yerleştirilen yüksek çözünürlüklü küçük ekranlar dikkat çekiyor. Bu ekranlarda araç hakkında bilgilerin yanı sıra harita ve yol bilgilerine de ulaşılabiliyor. Bu arabada tek kelime ile yüksek teknoloji hakimiyeti var diyebiliriz.

Porsche Panamera Arka Yolcu Bölümü:

Porsche Panamera Arka Yolcu Bölümü:Konfor arkaya doğru giderek, Porsche Direct Touch Control paneli arka taraf içinde yapılmış. Ön koltuklardaki ısıtma-soğutma ve masaj özelliği, arka koltuklarda da mevcut. Koltukların duruşu, orta konsolun geometrisi, her şey estetik görünüm üzerine üretilmiş. Porsche araç içinde eğlence kısmını da atlamamış. Koltukların arkasına yerleştirilen süper çözünürlüğe sahip, istediğinizde çıkartabileceğiniz PCM ekran sistemini Panamera Turbo için standart yapılmış. Bu ekrana Wi-Fi ile bağlanabiliyor, Panamera Turbo’nun fonksiyonlarına erişim sağlayabiliyorsunuz. Android tabanlı bu ekran 10 inç büyüklüğünde.

Porsche Panamera Ses Ünitesi:

Porsche Panamera Ses Ünitesi:Müzik sistemi konusunda da oldukça iddialı olan Porsche, Burmester 3D Surround ses sitemini kullanmış. 21 hoparlörle donatılanPanamera, 1.455 watt güç üretiyor. Hoparlörlerin etrafını çevreleyen ambiyans ışığı özellikle akşamları görsel şölen yapabilir.

Porsche Panamera Motor Ünitesi:

Porsche Panamera Motor Ünitesi:Panamera Turbo’ya eskisine göre güçlendirilmiş, yeni nesil motor ünitesi geliştirilmiş. 4.0 litre hacminde Turbo V8 tam 550 beygir güç üretiyor.Porsche’nin, 1992 yılında ilk kez geliştirdiği 968 modelinde kullandığı VarioCam sistemi Panamera’nın motoruna dahil edilmiş. Harika bir ivmeleme yakalayan motor 770 Nm tork üretiyor. Spor araba gibi tepkiler veren Panamera Turbo 3,8 sn de 100 km hızlanmasını tamamlıyor. Söylediğimiz gibi tek kapılı 911 Turbo’dan hiç bir farkı yok. Bunu 306 km olan maksimum hızıyla da belli etmiş oluyor. Bu otomobili Alman zekasının nadide eserleri arasına koyabiliriz. Kusursuz bir işçilikle hiç bir detay kaçırılmamış. Porsche sürekli keşfederek, müşterilerinin memnuniyeti için klasik alışkanlıkları bünyesinden atıyor. Tabii bu kadar sunumun bir bedeli var! Yeni Porsche Panamera 2017’yi almak için 470 bin Euro yani 1.9 milyon TL’ye ihtiyacınız olacaktır.

Porsche Hakkında Bilgi Almak için Tıklayın.

3 Aston Martin Rapide S

Fiyat: 2 Milyon TL

Aston Martin Rapid SAston Martin Rapide S modeli çıkıyor denmesinden hemen sonra, rakip firmalar “neler oluyor?” diye otomobili mercek altına almaya başladılar. Nedeni ise Rapide S Aston Martin’in tüm gücünü kullanarak yollara çıkmasıydı. Makyajlı kasası, firmanın klasik yüzünün modernleşmiş haliydi. Ön kısmında genişleyen ve dekor verilen panjurlar karşımıza çıkıyor. Far yapısında fazla oynama yapılmazken Led farlar geniş ve uzun tutulmuş.

Aston Martin Rapide S Arka Görünümü:

Aston Martin Rapide S Arka GörünümüArka stop grubunun şeffaf tasarlanması gayet şık durmasını sağlamış. 20 inç büyüklüğündeki lastiklerin içinde gözüken renkli kaliperler aracın güzelliğine katkıda bulunmuş. Bu araba gerçekten duruşu ile dört kapılı Coupe sınıfında, tek kapı spor araba edasıyla duruyor. Aston Martin, çıkış tarihinden itibaren araçlarının içinde hiçbir zaman plastik parçalara yer vermemiştir. Dış ve iç aksamlarda en kaliteli alüminyum parçalar kullanmıştır. Onun için şirket, otomobillerinden 2006 yılına kadar kar etmediklerini beyan etmişti. Bu olayı 2012 yılında üretime ara vermesinden anlayabiliyoruz.

Aston Martin Rapid S İç Görünümü:
Aston Martin Rapid S İç GörünümüDönelim Rapide S’e bu model iç aksamlarında kullanılan malzemeler tümü kaliteli ceviz ağacından imal edilmiş. Bu ağaçlar metalik vurgularla tamamlanarak kalitenin daha çok ortaya çıkmasını sağlamışlar. Aston Martin ısıtmalı-soğutmalı, masaj fonksiyonlu, hafızalı ön koltuklara sahip. Bu koltuklar baklava desenli Alkantara deriden imal edilmiş. Tavan döşemesi de şık, desenli ve pahalı duruyor. Aston Martin firma müşterilerine, alacakları arabanın kişiselleştirmesine izin veriyor. Koltuk rengini ve dikiş desenlerini, iç aksamın hangi malzemelerden yapılacağı gibi değişimlere olanak sağlıyor.

Aston Martin Rapide S Ses Sistemi:

Aston Martin Rapide S Ses Sistemi:Rapide S’de standart olarak sunulan 4 bölgeli klima, dünyanın en kaliteli ses sistemlerinden olan Bang & Olufsen, donanım paketine ilave edilmiş. Aracın orta kısmına entegre edilmiş otomatik çıkan bilgi ve navigasyon cihazı, mobil telefonlarınız ile uyumlu olup birçok işleme izin veriyor. Bu araçta en çok hoşumuza giden, koltuk kontrol düğmelerinin yerleştirildiği yer diyebilirim. Arka tarafa doğru geçtiğimiz zaman tünel kısmını komple kaplayan orta bölgeyi görüyoruz. Normal araçlara göre koltuk yapısının şekli garip gözükse de konforlu olduğuna eminiz.

Aston Martin Rapide S Arka Yolcu Bölümü:

Aston Martin Rapide S Arka Yolcu Bölümüİki koltuk arasından uzanan konsol, neredeyse arka tarafta oturanların tamamen ayrı durmasını sağlıyor. Konsolun arka tarafında bulunan kapaklı gözde buzdolabı bulunmakta. Bardak tutucular konsolun en uç kısmına konumlandırılmış, bu konsoldan aracın müzik, klima ve arka koltuklarda bulunan ekranların kontrolünü yapabiliyorsunuz. Kısaca Aston Martin verdiğiniz parayı sonuna kadar hak etmek istiyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi önceliğinin para değil, tamamen kalite odaklı arabalar yapmak olduğunu bizlere anlatıyor. Onun için Rapide S. kendi sınıfına ait arabalar arasında kalitesini çok iyi belli ediyor.

Aston Martin Rapide S Motor Ünitesi:

Aston Martin Rapide S Motor ÜnitesiAston Martin Rapide S‘e özel geliştirilmiş motor entegre etmiş. Bu geliştirdikleri motor Rapid S’i en güçlü Aston Martin yapmış. Aracın kaputunu açıp motor şekline bakmanız bile yeterli olacaktır. 6.0 litre hacminde V12 ünite kullanılmış. Göz kamaştırıcı motor 560 beygir güç ve 630 nm tork üretiyor. Bu motorlar tamamen el yapımı olup, tüm noktaları çok hassas eller tarafından monte ediliyor. Bu aracı diğerlerinden ayıran taraflarından biri de muhteşem motor sesi. Dünya genelinde yapılan anketlerde Rapide S, en güzel motor sesine sahip araba seçilmiş.

Hacim ve gücün artılarını iyi kullanan Rapide S 4.4 sn de 100 km hıza çıkabiliyor. Ayrıca Rapis S’e inanılmaz hızlı vites değiştirebilen şanzıman eklenmiş. TouchTronic 3 adında çıkan vites 8 ileri olup 130 milisaniyede vites değiştirebiliyor. Hızlı vites değiştirmesi, aracın daha çabuk hızlanmasını sağlıyor. Bildiğimizin aksine, Aston Martin şanzıman kısmını aracın arka kısmına doğru yerleştirerek araçta kusursuz yük dağılımı sağlamış. Bu araca sahip olmak istiyorsanız 2 milyon TL’den fazla ücret ödemeniz gerekiyor.

Aston Martin Hakkında Bilgi Almak için Tıklayın.

2 Bentley Mulsanne

Fiyat: 4 Milyon TL

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Lüksün direklerinden olan Mulsanne, en pahalı ve lüks sıralamamızda ikinci basamağı almıştır. 2017 yılında radikal yenilikler yaparak, 1930 yılından beri süren üretimine devam ediyor. Yenilikler sayesinde boyutları daha çok büyümüş, donanım seviyesi bir kademe daha yukarıya alınmış. Gövde içeriğinde iyi derecede malzemeler kullanılarak, gövde yapısı en sağlam ve en hafif kimyasallardan yapılmış. Aracın ön ızgaradan başlayarak, tüm şeritler, kapaklar paslanmaz alüminyumdan imal edilmiştir. Farın içine konumlandırılmış far yıkama mekanizması gayet akıllıca olmuş.

Bentley Mulsanne Arka Görünümü:

Bentley Mulsanne Arka GörünümüAracın izolasyonunda, dış sesler için ekstra köpük astar kullanarak, gürültüyü 4 desibel indirmeyi başarmışlar. Ortam sessizliği ve müşterilerine en iyi konforu sunmak için dış sesleri yok etme olayından başlamışlar. Elektronik süspansiyonları sayesinde araç, otoyol sürüşlerinde sürtünmeyi azaltmak ve daha oturaklı olması adına, otomatik olarak yükseliyor ve alçalıyor. 2017 Mulsanne komple değişime uğramamış, saç şeklini değiştirmiş diyebiliriz. Ön ızgara genişletilmiş ve dikey gelen nikelajlı çubuklar oldukça yakışmış. Tampon altında bulunan hava kanalları genişletilerek, çevresi parlak alüminyum ile kaplanmış. Tam bir uyum içinde olan ve yenilenen Led aydınlatmalar bütünlüğü sağlamış.

Bentley Mulsanne Yan Görünümü:

Bentley Mulsanne Yan GörünümüBentley markasının arması olan “B” harfi tasarımı değiştirilmiş ve ilk defa Mulsanne’de kullanılmış. Mulsanne boyut olarak 5.3 metre, genişlik 1.9 metreye çıkartılmış. Mulsanne, itibarını asfalt üzerinde oldukça güzel sergiliyor. Kapı altından devam eden parlak şeritler ön ızgaranın devamı şeklinde olmuş. Ön kaputun büyüklüğü Rolls Royce Serenity ile benzerlik gösteriyor. Sonuçta iki firmada İngiliz Krallığını temsil ediyor. Ön kaput rengi, A sütundan devam ederek tavanına kadar uygulanmış. Mulsanne’nin ağır duruşu, sağlamlığı Bentley için çok büyük bir kale.

Bentley Mulsanne İç Görünümü:

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Mulsanne arka koltuk yolcularının dünyasına sürekli yeniliklerle geliyor. Muazzam derecede geniş, ferah ve konforun her türlü ekipmanını sığdırmışlar. Uzayan boyutu sayesinde aracın içindeki yaşam alanı büyümüş. Masaj özellikli, ısıtmalı-soğutmalı, 27 derece yatan, konforu son derece güzel deri koltuklar Mulsanne için standart.

Bentley Mulsanne Arka Yolcu Görünümü:

Bentley Mulsanne Arka Yolcu GörünümüAracınızda otururken tek bir düğmeye basarak gelen şampanya kadehleri, elektrikli kapanan makam perdeleri sizi özel hissettirecektir. Ön koltukların arkasına 4G, Wifi, Bluetooth bağlantısı olan 10.2 inç büyüklüğünde Android tabanlı bir nevi bilgisayar entegre edilmiş. Bu ekrandan navigasyon ve aracın ses sistemi dahil birçok fonksiyonu yönetebiliyorsunuz.Koltukların arkasından açılan masada yemek yiyebilirsiniz, bilgisayarınızı yerleştirerek yazışmalarınızı yapabilirsiniz. Mulsanne için özel olarak geliştirilen

Bentley Mulsanne Motor Ünitesi:

Bentley Mulsanne Motor Ünitesi6.8 litre hacminde çift turbolu V8 ünite, 530 beygir gücü, yeniden kalibre edilen 8 ileri otomatik şanzımanla iletiyor. Şanzımanın geçiş süreleri en aza indirilmiş, eklenen “S” modu ile aracın tüm gücünü ayaklarınıza vermesini sağlıyor.Hassas direksiyonu sayesinde hacimce büyük olan arabaya çok iyi dönüş çapı verilmiş. Bu hayal ürünü arabaya sahip olmanız için Türkiye fiyatı ile 4 milyon TL ödemeniz gerekmektedir.

Bentley Hakkında Bilgi Almak için Tıklayın.

1 Rolls Royce Phantom

Fiyat: 5 Milyon TL

Rolls Royce Phantomİnce detayların şaheseri Rolls Royce, Phantom modeline uyguladığı ince dokunuşların ardından tahtını yine kimselere bırakmıyor. 50 yılı aşkın süredir bırakmıyor zaten. Bu araç benzersiz şasi, iç mekan, gövde yapısı ile Rolls Royce’un omurgasını oluşturuyor. BMW tabanlı olmasının birçok avantajını kullanarak, sürekli ileriye gitmeyi başarabiliyor. Sağlamlık konusunu en iyi benimseyen firmalardan olan Rolls Royce, Phantom’un gövdesini alüminyum ve karbon fiberden imal etmiş. Bu araba el yapımı olduğu için yapım süresi haftalar almaktadır.

Rolls Royce Phantom Arka Görünümü:

Rolls Royce Phantom Arka GörünümüBu araca sahip olabilmek ve aracı özelleştirebilmek için ön ödeme alındıktan sonra özel şartnameleri imzalıyorsunuz. Sadece kaporta yapısını oluşturmak için kullanılan alüminyum, tam 3 ülkede işlem gördükten sonra montaja geliyor. 6 metrelik boyutlarını düşünürsek epey malzeme gitmiş olmalı. Boya seçimleri yaparken önünüze binlerce karışım ve renklerden oluşan kombinler geliyor. Dış ve iç aksamlarını tamamen kişiselleştirebiliyorsunuz. İç aksamda bulunan panellerin yapım süresi 2 haftayı geçmekte ve dünyanın en pahalı malzemelerinden yapılmaktadır. Mesela ortadaki klasik saatin fiyatına 10 bin $ desek yalan olmayacaktır.

Rolls Royce Yan Görünümü:

Rolls Royce Yan Görünümü:Rolls Royce Phantom’un kapıları da ters mantıkla açılmaktadır. Firmanın bu kapılara verdiği isim Coach Doors’tur. Ses tanıma sistemi, yıldız dekoru verilmiş cam tavan, birinci kalite ısıtmalı-soğutmalı-masajlı ve her yöne hareket edebilen 16 fonksiyonlu deri koltuklar, arka kısımlarda eğlence paketleri Phantom’a göre normal donanımlar. Başka bir arabada dinleyemeyeceğiniz kadar kaliteli, 26 adet hoparlörden oluşmuş ses sistemi vardır. Bu ses sistemini tavandan çıkan ekranlarda film izlerken daha iyi anlayabilirsiniz.

Rolls Royce Arka Yolcu Görünümü:

Rolls Royce Arka Yolcu Görünümü:Can alıcı noktası, tek bir düğme ile kadehlerle birlikte çıkan bar haznesi. İklim kontrollü, air clean özelliğine sahip 5 yönlü tam otomatik klima, buzdolabı, ısıtmalı-soğutmalı bardak tutucular mevcuttur. İkinci can alıcı nokta; İnce fikirlerden çıkan, araca özel, kapı girişlerinde bulunan şemsiyeler. Aracın camları da Polikarbonat kullanılarak, zırhlanmış. 21 inç büyüklüğünde lastik kullanılmış.

Rolls Royce Motor Ünitesi:

Rolls Royce Motor Ünitesi:6.75 lt hacminde V12 motor, yaklaşık 2.5 ton olan Phantom’u rahatlıkla götürüyor. Bu motordan 460 beygir güç, 720 Nm tork değerler alınıyor. Bu verilerle, Phantom sınırlandırılmış olarak 250 km/h kadar çıkabiliyor. Gidişin anahtarı olan, 8 ileri otomatik şanzımana yer verilmiş. Şehir içi 24 lt, ortalama olarak 12 lt yakıttan dolayı 100 lt hacimli benzin deposu konulmuş. Rüyaları süsleyen bu arabaya sahip olmak için 5 milyon TL’ye yakın paranızın olması gerekiyor.

Rolls Royce Hakkında Bilgi Almak için Tıklayın.

İncelediğimiz 10 lüks otomobil, kendi sınıflarında liderlik koltuğunda olanlardır. Bu otomobillerin kendilerine ait, farklı, sıra dışı ve akıllara durgunluk veren özellikleri vardır. Yazımızın içinde bu sınıfa yeni giren otomobiller de oldu, bu sınıfta yıllarca tahtından inmeyen otomobiller de. Dünyada isim yapmış, basamakların en üstünde olan otomobillerin fiyatları da bu doğrultuda oluyor. Rüyaları süsleyen bu otomobiller, bir nevi üreticilerinin prestij kaynaklarıdır. Bu arabalardan biri sizinde olabilir! Peki almak isteseniz 2017’nin en pahalı 10 lüks otomobillerinden hangisini tercih ederdiniz? 

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın