Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Shelby AC Cobra Efsanesi Tecrübeli Ellerle Yeniden Diriltiliyor!

AC Cobra modeli yenilenerek asfaltla buluşmaya hazır hale getirildi. İşte karşınızda yenilenen özellikleriyle 2017 Shelby AC Cobra;
Shelby AC Cobra Efsanesi Tecrübeli Ellerle Yeniden Diriltiliyor!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Her otomobil tutkunun gönlünde farklı bir efsane yatar. Bazıları Ford GT40 gibi yarışların kralı olmuş dayanıklı ve hızlı modellerin hayaliyle yaşarlar. Bazıları Dodge Charger gibi gücü tamamıyla hissedebilecekleri bir canavar isterler. Bazıları ise Shelby AC Cobra gibi güçlü ve klasik tarzda bir güzelliğe hasret duyarlar. Fakat arzuladıkları özellikler ne olursa olsun, eskidikçe değerlenen otomobil modelleri arasında yer alan efsanelere her zaman için saygı duyarlar. Özellikle de “otomotiv dünyasının Altın Çağı” olarak adlandırabileceğimiz 1960’lı yıllar, birçok efsanenin hayat bulduğu zamanlardır. Hayallerimizin başrolü haline gelen araçların üretildiği dönemlerden günümüze kadar birçok nefes kesen arabalarla karşı karşıya kaldık.

Dünyanın en eski bağımsız otomobil üreticilerinden biri olan ve 1901 yılında İngiltere’de kurulan AC Cars firması da o dönemlerin en güzel otomobillerine imza atmıştı. 1962 yılında ilk kez AC Cobra adıyla satışa sunulan ve ABD’de Ford Shelby Cobra ismiyle anılan bu güzellik, AC Cars firmasının ellerinde yeniden hayat bulmaya hazırlanıyor. 2017 AC Cobra 378 versiyonuyla, özlem duyduğumuz klasik havayı yaşatacak bu eşsiz model ile tanışmaya hazır mısınız?

İşte tecrübeli ellerde yeniden şekillenen 2017 AC Cobra 378 modeli:

2017 AC Cobra 378 Modeli Eski Versiyonlara Benzer Tasarıma Sahip

2017 AC Cobra 378 Modeli Eski Versiyonlara Benzer Tasarıma SahipGörünümüyle 60’lı yıllara ait AC Cobra versiyonundan daha çok 1980 yılında meydana getirilen ünlü versiyon ile benzer özellikler taşıyor. Başlangıç modelinde de kullanılan merdiven tipi şasisi, alüminyum alaşımdan oluşan gövdesi, tüp şeklindeki çelik aksamlara sahip olan araç; 1050 kg ağırlıkla karşımıza çıkıyor. Klasik havayı yakalayabilmek için 2017 AC Cobra 378 modelinde görüntünün çok fazla değiştirilmediğini görebilirsiniz. Monterey Otomobil Haftası’nda sergilenen en pahalı arabalar listesinde 15 milyon dolarlık tahmini değeriyle ilk üçte yer alan 1962 Shelby Cobra modelinin yeni versiyonun değeri elbette ki, biraz daha düşük.

Modern Performans Özellikleriyle Efsane Geri Dönüyor

Modern Performans Özellikleriyle Efsane Geri DönüyorAC Cobra efsanesinin 2017 versiyonu, orijinaline göre daha güçlü ve modern motor ile donatılmış. İki seçenekli güç aktarma organlarından ilki, 440 beygir gücüne sahiptir.  Diğer versiyonu ise daha yırtıcı bir performans tercih edenler tarafından tercih edilmektedir. Çünkü özel tasarlanan araç, 550 beygir gücü üretebiliyor. Her iki versiyonda; GM’nin 6.2 litrelik V8 motoru, Elektrik Kontrol Ünitesi (ECU), yenilenmiş süspansiyon sistemi, güçlü Brembo freni ve güç desteği direksiyonu bulunmaktadır.

GCM Yatırım Banner

DÜNYANIN EN HIZLI KASLI OTOMOBİL MODELLERİ İÇİN TIKLAYIN.  

2017 AC Cobra 378 Modelinin Fiyatı  

2017 AC Cobra 378 Modelinin FiyatıEfsanenin yenilenmiş versiyonu, 2017’nin Şubat veya Mart ayında İngiltere’de satışa çıkarılacak. Üretici firma, yeni versiyonun fiyat etiketi hakkında 80 ila 90 bin pound arasında olacağını belirtti. İngiltere’de Autokraft MkIV adıyla satışa sunulacak, 2017 AC Cobra 378 modeli, klasik araba meraklılarını heyecanlandırmayı başarmış görünüyor.

Özellikle 1965 Shelby Cobra versiyonuyla akılalmaz bir üne kavuşan AC Cobra, yenilenmiş klasik yüzüyle otomobil aşıklarının kalplerini çalacak gibi görünüyor. Ayrıca 550 beygirli versiyonuyla da güç bağımlılarının takdirini kazanacak olan bu model koleksiyoncuları heyecanlandıracak gibi duruyor. Peki, 2017 AC Cobra ile eski yıllara tekrar dönüş yapmak istemez miydiniz?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın