Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Yılında En Çok Para Kazanan 15 DJ

Yarattıkları setleri dinlerken yerinizde duramayacağınız muhteşem DJ'lerin sahip oldukları kazançların da aklınızı başınızdan alacak cinsten!
2016 Yılında En Çok Para Kazanan 15 DJ
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Eğer günümüz müziklerini dinlemeyi seven bir kişiyseniz, şarkı listenize bir göz atmalısınız. Çünkü dinledikleriniz arasında listemizde bulunan isimlere ait en az 1 şarkı vardır. Müzik, hepimizin güne başlamasına yardımcı oluyor. Dertliyken bize huzur veriyor ve sevinçliyken müziğin ritmiyle beraber havalara uçmamızı sağlıyor. Son zamanlar da DJ’ler piyasadaki değerlerini bir hayli yükseltti.

Öyle ki ülkemizde bile DJ olduğunu iddia eden birçok insan var. Tek yaptıkları herhangi bir müzik çalma listesini açıp başında beklemek ve insanlara kendini göstermek. Yabancı DJ’ler şarkı yapsalar da çalsak diye bekliyorlar. Neyse, en azından yabancı DJ’ler sürekli yeni bir şeyler yapmak için uğraşıyor. Tabii, emeklerinin karşılığını da fazlasıyla alıyorlar. Ben de bu DJ’lerin bir senelik kazandıkları paraları göz önünde bulundurarak bir liste oluşturdum.

İşte, sizlere dünyanın en çok kazanan DJ’leri:

15 DeadMau5 – 11.5 Milyon Dolar

DeadMau5 - 11.5 Milyon Dolarİsmi “ölü fare” olarak bilinir. İsminin hikayesi ise çocukluğuna dayanıyor. Küçükken babası bilgisayarının içinde ölü bir fare buluyor. İşte, o zamandan beri de kendisi ölü fare olarak biliniyor. Listenin sonunda olduğu için küçümsemeyin. Kendisi 6 kez “Grammy” ödülüne aday gösterildi. Sonuncusu 2015’te çıkardığı albümdü. Kanadalı DJ, performansı sırasında fare kafası şeklindeki başlığıyla sahneye çıkıyor. Şovlarının patlama noktalarında ise başlıktan LED ışık vererek, muhteşem bir sahne performansı sergiliyor.

Fare başlığının altındaki isim Joel Zimmerman. An itibariyle 35 yaşında bir DJ ve yıllık neredeyse 11.5 milyon dolar kazanıyor. Zimmerman; her ne kadar bunu inkar edip, 9 milyon kazandığını söylese de yaptığı şovlardan aldığı paralar hesap edilince yaklaşık böyle bir rakam çıkıyor.

14 Alesso – 12 Milyon Dolar

Alesso - 12 Milyon Dolarİsveçli DJ, sektörde LMFAO (Party Rock Anthem), Maroon 5 (This Summer), Sia (Titanium) gibi popüler olan “remixler” ile adından sıkça bahsettiriyor. Yıllık 12 milyon dolar kazandığı biliniyor. Alesso, müziği gibi sahne performansıyla da göz dolduruyor. DJ’liğin yalnızca müzikten oluşmadığını bizlere gösteriyor.

Şu an 25 yaşında olan DJ’in gerçek ismi Alessandro Lindblad. Kendisi birçok altın ve platin plak sahibi.

13 Hardwell – 13 Milyon Dolar

Hardwell - 13 Milyon Dolar2013 – 2014 yıllarında dünyanın 1 numaralı DJ’i olduğu açıklanmıştır. Maalesef bu performans, onu en çok kazananlar listemizde birinci sıraya koymaya yetmemiştir. 2005’ten beri müzik sektörünün içinde bulunan isim, yıllık 13 milyon dolar kazanmaktadır. Gerçek ismi Robbert van de Corput olan 28 yaşındaki DJ, Hollandalıdır.

12 Avicii – 14.5 Milyon Dolar

Avicii - 14.5 Milyon DolarEğer bir Avicii hayranıysanız, bulduğunuz ilk fırsatta onun performansını izlemeye gitmelisiniz. Çünkü kendisi sahne almaktan emekli olacağını duyurdu. Bu sizin son fırsatınız olabilir! Merak etmeyin, müzik yapmaktan vazgeçmiyor yalnızca sahne almaktan emekli oluyor. Kazandığı paranın çok olduğunu düşünüp çekiliyordur, belki de? En iyi dans edilecek şarkı dalında 2 kere Grammy’e aday olarak gösterilmiştir. “Wake Me Up” ile 2014 yılında muhteşem bir çıkış yakalayan Avicii, senelik 14.5 milyon dolar kazanıyor.

Alesso gibi İsveçli olan DJ’in gerçek ismi Tim Bergling’dir. 26 yaşında olmasına karşın, birçok başarının altına imza atmayı başarmıştır.

11 Afrojack – 15 Milyon Dolar

Afrojack - 15 Milyon DolarParis Hilton ile yaşadığı aşk sonrası isminden iyice bahsettiren ünlü DJ, 2003 yılından beri sektördedir. Geçen sene 15 milyon dolar kazandığı, yalnızca ortaya atılan bir iddia. Kendisi de henüz bunu inkar etmiş değil.

1987 doğumludur ve gerçek ismi de Nick van de Wall’dur. Hollandalılar gurur duyuyor olsa gerek; çünkü listemizdeki ikinci Hollandalıdır.

10 Dimitri Vegas ve Like Mike – 15.5 Milyon Dolar

Dimitri Vegas ve Like Mike - 15.5 Milyon DolarBelçika ve Yunan karışımıyla bir araya gelen DJ’ler listemizde 10. sıradadır. Birinin Yunan, diğerinin Belçikalı olduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. İki kardeşin soyları, iki ülkeye de dayanmaktadır. 2007’den beri sektörde bulunan kardeşler, senelik 15.5 milyon dolar kazanmaktadır. Kazanılan parayı yarı yarıya paylaşsalar bile gayet iyi bir para.

2015 yılında platin plak kazanmalarını sağlayan “The Hum” adlı parça benim favorimdir. Aynı zamanda şarkının video klibinde Jean Claude van Damme ve Charlie Sheen’i de görebilirsiniz.

9 Martin Garrix – 16 Milyon Dolar

Martin Garrix - 16 Milyon DolarGarrix’in en çok kazanan DJ’ler listesinde bulunmasının yanı sıra, bu listedeki en genç DJ olmakla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Kendisi yalnızca 20 yaşındadır ve 16 yaşında kariyerindeki ilk adımını atmıştır. 16 yaşında partilerde DJ’lik yapan genç, tahminen 4 yıl sonra kendini buralarda bulacağından pek haberdar değildi. 2013 yılında “Animals” şarkısıyla patlama yaparak altın ve platin plak sahibi olmuştur.

Nereli olduğunu tahmin etmek pek zor olmasa gerek? Evet arkadaşlar, kendisi de listemizdeki bir başka Hollandalıdır. Son kazandığı “MTV Millennial Ödülleri” tarafından verilen “Beat Guru” dahil olmak üzere birçok ödül kazanmıştır.

8 Kaskade – 19 Milyon Dolar

Kaskade - 19 Milyon DolarListemizdeki en yaşlı isimlerden birisi olan DJ, 44 yaşındadır. 2008 yılında “house” müzik tarzının yaygınlaşmasındaki kilit isimlerden birisi olmuştur. 1989 yılından beri piyasada olan isim, o dönemlerde pop müziğin revaçta olmasından dolayı kendini pek gösterememiştir. Senede 19 milyon kazandığı bilinen Kaskade, 5 kere “Grammy” ödüllerine aday gösterilmiştir.

7 Skrillex – 20 Milyon Dolar

Skrillex - 20 Milyon DolarSkrillex hakkında konuşulacak, aslında o kadar çok şey var ki nereden başlayacağına karar veremiyor insan. Şöyle kısaca özetleyelim madem; 28 yaşındaki Amerikan DJ, 2004 yılında girdiği sektörde şu an birçok ödül sahibidir. 2016 yılında bu kadar gelir elde etmesi, pek de şaşırılacak bir şey olmasa gerek. Aday gösterildiği 10 “Grammy” ödülünden sekizini almıştır. Son çalışmalarından birini ise listemizdeki bir diğer DJ olan Diplo ile yapmıştır. İkili beraber iki adet “Grammy” ödülünü evlerine götürmeyi başarmıştır. Son başyapıtı ise şu an vizyonda olan “Suicide Squad” filmi için dünyanın en ünlü rapçilerinden biri olan, Rick Ross’la bir araya gelerek oluşturdukları “Purple Lamborghini”dir.

6 Diplo – 23 Milyon Dolar

Diplo - 23 Milyon DolarSkrillex ile olan düeti sayesinde sonunda 2 “Grammy” ödülü kazanabilmiştir. İnanılmaz bir şekilde futbol hayranıdır. Bir İtalyan takımı olan AS Roma takımını destekleyen ünlü DJ, aynı zamanda Arizona United SC takımının hissedarlarından bir tanesidir.

Gerçek ismi, Thomas Wesley Pentzdir. 1997 yılından beri piyasanın içinde olan bu isim, 37 yaşındadır.

5 Steve Aoki – 23.5 Milyon Dolar

Steve Aoki - 23.5 Milyon DolarListemizde 5. sırada Steve Aoki bulunuyor. Birçok DJ’in aksine Aoki, herhangi bir sahne ismi kullanmıyor. Japan olmasına karşın, Amerika doğumlu 38 yaşında olan DJ; 1996 yılından beri bu işle uğraşıyor. Diğer DJ’lerin aksine, Aoki 2 üniversite bitirmiştir. 2013 yılında Grammy’e aday gösterilmiş; yalnız ödülü kazanamamıştır. Orijinal tarzıyla da dikkat çeken DJ; herhangi bir ödül alamamasına rağmen, piyasadaki en iyi DJ’lerden birisidir.

4 Zedd – 24.5 Milyon Dolar

Zedd - 24.5 Milyon Dolar2014 yılında “Grammy” ödülünü kazanmayı başaran Zedd, aynı zamanda birçok ödüle aday gösterilmiştir. 26 yaşında ve Rus-Alman vatandaşlığı bulunan Zedd’in gerçek ismi Anton Zaslavki’dir. Bu işe, daha çocuk yaşta DJ’liğe olan merakıyla başlamıştır. Kariyerindeki patlama noktası ise 2011 yılında Lady Gaga ile yaptığı çalışma sonrasında gerçekleşmiştir. İlerleyen senelerde Justin Bieber, Black Eyed Peas ve Ariana Grande gibi isimlerle çalışan başarılı DJ’in şu an kazandığı para aslında pek de şaşırtıcı değil.

3 David Guetta – 28 Milyon Dolar

David Guetta - 28 Milyon DolarFransız DJ listemize 3 numaradan giriş yapıyor. Hayran kitlesi en çok olan DJ’lerden bir tanesidir. Hayranları tartışılabilecek şekilde korumacılıklarıyla da bilinirler. Bir kere onu sevmeye başladığınızda, sizin de o hayranlardan birine dönüşeceğinizi söylerler.

1984’ten beri muhteşem müzikler yapan Guetta, 48 yaşındadır. Bu yaşına rağmen, pek de duracakmış gibi gözükmüyor. Aday gösterildiği 6 “Grammy” ödülünden 2 tanesini evine götürmeyi başarmıştır. Kazandığı tüm ödüllerden bahsedecek olursak, bunun için epey bir vakte ihtiyacımız olur. Pitbull, Rihanna, Sia, Flo Rida gibi birçok ünlü isimle çalışmaları vardır.

“Wavin’ Flag” adlı parçası, 2010 FIFA Dünya Kupası’nda ve “This One is For You” ise 2016 UEFA Avrupa Kupası’nda resmi müzikler olarak kullanılmıştır.

2 Tiësto – 38 Milyon Dolar

Tiësto - 38 Milyon DolarBir Hollandalı DJ’e daha merhaba diyelim! 1994’ten beri sektörde olan başarılı isim, 47 yaşındadır. Konuşulanlara göre, bir geceliği 250 bin dolara sahne alan Tiësto’nun gelirinin 38 milyon dolar olmasına pek de şaşırmamak gerek. Yalnız, kazandığı paranın bir kısmını hayır işlerine harcamaktadır. Kariyeri boyunca 48 ödül kazanmıştır.

1 Calvin Harris – 62 Milyon Dolar

Calvin Harris - 62 Milyon DolarListemizin başını çeken isim Calvin Harris, gerçek ismiyle Adam Richard Wiles’dir. Listede bir numara olması ise pek şaşırılacak bir durum değil. DJ’liğin yanı sıra şarkıcılık, söz yazarlığı ve klip yönetmenliği de yapmaktadır. Rita Ora ve Taylor Swift gibi ünlü isimlerle olan birlikteliğinden dolayı, özel hayatıyla da en çok konuşulan DJ’dir. 1 “Grammy” ödülü kazanmıştır. Muhteşem kayıtlarına sonuncu olarak ise Rihanna ile beraber yaptığı “This is What You Came For”u eklemiştir.

Bu liste “en iyi DJ’ler” listesi değildir. Sadece diğerlerine göre daha çok kazananlardan oluşmaktadır. Elbette, listenin dışında kalmış ama çok sevilen DJ’ler de bulunuyor. Yalnızca, hak ettikleri ücretleri alamıyorlar o kadar. DJ’lik, son zamanların en çok gelişen iş sektörlerinden bir tanesi. Ülkemizde DJ olmak için bilindik bir yüze sahip olmanız yetiyor. Neyse ki farklı ülkelerde böyle değil ve hala Skrillex, Deadmau5 gibi isimleri dinleme şansı elde ediyoruz. Bu sektördeki DJ’lerin birçoğu, insanları nasıl eğlendireceğini iyi bilenlerdendir. Ayrıca, büyük bir hayal gücü ve yaratıcı zekaya da sahiplerdir. Sonuçta, boş bir akıldan öyle yaratıcı ritimler çıkmaz değil mi?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın