Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016’da Piyasaya Sürülecek Dünyanın En Çılgın 6 Konsept Otomobili

Geleceğin otomobil modelleri hakkında fikir veren konsept arabaların hangilerinin 2016 yılında piyasaya sürüleceğini öğrenmeye hazır olun!
2016’da Piyasaya Sürülecek Dünyanın En Çılgın 6 Konsept Otomobili
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Otomotiv dünyasında yer alan tanınmış firmaların birbirlerine gözdağı verdikleri ve üretecekleri yeni nesil araçlar hakkında tanıtım yaptıkları konsept otomobiller, markaların güçlerini gözler önüne sererken araba tutkunlarının da başlarını döndürüyor. Fazlasıyla çılgın tasarımlara, üst düzey performanslara ve lüks iç mekanlara sahip olan bu eşsiz araçlar; geleceğe ait otomobiller olarak karşımıza geliyorlar. Seri üretim olmayıp sınırlı sayıda tasarlanan konsept arabalar, fuarların en gözde otomobil modelleri olarak oluşturuldukları yıllara damgalarını vurmayı başarıyorlar.

Halihazırda günümüz modelleriyle de kalbimizi çalmayı başaran otomotiv sektörünün efsaneleşmiş markaları, araba severlerin iştahını kabartacak konsept otomobiller üreterek lüks araba pazarına boyut atlatıyorlar. Hayal gücümüzü zorlayan tasarımlarla piyasaya sürülen bu güzellikler, belki de önümüzdeki birkaç yıl içerisinde seri üretim halinde gündelik araçlar olarak hayatımıza giriş yapacaklar. Fakat şimdilik oldukça sınırlı sayıda olan konsept modellerin 2016 yılında karşımıza çıkan en çılgın versiyonlarına birlikte göz atalım.

İşte huzurlarınızda 2016 üretimi dünyanın en çılgın konsept otomobilleri:

6 Kia Stinger GT4

Kia Stinger GT4Fiyat kalite bakımından 2016 yılında alınabilecek en iyi arabalar arasında yer alan Sorento modelini üreten Kia, olağanüstü bir konsept otomobil ile karşımıza geliyor. Otomotiv sektörünün tanınmış firmalarından biri olan Kia, Stinger GT4 modelinin gövdesi ve görünümüyle bizleri geçmişe götürüyor. Araçta bulunan panoramik ön cam, bu Kia modelinin gövdesini daha da ön plana çıkarırken; 70’leri andıran görünümü bu güzel konsept aracı daha da etkileyici hale getiriyor.

5 Maserati Alfieri

Maserati AlfieriGeçtiğimiz yıl, İtalyan devi Maserati ilk SUV modeli Levante gibi eşsiz bir aracı bizlerle tanıştırmıştı. Şimdi ise bu lüks otomotiv devi, köklü tarihini onurlandırmak için Alfieri adını verdiği bu büyüleyici konsept otomobili yarattı. Torino’daki Maserati Centro Stile tesisinde tasarlanan Alfieri, küçük bir GT modeli olsa da 2014 yılında üretilen versiyonuna göre daha güçlü. 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda araba severlerin beğenisine sunulan Maserati Alfieri, 100 bin dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

GCM Yatırım Banner

4 Toyota FT-1

Toyota FT-1Otomotiv sektörünün öncü firmalarından olan Toyota ve BMW işbirliği ile geliştirilen bu konsept otomobilin, Corvette modelleri gibi üst düzey spor arabalarla rekabet edebilmesi amaçlanmış. 400 beygir gücü üreten turbo ya da hybrid V6 motora sahip olan Toyota FT-1, kaslı arabalara benzer görünümüyle sektöre damgasını vuruyor.

3 Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo

Volkswagen GTI Roadster Vision Gran TurismoAlman devi Volkswagen tarafından iki kişilik yeni bir spor araba olarak gösterime çıkarılan GTI Roadster Vision Gran Turismo modeli, otomobil tutkunlarının arzulayacakları konsept araçlardan bir tanesidir. Efsanevi GTI modellerinin DNA’larını taşıyan bu VW modeli, hem görünümüyle hem de bünyesinde barındırmış olduğu teknolojik özelliklerle heyecan verici bir sürüş deneyimi sunuyor. 503 beygirli VR6 TSI motor ile güçlendirilen GTI Roadster Vision Gran Turismo adındaki bu konsept aracın 20 inçlik GTI alaşım jantları ve hoş aksamları, aracın enfes bir görünüme kavuşabilmesini sağlıyor.

2 Lamborghini Asterion LPI 910-4

Lamborghini Asterion LPI 910-4Yıllardır üretmiş olduğu eşsiz ve büyüleyici modellerle otomotiv dünyasında dikkatleri üzerine çeken Lamborghini, 2014 yılında Paris’te görücüye çıkarmış olduğu Asterion LPI 910-4 adındaki konsept araba ile fuardakileri kendisine bir kez daha hayran bırakmayı başarmıştı. Bu aracın 2016 versiyonu ise 602 beygir gücü üreten 5.2 litrelik V10 motor ile donatılmış, 2014 üretiminden daha da güçlü şekilde piyasaya sürülüyor. Tamı tamına 897 beygirli bir araç olan 2016 Asterion LPI 910-4 modeli, saatte 0’dan 100 kilometrelik hıza 3 saniye içerisinde ulaşabiliyor.

1 Volkswagen XL Sport

Volkswagen XL SportSıra dışı bir tasarımın güçlü supercharged motor ile harmanlanmasıyla oluşturulan Volkswagen XL Sport modeli, otomotiv dünyasının yeni fenomenlerden biri olmaya aday. Ducati 1199 Superleggera motosikletinden alınan 170 beygirli V twin motor ile donatılmış bu etkileyici Volkswagen modeli, sadece 890 kg ağırlığında. Volkswagen tarafından meydana getirilen bu mühendislik harikası model; 0’dan 100 kilometrelik hıza 5.7 saniyede çıkmakla kalmıyor, saatte 270 kilometrelik hıza da ulaşabiliyor.

Her zaman için otomotiv dünyasının parlayan yıldızları olan konsept arabalar, hayranlık uyandıran görünümleri, iç mekan tasarımları ve performanslarıyla geleceğe ışık tutuyorlar. Listelemiş olduğumuz bu hayret verici konsept modellerinden hangilerinin favorileriniz arasında yer aldığını yorumlarınız ile birlikte bizlerle paylaşırsanız, seviniriz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.