Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Yılında Görmeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 12 Akıllı Telefon Modeli

2016 yılında görmeyi sabırsızlıkla beklediğimiz akıllı telefon modellerini sizler için araştırdık. İşte en yeni ve en çok beklenen akıllı telefonlar:
2016 Yılında Görmeyi Sabırsızlıkla Beklediğimiz 12 Akıllı Telefon Modeli
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Günümüzde akıllı telefonlar adeta vücudumuzun birer parçası haline gelmişlerdir. Her geçen yıl yeni bir üst modeli çıkan akıllı telefonlar, korkunç bir hızda gelişmeye devam etmekte. 90’lı yıllarda “asrın buluşu” dediğimiz telsiz telefonlar, cep telefonları şu anda teknoloji cennetini boylamış durumdalar ve bu icatları da sırasıyla eski akıllı telefon ve saat modelleri takip etmektedir. Bu cihazların bazıları değerli taşlar ve mücevherler ile süslenerek bugüne kadar üretilmiş dünyanın en pahalı telefonları halini almaktadır.

Hayatımızı kolaylaştırdığı kadar içermiş olduğu uygulamalar ve fonksiyonlar ile de bizleri fazlasıyla korkutan bu cihazlar, elbette ki girmiş olduğumuz 2016 yılında da yenilenmeye devam ediyor. Belki 2016 yılında elinizdeki mevcut telefonları sizler de yepyeni bir akıllı telefon alarak yükseltmek isteyebilirsiniz ya da dişinizi biraz daha sıkıp elinizdeki akıllı telefonla bir yıl daha idare edebilirsiniz. Her iki şekilde de 2016 yılında piyasaya sürülmek için hazır kıta bekleyen yepyeni akıllı telefonlar tarafından ayartılmamak oldukça zor olacak gibi görünüyor.

Şu anda bile aklımızı başımızdan alan bir teknoloji ile üretilen akıllı telefonların, bu yıl karşımıza hangi özellikler ile geleceği gerçekten merak konusu. Ancak şimdiden sizleri uyarmamız gerek, özelliklerini ve tarzlarını gördükten sonra bu telefonlara ulaşabilmek için bütün yolları deneyebilirsiniz…

Huzurlarınızda 2016 yılında karşımıza gelecek 12 akıllı telefon modeli:

12 HTC Nexus

HTC NexusGeçtiğimiz senelerde Google, LG ve Huawei ile işbirliği yaparak Nexus 5X ve Nexus 6P modelleri üzerinde çalışmıştı. 2016 yılında belki de iki adet Nexus modeli karşımıza gelecek ve bu iki telefonun arkasında tek bir üretici olacak. HTC bu yıl Google için iki adet Nexus akıllı telefonu üretebilir. Ayrıca 2015 yılındaki 5.2-5.7 inçlik ekranlar yerine, 5 ve 5.5 inçlik versiyonlarıyla karşımıza çıkabilir. Bu modellerin en erken ekim ayında tanıtılacakları söyleniyor.

GCM Yatırım Banner

11 iPhone 7 ve iPhone 7 Plus

iPhone 7 ve iPhone 7 Plusİnsanların Apple ürünlerine bağımlı olmalarının nedenleri bir kenara dursun, Apple yine bu sene de yeni iPhone modeli ile aklımızı başımızdan almaya hazırlanıyor. Apple’nin her zaman ki gibi Eylül ayına kadar iPhone 7 ve 7 Plus modellerini açıklaması beklenilmemesine rağmen, etrafta yeni iPhone modeli için birçok söylenti dolaşmaktadır. iPhone 7 modelinde ikiz kamera sistemi ya da en azından çift lens kullanılacağı belirtiliyor. Bazı dedikodular ise bu yeni modelde kablosuz şarj edilebilme özelliğinin olacağı yönünde. Ancak iPhone kullanıcıları arasında dolaşan en büyük söylenti ise iPhone 7 modelinde Lightning bağlantısında kulaklık jakı için de bir yer ayrılacağı ve hepsinin bir arada kullanılacağıdır.

10 Microsoft Surface Phone

Microsoft Surface PhoneElimizde çok fazla somut delil olmamasına rağmen, Microsot şirketinin bu yıl bir Surface Phone tanıtacağı ileri sürülmüştü. Söylentilere göre bu telefon, Surface ekibi tarafından tasarlanacak ve Office programlarının yanı sıra günlük işlerde kullanılan birçok yazılımda bu telefonun içerisinde yer alacak. Ayrıca telefonda, bir AMOLED ekran, Intel Atom X3 işletim sistemi, 4GB RAM, 64 ila 128GB hafıza gibi özellikler de bulunacak. Surface Phone adındaki telefonun Nisan ya da Ağustos ayında Windows 10 güncellemesi ile birlikte tanıtılacağı ileri sürülüyor.

Microsoft, başarılarıyla dünyanın en büyük firmalarından birisi haline gelmiş köklü bir kuruluştur. Sektörün dev markalarından olan bu başarılı kuruluşu daha yakından incelemek için Microsoft’un Bilmediğiniz 15 Özelliği isimli yazımıza göz atabilirsiniz.

9 Lenovo Project Tango

Lenovo Project TangoProject Tango, 2016 yılında çıkması beklenen sadece bir Google projesi değildir. Project Tango, derinliği algılayan kamerayı etkinleştirebilmek için ilave sensörler kullanılan ilk Tango özellikli cihaz olarak üretilmiştir. Bu telefonun üretilebilmesi için Lenovo ile bir işbirliği yapılmıştır. Platform, GPS olmadan hassas bir navigasyonun da dahil olduğu 3 boyutlu sanal dünyalara pencere açan, alan ölçümleri yapan, kullanıcıları etraflarındaki fiziksel alanları keşfetmelerini sağlayacak uygulamaları oluşturmak için geliştiricileri etkinleştirecek şekilde tasarlanmıştır. Bu telefonun değerinin 500 doların altında olması beklenilmekte ve 2016 yılının yaz ayında piyasaya sürülmesi hedeflenmektedir.

8 Asus Zenfone 3

Asus Zenfone 3Asus’un Zenfone 3 modeli, 2015 yılının kalite ve fiyat bakımından en favori akıllı telefonlarından biri olan Asus Zenfone 2 modelinden sonra üretildi. Zenfone 2 modeli ile ilgili müşterilerden gelen tek şikayet ekranının daha iyi görüntü verememesiyle ilgiliydi. Bu nedenle Zenfone 3 modelinin yüksek çözünürlüklü görüntü vermesi beklenilmektedir. Asus, Zenfone 3 modelini bu yıl QHD ekranı ile tanıtabilir ve bu modelin yepyeni Android 6.0 Marshmallow güncellemesini de çalıştıracağı, Qualcomm çip yerine Intel işlemci kullanılacağı, ayrıca bir de parmak okuma ekranının olacağı gelen söylentiler arasındadır. Bu modelin, 2016 Mayıs ya da Haziran ayında piyasaya sürülmesi bekleniliyor.

7 Sony Xperia Z6

Sony Xperia Z6Sony’in yeni nesil Xperia Z6 modeli hakkında birçok söylenti ortaya atılmıştır ve bu modele sahip olmak isteyenlerin kafası oldukça karışmıştır. Bu nedenle biz de sizler için en olası ihtimali paylaştık. Sony; 5.2 inçlik Xperia Z6, 5.8 inçlik Z6 Plus, 6.4 inçlik Z6 Ultra, 4.6 inçlik Z6 Compact ve muhtemelen 4 inçlik Z6 Mini gibi 6 versiyondan oluşan bir seriyi tanıtabilir. Sony, bu cihazların tamamını piyasaya sunmayabilir veya tümünü ya da bazılarını tanıtabilir. Ayrıca bu versiyonlardan birkaçını amiral gemisi olarak seçebilir. Sony’in bu modeli Mobil Dünya Kongresi’nde açıklaması bekleniyor ya da Mayıs veya Haziran gibi kamuoyuna sunulacaktır.

6 Project Ara

Project AraProject Ara, 2016 yılındaki Google projeleri arasında yer alan modüler bir akıllı telefondur. Bu telefon CPU, batarya, kamera, görüntü gibi değişebilir modülleri bir arada tutan iç iskelete sahiptir. Bu öğeleri telefonunuzu özelleştirmek, yükseltmek, tamir etmek için değiştirebileceksiniz. Project Ara modelinin ne zaman tanıtılacağı bilinmezken; Google, 18-20 Mayıs’ta bazı detayları kamuoyu ile paylaşacağını duyurdu.

5 HTC One M10

HTC One M10Henüz HTC One M10 modeli ile ilgili çok fazla bilgiye sahip olmasak da HTC, iPhone benzerliğiyle aldığı kötü eleştirileri sonlandırmak için oldukça üst düzey bir modele imzasını atacaktır. Söylentilere göre bu telefon; 4GB RAM, microSD kart yuvası ve 3,500 mAh bataryası ile yüksek kaliteli bir amiral gemi rolü üstlenecek. Ayrıca muhtemelen bu model, önceki versiyonlarına göre daha yüksek çözünürlüklü bir ekranı bünyesinde barındıracak olmasının yanı sıra, Android Marshmallow güncellemesini çalıştıracak ve güncellenmiş bir de kamera sistemine sahip olacak. Bu modelin Mart ya da Nisan ayında tanıtılması düşünülmektedir.

4 LG G5

LG G5LG, geçen senenin mükemmel modellerinden LG G4 telefonu ile başarıyı yakaladıktan sonra bu sene de aynı başarıyı G5 modeli ile yakalamayı ve hatta ikiye katlamayı düşünüyor. Bu telefon, büyük olasılıkla şirketin daha önce oluşturmuş olduğu önemli modellerin bir araya getirilerek tamamladığı bir seri olacak ve daha önceki G modellerine göre daha uzun, daha geniş, daha ince bir tasarıma sahip olacak. Ayrıca tamamı metalden oluşması beklenen bu modelde, kolayca çıkarılabilir batarya ve entegre bir parmak izi tarayıcısının da bulunması beklenilmektedir. Bu modelin Mart ya da Nisan aylarında kamuoyuna tanıtılacağı da gelen söylentiler arasında.

3 Huawei P9

Huawei P9Huawei, hızlı bir şekilde dünyanın en iyi Android akıllı telefon üreticileri arasında isim yapmayı başarmıştır. Huawei P9, bu yıl Galaxy S7 ve iPhone 7 gibi önemli modeller ile yarışacak. Huawei’nin P9 modelini; standart P9, bütçe dostu P9lite, P9max ve geliştirilmiş özelikli P9 serisinden oluşan dört farklı versiyon şeklinde piyasaya sürmesi beklenilmektedir. P9 modelinin dördüncü versiyonunda; çift lensli kamera ve çekilen fotoğraf sonrası yeniden odaklama yapılmasının yası sıra, simüle edilmiş bir de diyafram ayarının olduğu bir çift sensör konfigürasyonunun da bulunması beklenilmektedir.

2 Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7Samsung firmasının en yeni modeli Galaxy S7’nin, düz kenarlı ve kavisli kenarlara sahip iki versiyon şeklinde piyasaya sürülmesi beklenilmektedir. Samsung’un bu iki modelinin yanı sıra, daha büyük bir model olarak Galaxy S7 Edge+ modelini sunacağı da gelen söylentiler arasındadır. S7 modelinde, basınca duyarlı bir dokunmatik ekran, USB Type-C girişi ve göz tarayıcısı gibi özelliklerin bulunacağı söylenmektedir. Son dedikodulara göre Samsung bu yeni modelini bu ayın sonlarına doğru kamuoyuna tanıtacaktır.

Samsung Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

1 Nextbit Robin

Nextbit RobinNextbit Robin, Google ve HTC tarafından oluşturulan bir akıllı telefon olabilir. Bu telefon; uygulamalarınızı ve fotoğraflarınızı yedekleyerek buluttan yararlanmanızı sağlar, daha fazla yere ihtiyacınız olduğunda en az kullanılan uygulama ve programları arşivler ve güvenli bir şekilde verilerinizi depolar. Nextbit, telefonun üretimini finanse edebilmek için son derece başarılı bir kampanya yürütmüştür ve şirketin sitesinde, bu ay içerisinde modelin satışına başlanılacağı duyurulmuştur.

Akıllı telefonlar her zaman ki gibi gelişmeye ve geliştikçe bizleri şaşırtmaya devam ediyor. En yeni model akıllı telefonların bile bir yıl kullanılıp, yenisi çıkar çıkmaz çöpe gittiği bir dönemde yaşıyoruz ve bu dönemin adı hiç şüphesiz “Teknoloji Çağı”dır. Gündelik teknolojik gelişmeler bizleri fazlasıyla heyecanlandırıyor. Özellikle de konu; her gün elimizden bırakmadığımız, bilgisayarları bile dışlamamıza neden olan akıllı telefonlar olunca, acaba şimdi ki modellerde ne gibi özellikler olacak diye merakla ve heyecanla beklemeye koyuluyoruz. Bu yeni model akıllı telefonların piyasaya sürülmelerini bekleyeduralım, bu sürede sunmuş olduklarımızdan hangilerinin sizleri heyecanlandırdığını bizimle paylaşır mısınız?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.