Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2015 Yılında Satışa Sunulacak En Pahalı 17 Film Aksesuarı

Hayranı olduğumuz filmlerin akıllarda yer eden aksesuarlarının dudak uçuklatan değerlerini öğrenmeye hazır mısınız? İşte detaylar...
2015 Yılında Satışa Sunulacak En Pahalı 17 Film Aksesuarı
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Gişe rekorları kıran efsanevi filmler, başarılarının çoğunu çekimlerde kullanılan aksesuarlara borçludur. Büyük aktörler, özel efektler; bir film senaryosu için oldukça önemlidir. Ama görsel olarak kullanılan etkileyici parçalar gişe hasılatına çok daha büyük katkı sağlar. Yönetmen ‘son çekim’ diye seslendiğinde, film setlerinden geriye altın kadar değerli hatıralar kalır.

Film setlerinde, aktör ve aktrislerin kostümleri gibi; seyirciye gerçek hissi veren farklı şekil ve boyutlarda objeler de kullanılıyor. Büyük veya küçük, hangi boyutlarda olursa olsun kullanılan detaylı aksesuarlar, filmlere orijinal ve otantik bir hava katıyor. Çekimler tamamlandıktan sonra geriye kalan set hatıraları, film hayranlarının dikkatini çekmiştir. Bizim için biraz tuhaf olsa da filmlerin en coşkulu hayranları, bu sinema aksesuarlarına inanılmaz paralar döküp sahip olabilmek için can atıyor.

İkinci el bir otomobilden daha fazla para eden bu aksesuarları merak ettiniz değil mi? Gelin hep birlikte “2015 İtibariyle Satışa Sunulacak En Pahalı Sinema Aksesuarları”na birlikte göz atalım:

17 Siyah Giyen Adamlar 2: Gümüş Ajan Tüfeği

6.389 Dolar

Siyah Giyen Adamlar 2: Gümüş Ajan TüfeğiBilim kurgu ve komedi filmi olan Siyah Giyen Adamlar 2’de, Will Smith ve Tommy Lee Jones yabancılarla çatışmaya giriyor. Bunu yapmak için de resimde görüldüğü gibi bazı silahlara ihtiyaç duyulmuştur. Bu tek namlulu tüfeğe otantik bir görünüm vermek için kauçuktan yapılmış tüpler ve anahtarlar kullanılmış, 99 cm uzunluğundaki tüfek, gümüş ve metalik maviye boyanmıştır.

16 The Electric Horseman: Giant Ranch Kahvaltılık Tahıl Kutusu

6.495 Dolar

The Electric Horseman: Giant Ranch Kahvaltılık Tahıl KutusuÜzerinde Robert Redford’un resmi bulunan bu tahıl kutusunun değeri 6.495 dolardır. Bu dev tahıl kutusu şovmen olmak için Las Vegas’a giden emekli rodeo yıldızı Robert Redford’un 1979 yapımı “The Electric Horseman” filminin bir aksesuarıdır. Yaklaşık 305 cm uzunluğundaki bu tahıl kutusu el ile boyanmıştır. Ayrıca kutunun üzerinde “Sonny Steele Says, a Champs Way To Start a Better Day!” (Bir şampanya, güne başlamak için iyi bir yol!) yazılı bir slogan bulunmaktadır. Tahıl kutusu filmin çeşitli sahnelerinde Robert Redford ile birlikte görülüyor.

15 Zorro: Zorro’nun Metal Kılıcı

6.659 Dolar

Zorro: Zorro’nun Metal KılıcıKılıç, filmin en önemli aksesuarıdır. Çocukluğumuzda hepimiz elimize aldığımız bir tahta parçasıyla bir yerlere “Z” işareti yapmışızdır. Filmde Antonio Banderas ve Anthony Hopkins tarafından kullanılan kılıç, siyah deri sap ve bir çelik bıçaktan oluşmaktadır. Son derece detaylı elmas motiflerle işlenmiştir. Bu parça, Maskeli Kahraman Zorro’nun çekildiği 1998 yılından beri varlığını sürdürüyor ve şuanda da gayet iyi durumda alıcısını bekliyor.

14 Prometheus: Bilim Laboratuarı Mikroskobu

6.659 Dolar

Prometheus: Bilim Laboratuarı MikroskobuBu film hatırası tam anlamıyla ileri teknoloji mikroskoplarla ilgilenenlerin ilgisini çekecek bir parça. Bilim kurgu filmi Prometheus’ta kullanılan laboratuar mikroskobu, üç panelli gerçek bir elektron mikroskobudur. Mavi, beyaz ve portakal renkli ışık panelleriyle çeşitli düğme ve semboller içeriyor. Bu mikroskobu 2012’nin ses getiren yapıtında Dr. Shaw’ı canlandıran Noomi Rapace kullanmıştır.

13 Terminator 2: T1000 Tam Boyutlu SFX Motosiklet

6.995 Dolar

Terminator 2: T1000 Tam Boyutlu SFX MotosikletBu motosiklet Terminator 2 Kıyamet Günü sahnelerinden hatırlanır. T-1000 motosiklet sürücüsünün Cyberdyne binasından cam duvar boyunca bir helikopter üzerine atladığı sahne hepimizin gözleri önüne gelmiştir. Bilim kurgu sevenlerin ve motor tutkunlarının hayali olan bu motosiklet aslında Kawasaki 1000cc polis motosikletinin modifiye edilmiş halidir.

Sarah Conner, oğlu John için bu motosikletin peşinden çok koştu. Sadece birkaç yerinde sürtünme olan bu motosiklet, biraz bakım yapılarak Terminator 2 Kıyamet Günü çekimlerinde kullanılmıştır.

12 Ölüm Sessizliği: Edward Ashen’ın Arkası Açık Kukla Bedeni

7.495 Dolar

Ölüm Sessizliği: Edward Ashen’ın Arkası Açık Kukla BedeniTam boyutlu kukla, 2007 yapımı korku filmi “Ölüm Sessizliği”nde kullanılmıştır. Bu son derece ayrıntılı hazırlanmış beden, filmde Edward Ashen’i canlandıran Bob Gunton’a bakarak yapılmış ve benzetilmeye çalışılmıştır. Kuklada, sahte göz, kaş ve tırnaklar kullanılmıştır. Ayrıca takım elbise ve bir çift ayakkabı giydirilerek ustalıkla tamamlanmıştır. Filmin çekiminde arkası açılarak kullanılmıştır.

11 Truva: Achilles’in Kalkanı

7.495 Dolar

Truva: Achilles'in KalkanıTruva filminde Brad Pitt’in canlandırdığı mitolojik karakter Achilles’i hepimiz hatırlarız. Gladyatör kıyafetleri içerisinde bronz kılıç kullanarak mücadele eden ve karşısındaki savaşçının hamlelerinden elindeki kalkan sayesinde kurtulan Achilles’in sahnelerini hatırlıyorsunuzdur! Pek çok kişi için bu tür bir film aksesuarına sahip olmayı istemek şüphesiz yeterli bir sebeptir. Kalkanın ön kısmı sekiz parça disk ve hareketli figürler kullanılarak oluşturulmuş. Hiç şüphesiz nadide bir parça…

10 Sisteki Goriller: Goril Simba’nın Başı

7.495 Dolar

Sisteki Goriller: Goril Simba'nın BaşıSisteki Goriller filmde Sigourney Weaver, goriller üzerinde çalışma yaparak onları koruyan Dian Fossey’i canlandırmıştır. Çekimler esnasında, her zaman goriller mevcut bulunmadığı için bir dublör goril kafası tasarlandı ve setlerde kullanıldı. Köpük lateksten yapılmış bu parça gerçekten canlı bir gorili andırıyor.

9 Ucuz Roman: Honey Bunny’nin Kahraman Smith & Wesson Centennial Model 40 Tabancası

7.995 Dolar

Ucuz Roman: Honey Bunny’nin Kahraman Smith & Wesson Centennial Model 40 TabancasıQuentin Tarantino’nun Ucuz Roman filmi 1994 yılında popüler oldu ve bugün bile büyük bir hayran kitlesine sahip. Bu tabanca, Honey Bunny’yi canlandıran Amanda Plummer tarafından ilk ve son sahnelerde kullanılmıştır. 1952 Smith & Wesson yapımı tabanca, çekimler sırasında birkaç küçük çiziğe maruz kalsa da oldukça iyi durumda ve satıcısından ruhsatıyla birlikte transfer olacağı günü bekliyor.

8 Smooth Criminal: Michael Jackson Robot Peruğu

7.995 Dolar

Smooth Criminal: Michael Jackson Robot PeruğuPop kralı tarafından giyilen herhangi bir kıyafet, kullanılan herhangi bir aksesuar oldukça değerli olmuştur. Bu saç objesi, Michael Jackson’ın antoloji filmi Moonwalker’ın çekimlerinde kullanıldı. Smooth Criminal çekimleri sırasında Jackson, dev bir robota dönüştürüldü. Bu peruk dönüşüm sahnelerinin birinde kullanıldı. Michael Jackson’ın kafasına tam oturan bu değerli obje neredeyse hiç hasar görmemiştir.

7 Narnia Günlükleri: Orijinal Minotor Kostüm

8.995 Dolar

Narnia Günlükleri: Orijinal Minotor KostümNarnia Günlükleri Prens Kaspiyan’ın çeşitli sahnelerinde büyük bir köpükten yapılmış minotor kostümü kullanılmıştır. Oldukça karmaşık yüz detaylarına rağmen kostüm gerçeğe uygun olarak ayrıntılı bir şekilde tasarlanmıştır. Bilgisayar destekli görüntü izleme olanakları için vücudun çeşitli yerlerinde kırmızı bantlar kullanılmıştır.

6 Ben, Robot: Tam boyutlu Light Up NS5

9.319 Dolar

Ben, Robot: Tam boyutlu Light Up NS5188 cm boyundaki NS5 Robot, filmin robotik sahnelerinde karşımıza çıkıyor. Aksiyon filmi boyunca robotu filmin yıldızı Will Smith kullanıyor. Filmin kavga sahnelerinde kullanıldığı için metal çerçevesi biraz hasar görmüştür ancak; led ışıkları hala çalışıyor ve robotun gizli bölmesinde bulunan bir anahtarla kapatılıp açılabiliyor.

5 Gremlinler 2: Kahraman Lenny Gremlin Kuklası

9.995 Dolar

Gremlinler 2: Kahraman Lenny Gremlin Kuklası1990 yapımı Gremlinler 2 filminde sahnelenen Lenny Gremlin, 90 cm boyunda dişlek aptalca ifadesi olan bir karakterdir. Hareketli başı ve mimikleri olan kukla birkaç sahnede rol almıştır. Bu kukla tam anlamıyla animatronik bir aksesuar olarak tasarlandı. Köpük lateksten yapılmış budala ve sersem bakışlı Lenny kuklasının fiyatı 9.995 dolardır.

4 Narnia Günlükleri: Orijinal Asterius Minotor Kostüm

12.495 Dolar

Narnia Günlükleri: Orijinal Asterius Minotor KostümAsterius Minotor Kostümü, cadılar bayramında pahalı bir kostüm arayanlar için oldukça ilgi çekici olabilir. Arka kısmında gizlenmiş bir fermuar bulunan bu kostüm, Narnia Günlükleri sahnelerinin 2. serisinde kullanılmıştır. Kahverengi bir sahte kürk ile yapılan bu kostümün büyük boynuzları vardır. Tam animatronik özellik taşıdığından dolayı 12.495 dolar gibi yüksek bir rakamla satışa sunulmuştur.

3 Gremlinler 2: Kahraman Melting Gremlin Kuklası

12.495 Dolar

Gremlinler 2: Kahraman Melting Gremlin KuklasıGremlinler 2 filminde sahnelenen bu kuklaya hayranları bayılıyor. Filmin finalinde elektrik akımına kapılarak ölen Gremlinler’in neye benzediğini göstermek için tasarlanmıştır. Gerçek bir kuklanın tüm özelliklerine sahiptir. Orijinal Gremlinler filminin bir parçası olan kukla yeniden biçimlendirilmiştir.

2 Siyah Kuğu: Swarovski Avize

18.995 Dolar

Siyah Kuğu: Swarovski AvizeNatalie Portman’in bir balerin rolünde başrolde oynadığı Siyah Kuğu, psikolojik gerilim filmidir. Bu avize filmin final sahnesinde tavanda asılı olarak sahnelendi. Avize, 76 adet ışığın takılabildiği yuvadan, parlak gümüş parçalardan ve Swarovski kristallerinden oluşuyor. Filmin yapımı sırasında 6 avize kullanıldı. Bu avizelerden her biri 18.995 dolara satışa sunulmuştur.

1 Batman Dönüyor: Batmobile Kokpit

49.995 Dolar

Batman Dönüyor: Batmobile KokpitTim Burton yapımı Batman Dönüyor filminin stüdyo çekimleri için bir Batmobile kokpiti gerekiyordu. İsmini Batmobile koydukları gövdesi olmayan bir aracın içinde, Tim Burton ve ekibi çekim yapmaya başladılar. Ünlü Batman logosu, orijinal direksiyon, orijinal gaz pedalı, konsol ışıkları ve kolları hala kokpitte bulunuyor. Kokpiti otantik yapan 110 voltluk pillerle aydınlatılan panosunun olmasıdır. Sadece birkaç kadranı ve göstergesi eksik olan bu Batmobile kokpitin fiyatı 49.995 dolardır.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.