Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2015 İtibariyle Dünyanın En Zengin Futbolcuları

Futbolcuların lüks yaşamları hepimizin dikkatini çekiyor. Peki, 2015 itibarıyla dünyanın en zengini olan futbolcuların kimler olduğunu biliyor musunuz?
2015 İtibariyle Dünyanın En Zengin Futbolcuları
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Topa vurulan ilk tekmeyle başlar her şey. Sokakta büyüklerin, bahçesine kaçarsa keseceği uyarılarıyla devam eder. Özellikle ülkemizde, küçük yaşta bir erkek çocuğuna “büyüyünce ne olacaksın?” sorusunun cevabıdır futbolcu. Nasıl olmasın ki? Hangi aktivite yediden yetmişe herkesi ekran başına bağlayabilir ya da yaptığınız bir iş anlaşması gazetelerde büyük puntolarla isminizi yazdırabilir? Bu rüyayı milyonlar görür, ama sadece özel birkaç kişi gerçeğe uyanır!

Günümüzde özellikle milyarderlerin kulüplere olan ilgisi, futbol sektöründe yüklü miktarda paraların dönmesine yol açtı. Birkaç yıl önceye kadar şu an ki ederinin yarısından daha düşük ücrete alınabilecek bir oyuncu, şimdilerde astronomik rakamlarla anılır oldu. Tabi ki bu durumda medyanın da büyük payı var. Reklam anlaşmaları, sponsorluk ücretleri derken; dünya çapında isim yapmış bir oyuncunun yıllık ücreti telaffuz edilemeyecek oranda büyüdü.

Sizler için futbol dünyasının en zenginlerini araştırdık. Listemizde, dünyanın 1 numaralı futbol ülkesi İspanya kulüplerinde top koşturan oyuncular çoğunlukta. Messi mi Ronaldo mu tartışması, sanırım dünyanın üzerinde anlaşamadığı küresel bir sorun. Peki, sizce listemize göre en zengin hangisi? Soruyorum; Messi mi, Ronaldo mu?

İşte karşınızda 2015 itibariyle dünyanın en zengin futbolcuları:

10 Frank Lampard

86.84 Milyon Dolar

Frank Lampardİngiliz profesyonel futbolcu Frank Lampard, New York City FC’nin orta saha oyuncusu ve Chelsea’nin lider golcüsü olarak ünlenmiştir. 20 Haziran 1978 Londra, Romford doğumlu başarılı oyuncu; 2011 yılından beri Chelsea için oynamaktadır. Bununla birlikte, Premier Lig’de tam 164 karşılaşmaya çıkan Lampard, 2009 yılı istatistiklerine göre de “on yılın en iyi Premier Lig oyuncusu” olarak gösterildi.

15 yıl Chelsea’da oynadıktan sonra, 2015 yılında takımına veda eden Frank Lampard; New York City FC ile 2 senelik bir sözleşmeye imza attı. Başarılı futbolcunun servetinin 86.84 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

9 Ronaldinho

90.10 Milyon Dolar

RonaldinhoBrezilyalı futbolcuların ne kadar başarılı olduğu, artık kanıtlanmış bir gerçek! 21 Mart 1980 doğumlu Ronaldinho da bu durumun en iyi örneklerinden. Fakir bir ailenin çocuğu olan Ronaldinho, dünya çapında bir başarıya imza atmıştır. Brezilya milli takımında 97 karşılaşmaya çıkan ve 33 gol atmayı başaran bu ismin servetinin 90.10 milyon dolar civarında olduğu tahmin edilmektedir.

8 Raul Gonzales

92.27 Milyon Dolar

Raul Gonzales27 Haziran 1977 doğumlu Raul Gonzales’in tam adı, Raul Gonzales Blanco olarak bilinmektedir. Forvet oyuncusu olarak tanıdığımız Raul Gonzales, 1994’ten 2010 yılına kadar Real Madrid için oynamıştır. İspanyol oyuncu, 16 yıl boyunca takımın görmüş olduğu en iyi golcü olmayı başardı. Şampiyonlar Ligi’nde de 71 gol atarak bir rekora imza atan Raul Gonzales, 2010 yılı itibariyle Real Madrid için tam 323 gol atmayı başardı. Başarılı futbolcunun 92.27 milyon dolarlık serveti hem mecazi hem de gerçek anlamda, alın terinin karşılığı!

7 Samuel Eto’o

94.99 Milyon Dolar

Samuel Eto'o10 Mart 1981 doğumlu Samuel Eto’o’yu futbolla ilgilenen herkes tanıyordur. Bu sene Antalya Spor formasıyla top koşturacak yıldız isim, Afrika Kupası’nda ülkesi adına 16 gol atarak rekor kırmayı başardı. Real Madrid, Mallorca, Barcelona, Inter, Chelsea, Everton, Sampdoria, Anzhi’de oynamış olan ve şu an Antalya Spor için ter döken Samuel’in 94.99 milyon dolar civarında servetinin olduğu tahmin edilmektedir.

6 Kaka

104.21 Milyon Dolar

KakaListemizin 6. sırasında yine Brezilyalı bir futbolcu yer alıyor. Kaka olarak bilinen Ricardo Izescon dos Santos Leite, 2001 yılında başlamış olduğu futbol kariyerini başarılı bir şekilde devam ettiriyor. Dünyanın en ünlü futbolcularından biri olarak gösterilen Kaka, kariyeri boyunca birçok ödül kazanmıştır. 2007 yılında Ballon d’Or ödülü kazanan isim, yine aynı yıl FIFA tarafından yılın en iyi futbolcusu olarak seçilmiştir. Sao Paulo, Milan,Real Madrid, Milan ve Orlando City için oynamış olan Kaka’nın tahmin edilen serveti ise 104.21 milyon dolardır.

5 Wayne Rooney

111.81 Milyon Dolar

Wayne Rooneyİngiltere ulusal takımının ve Manchester United’in hem kaptanlığını hem de oyunculuğunu yapmış olan Wayne Rooney, listemizin 5. sırasında yer alıyor. 1985 doğumlu olan başarılı isim, 2002 yılında, yani henüz 16 yaşındayken profesyonel kariyerine adım atmıştır. United için 230 gol atan Rooney, kulüp tarihinin en iyi üçüncü golcüsü unvanını kazanmıştır. Neticede, dünya çapında ün kazanmış olan futbolcunun 111.81 milyon dolar değerinde serveti olduğu tahmin ediliyor.

4 Zlatan Ibrahimovic

113.98 Milyon Dolar

Zlatan Ibrahimovic3 Ekim 1981 doğumlu olan İsveçli futbolcunun en iyi santraforlardan biri olduğunu görüyoruz. Profesyonel kariyerine 1999 yılında başlayan Zlatan Ibrahimovic; Inter, Milan, Juventus, Malmö, FC Barcelona, Paris Saint-Germain’de oynamıştır. Ayrıca The Guardian’ın hazırladığı listeye göre, 2010 yılının en iyi 5. futbolcusu olarak gösterilen Ibrahimovic’in servetinin ise 113.98 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

3 Neymar

146.54 Milyon Dolar

Neymar5 Şubat 1992 doğumlu olan geç Brezilyalı futbolcu, geleceğin Messi’si olma yolunda başarıyla ilerliyor. 2009 yılından 2013 yılına kadar Santos için oynayan Neymar, 2013’te FC Barcelona’ya transfer olmuştur. Listemizin 3. sırasındaki bu umut vaat eden futbolcunun, daha şimdiden edindiği servet 146.54 milyon dolar civarında!

2 Lionel Messi

217.1 Milyon Dolar

Lionel Messi24 Haziran 1987 doğumlu olan Arjantinli futbolcu Messi’yi listemizin 2. sırasında görüyoruz. FC Barcelona için oynayan futbolcu, daha 21 yaşındayken almış olduğu Ballon d’Or ve FIFA Yılın Futbolcusu ödüllerini kazanmayı başarmış ve tüm dünyanın dikkatini çekmiştir. Ülkemizde de oldukça popüler olan bu futbolcu, 2005-2006 sezonunda da UEFA Şampiyonlar Ligi ve La Liga şampiyonluğunu da yaşadı. Neticede 2011-2012 sezonundaki tüm müsabakalarda 73 gol atmayı başaran Messi, böylelikle dünya rekorlarını da alt üst etti. Bu başarılı oyuncunun tahmin edilen serveti ise 217.1 milyon dolar!

1 Cristiano Ronaldo

227.95 Milyon Dolar

Cristiano RonaldoGeldik dünyanın en zengin futbolcusuna! 5 Şubat 1985 doğumlu olan Ronaldo, profesyonel kariyerine 2002 yılında oynadığı Sporting Lizbon ile başlamıştır. Daha sonra Manchester United’e geçen Ronaldo, 2009 yılından beri Real Madrid’de oynamaktadır. Çok sayıda ödül kazanan başarılı isim, İngiltere’de Yılın Futbolcusu ve Yılın En Genç Oyuncusu ödüllerine de layık görülmüştür. Bir diğer yandan, Ronaldo’nun Pele gibi birçok efsanevi isimle birlikte yaptığı. Firmalarla yaptığı anlaşmalardan da büyük kazanç elde eden Ronaldo’nun 227.95 milyon dolarlık servete hükmettiği söyleniyor.

Dünyanın en zengin futbolcularını gören gençlerin, profesyonel futbolcu olma yolundaki çalışmaları biraz daha artacaktır. Sevdiği sporu yaparken, milyon dolarlar kazanma fikri kimi etkisi altına almaz ki? Yani yaşım ve cinsiyetim futbolculuk için uygun olsa, ben de bu alana doğru kayabilirdim. Peki, listemizdeki futbolcular arasından en beğendiğiniz hangisi? Ya da kendinize idol olarak seçtiğiniz oyuncu kim?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.