Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2015’in En Çok Kazanan 15 Aktrisi

2015 yılının en çok kazanan aktrisleri açıklandı. Listedeki isimleri az çok tahmin edebilirsiniz. Hem başarılı hem de güzel aktrisler hangileri hemen göz atın!
2015’in En Çok Kazanan 15 Aktrisi
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Sanırım yeryüzündeki bütün genç kızların ortak hayalidir dünyanın tanıdığı bir aktris olmak. Bu durumun en büyük ispatı ise üniversitelerin “radyo televizyon ve sinema” bölümleri. Sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok yerinde bu bölümü okuyanların daha çok bayan öğrencilerden oluştuğu ispatlanmış bir gerçek. Aslında hayallerini süsleyen hayatı düşünecek olursak, hak vermemek elde değil. Bir düşünsenize; oynadığınız filmler gişe rekorlarına imza atıyor, söylediğiniz tek bir söz gündemi değiştirmeye yetiyor, giydiğiniz kıyafet dünya modasının nabzını tutuyor. Fakat hepinizin malumu, bunu dünya üzerinde yapacağınız tek bir film sektörü var, Hollywood!!!

Dünya sinema endüstrisinin kalbi olan Hollywood, yeryüzünde ismi sinemayla özdeşleşen tek şehirdir. Burada bulunan film şirketlerinden birinde rol almak, ardından da başarılı performansınızı taçlandırıcak ödülü, patlayan objektifler eşliğinde havaya kaldırmak, şüphesiz tüm oyuncuların hayalini süsler. Bu sektörde yakalanacak başarının, milyon dolarlara varan kazançla aynı anlama geldiğini söylemeyeyse gerek yok sanırım. Forbes da bu verilere dayanarak her sene, en çok kazanan aktrislerin listesini yapıyor. Bakalım çoğumuzun hayalini yaşayan isimler arasında bu sene hangi yıldızlar yer alıyor.

Hazır mısınız? İşte karşınızda Hollywood’un en güzel aktrisleri ve 2015 yılı kazançları:

15 Sandra Bullock

8 Milyon Dolar

Sandra BullockListemizin ilk sırasında yer alan ünlü, güzel oyuncu Sandra Bullock. 51 yaşına gelmiş olmasına rağmen, güzelliğiyle hala insanları etkileyen aktris, yaklaşık 20 yıl önce sinemaların vazgeçilmez isimlerinden biri olmayı başarmış. Speed, While You Were Sleeping, Demolition Man ve The Net gibi filmleriyle adını dünyaya duyuran Bullock’un bu sene içinde edindiği servet, tam 8 milyon dolar. Sandra Bullock’un servetine en büyük katkısı olan filmse, 2013 yapımı olan Gravity (Yerçekimi) olarak belirtilmiş.

14 Amanda Seyfried

8 Milyon Dolar

Amanda SeyfriedSarışın güzel Amanda Seyfried’in oynadığı ve olumsuz eleştiri alan bir film gördünüz mü? Büyük ihtimalle hayır! Çünkü başarılı oyuncunun yer aldığı hemen her yapım, yüksek gişe hasılatı yapan filmler arasında gösteriliyor. Bununla birlikte Seyfried, A Million Ways to Die in the West (Yeni Başlayanlar İçin Vahşi Batı) ve Ted 2 gibi komedi filmleriyle de büyük beğeni toplamıştı. Pennsylvanialı olan güzel aktrisin 2015 kazancıysa 8 milyon dolar olarak belirtiliyor.

13 Meryl Streep

8 Milyon Dolar

Meryl Streep1949 doğumlu olan Amerikalı oyuncunun 2015 yılında kazandığı miktar, 8 milyon dolar olarak belirtilmiş. İlk kez 1977 yılında The Deadliest Season ile ekranlarda görülen Streep, bu tarihten sonra sinema sektörünün vazgeçilmez yüzlerinden biri oldu. Birçok dalda ödül alanbaşarılı ismin daha uzun yıllar ekranlarda görüneceğiyse açık bir gerçek.

12 Gwyneth Paltrow

9 Milyon Dolar

Gwyneth Paltrow1972 Kaliforniya doğumlu olan Gwyneth Paltrow, yönetmen babası ve oyuncu annesinin izinden giderek medya dünyasına girmiş. Yahudi asıllı bir aktris olan Paltrow, 1991 yılında başladığı oyunculuk kariyerini başarıyla devam ettiriyor. Ünlü müzik grubu Coldpay’in solisti Chris Martin’le evlenen aktris, birçok uluslararası reklam kampanyasında da yer alıyor. Bunlarla da yetinmeyen Paltrow’un kendisine ait yiyecek odaklı bir bloğu olduğunu da söyleyebiliriz. Bu sene 9 milyon dolar kazanan isim için, “başarılı”kelimesinden başka ne kullanılabilir, bilmiyorum.

11 Cameron Diaz

11 Milyon Dolar

Cameron DiazBüyük ağzı, sevimli gülüşü ve sarı saçlarıyla hafızalara kazınan ünlü isim, sinemanın en çok aranan yüzleri arasındadır. 40 yaşını geçen ama güzelliğinden bir şey kaybetmeyen Diaz, kariyerine modellik yaparak başlamış ve 1993 yılından sonra oyuncu olarak devam etmiştir. Oldukça yüksek gişe hasılatı yapan filmleri The Other Woman ve Sex Tape ile beğeni toplayan Diaz, 2015 yılı itibariyle 11 milyon dolar kazanmış.

10 Kristen Stewart

12 Milyon Dolar

Kristen StewartKristen Stewart’ı tanımayanımız yoktur. Gerçek adıyla olmasa bile, en azından Edward’ın Bella’sı olarak duymuşuzdur. Alacakaranlık Serisi ile dünya çapında ün kazanan genç oyuncu, büyük bir hayran kitlesine sahip. 2014 yapımı Still Alice ile de eleştirmenlerden tam not alan Stewart’ın, 2016 yılında gösterilecek en az üç önemli yapımda daha yer alacağı söyleniyor. Sonuçta, başarılı ismin bu sene servetine eklediği miktar 12 milyon dolar olarak belirtilmiş.

9 Anne Hathaway

12 Milyon Dolar

Anne Hathaway1982 doğumlu Amerikalı oyuncu Anne Hathaway, oyunculuk kariyerine 1999 yılında başlamış ve şöhret basamaklarını hızla tırmanmıştır. Rachel Evleniyor, Sevgililer Günü, Alis Harikalar Diyarında gibi filmleriyle eleştirmenlerden oldukça iyi övgüler alan aktris; Altın Küre, Bafta, Emmy gibi önemli ödüllere layık görüldü. Diğer taraftan Anne Hathaway’ın, Amerikalı yazar Jennifer Steil’in The Ambassador’s Wife isimli romanından uyarlanacak olan TV serisinde yer alacağı biliniyor. Sonuçta, 2015’te 12 milyon dolar kazanan aktrisin, daha uzun yıllar boyunca sinema sektöründen para kazanacağı apaçık bir gerçek.

8 Reese Witherspoon

15 Milyon Dolar

Reese Witherspoon1976 doğumlu Amerikalı oyuncu Reese Witherspoon, 1991 yılındaki The Man in the Moon ile tanınmaya başlamış. Geçen yıllar içinde Altın Küre Ödülü’ne aday gösterilecek kadar da başarılı olmuştur. Bazılarına göre Reese Witherspoon’un kariyerindeki en başarılı film, 2014 yapımı Wild’dir. Hot Pursuit’in ise büyük bir başarısızlık olduğu söylenmektedir. Sonuçta kim ne derse desin, Reese Witherspoon, adını tüm dünyaya duyurmuş ve 15 milyon dolarlık 2015 kazancını servetine eklemiştir.

7 Angelina Jolie

15 Milyon Dolar

Angelina JolieAngelina Jolie’nin oynadığı filmlerden ne kadar çok para kazandığı hakkındaki haberleri hepimiz duymuşuzdur. Nitekim başarılı oyuncu, oynadığı her rolün hakkını vermiş ve bu sene de 15 milyon dolar kazanmıştır. Diğer taraftan, Angelina Jolie’nin son yıllarda kameraların önünden ziyade, arkasında yer almayı tercih ettiğini görüyoruz. 2014 yapımı Unbroken filminin yönetmenliğini güzel aktris üstlenmiştir. Buna ek olarak, Angelina Jolie senaristliğini yaptığı By the Sea isimli filmi, eşi Brad Pitt ile birlikte hem oynayıp hem de yönetecek. 15 Kasım 2015 tarihinde vizyona girecek filmin merakla beklendiğini söylememize gerek yok sanırım?

Angelina Jolie, hiç şüphesiz Hollywood’un gelmiş geçmiş en iyi aktrisleri arasında yer alır. Öyle ki filmlerini bir değil, birkaç defa izlememiz sıklıkla karşılaşılan bir durum. Peki, ünlü aktrisin en pahalı filmlerinin hangileri olduğunu biliyor muydunuz? En Pahalı 10 Angelina Jolie Filmi isimli yazımızdan öğrenebilirsiniz.

6 Julia Roberts

16 Milyon Dolar

Julia Roberts1967 doğumlu Amerikalı oyuncu Julia Roberts ismini duymayan yoktur, diye düşünüyorum. Yıllara meydan okuyan güzelliğiyle 2015’in en çok kazanan aktrisleri arasına giren Roberts, hatırlarsanız Mona Lisa Smile filmindeki rolüyle de 25 milyon dolar ücret almıştı. Diğer yandan, Jolie gibi daha çok kamera arkasında yer almayı tercih eden Roberts; Oscar, Altın Küre, Akademi Ödülü gibi birçok önemli ödüle layık görülmüştür. Sonuçta Roberts’in 2015 kazancı, 16 milyon dolar olarak belirtiliyor.

5 Jennifer Anniston

16.5 Milyon Dolar

Jennifer Anniston46 yaşına basan güzel oyuncu Jennifer Aniston’u da yer aldığı ünlü filmlerden hatırlıyoruz. Ünlü Amerikan televizyon programı Friends’in eski yıldızı olan Aniston, geçtiğimiz ay aktör Justin Theroux ile gizlice evlenmişti. Yaklaşık 70 ünlü ismin katıldığı tören, doğal olarak davetlilerden de saklanarak gizli kaldı. Daha sonra bir medya kişiliği olan Howard Stern, Sirius/XM isimli programında çiçeği burnunda gelin ile röportaj yaptı. Aniston’un 2015 itibariyle kazandığı miktarsa, 16.5 milyon dolar olarak karşımıza çıkıyor.

4 Fan Bingbing

21 Milyon Dolar

Fan BingbingBu kadar tanınan ismin arasında Fan Bingbing’in ne işi olduğunu düşünüyorsanız, aynı düşüncedeyiz demektir. Ama görünen o ki bu Çinli aktris, 2015 yılı kazancıyla birçok ünlü ismi ardında bırakmış. Hollywood’un gişe hasılatı kıran yapımı X-Men: Days of Future Past (X-Men Geçmiş Günler Gelecek) ile dünya çapında ün kazanan aktris, aynı zamanda televizyon yapımcısı ve şarkıcı kimliğiyle tanınıyor. Forbes’in hazırladığı listede 4. sırayı kapan Bingbing ismine dikkat etmenizi öneririz, nitekim bu oyuncu ilerleyen yıllarda bir numaraya yerleşebilecek niteliklere sahip.

3 Melissa McCarthy

23 Milyon Dolar

Melissa McCarthyDünyanın en çok kazanalan ünlüleri arasındaki bir diğer oyuncu ise, CBS’nin hit pogramları Mike&Molly ile hafızalara kazınan Melissa McCarthy. Hollywood’un en komik kadın oyuncularından biri olarak da gösterilen başarılı isim, Identity Thief (Kimlik Hırsızı), Tammy ve The Heat’teki performanslarıyla da büyük beğeni toplamıştır.

2 Scarlett Johansson

35.5 Milyon Dolar

Scarlett JohanssonTüm sinema tutkunları gibi biz de Scarlett Johansson’u izlemekten sıkılmıyoruz. Oyunculuğuyla başlı başına bir yıldız olan Johansson, güzelliğiyle de göz kamaştıran bir aktris. Ülkemizde de büyük yankı uyandıran Iron Man ve Captain America serisinde Black Widow karakterini canlandıran oyuncu, etkileyici performansıyla büyük beğeni toplamıştır. 2016 yılında çıkması beklenen Captain America: Civil War’da da yer alacak olan ünlünün 2015 yılı kazancı, 35.5 milyon dolar olarak belirtiliyor.

1 Jennifer Lawrence

52 Milyon Dolar

Jennifer Lawrence1 numarada yer alan aktrisin, The Hunger Games’in (Açlık Oyunları) Katniss Everdeen’i olduğunu görüyoruz. Canlandırdığı karakter ve oyunculuğuyla büyük bir hayran kitlesi edinen genç aktris, 2016 yılında vizyona girecek Passengers isimli yapımda rol alacak. Aniston’un bu rolünden 20 milyon dolar ücret alacağı kulağımıza gelen duyumlar arasında. Henüz 25 yaşında olan Lawrence, 52 milyon dolarıyla 2015’in en çok kazanan aktrisi olarak belirtiliyor.

2015’in en çok kazanan aktrislerine birlikte göz attık. Bazıları kariyerlerinin başında, bazıları zirvesinde, bazılarıysa sonlarında olabilir belki; ama kazandıkları milyon dolarla onlar, dünyanın en iyileri! Sanırım listemizde bulunan isimlerden bazılarının filmini birkaç defa izlemişsinizdir. Merak ediyorum, acaba Hollywood’un ünlü güzellerinden favoriniz hangisi?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.