Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

1500 Beygir ile Dünyanın En Güçlü ve Hızlı Arabası: “2018 Bugatti Chiron”

1500 beygir gücüne sahip dünyanın en hızlı ve güçlü otomobilinin özelliklerini sizler için araştırdık. İşte 2018 Bugatti Chiron modelin detayları:
1500 Beygir ile Dünyanın En Güçlü ve Hızlı Arabası: “2018 Bugatti Chiron”
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Otomotiv sektöründeki hız ve güç yarışı tam gaz devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde dünyanın en seçkin otomobilleri arasında yer alan Bugatti Veyron, en hızlı ve en güçlü araba unvanını elinde bulundururken, bu sene üretilen saatte 500 kilometreye ulaşan hız canavarı Ferrari F80 modeli, bu rekoru elinden söküp almayı başarmıştı.

Şimdi ise dünyanın en hızlı otomobilleri listesinde kendisine her daim yer bulmayı başaran Bugatti, 2018 yılında piyasaya süreceği yeni Chiron versiyonu ile bu rekoru tekrar elde etmeyi planlıyor. Dünyanın ilk 1500 beygir gücüne sahip arabası Chiron, bugünlerde açılış yapan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünyaya tanıtılacak. Sahip olduğu güç, pahalı fiyatı ve inanılmaz özellikleri ile bu yeni versiyon, otomotiv dünyasının bir sene içerisinde ikinci bir ilki daha yaşamasına ön ayak olmuştur.

Ferrari F80 modeli ile ilk saatte 500 kilometrelik hıza ulaşan otomobil olarak bu sene yine aynı fuarda tanıtılmasından sonra, şimdi de Chiron modeli ilk 1500 beygir güçlü araba olarak Cenevre’de yer alıyor. Muntazam bir güce sahip bu yeni modelin dilerseniz performans özelliklerine, görünümüne ve fiyat etiketine birlikte bir göz atalım.

Dünyanın İlk 1500 Beygir Güç Üreten Arabasının Performans Özellikleri

Dünyanın İlk 1500 Beygir Gücü Üreten Arabasının Performans Özellikleri2005 yılında tanıtılan ve Veyron 16.4 Super Sport versiyonu ile dünyanın en hızlı seri üretim otomobili olarak 2013 yılında Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na giren Bugatti Veyron modelinin bu rekoru şu anda egale edilmiş durumda. Yeni model Bugatti Chiron, sahip olduğu 1500 beygir gücü ve 1600 Nm tork üreten 8 litrelik W16 motoru ile 1200 beygir gücü üretebilen Veyron ve Ferrari F80 modellerini geride bırakmayı başarıyor. Saatte 420 kilometrelik hıza kolayca çıkabildiği söylenen modelin maksimum hızı tam olarak bilinmese de, 7 ileri, çift kavramalı (DSG)  triptonik şanzımanı ve dört çekiş sistemi sayesinde saatte sıfırdan 100 kilometrelik hıza 2.5 saniyede çıkmayı başarıyor. 0-100 performansıyla hayrete düşüren lüks arabalar arasında yerini alacak olan bu model, en az performansları kadar iç ve dış tasarımıyla da otomobil severleri fazlasıyla etkileyecek.

2018 Bugatti Chiron Modelinin Tasarımı

2018 Bugatti Chiron Modelinin TasarımıGüç bakımından Veyron ve Ferrari F80 modellerine fark atacağı belirtilen Chiron modelinin tasarımı da oldukça etkileyici olacağa benziyor. Yeni model Chiron, Veyron modelinden, daha uzun, daha geniş ve daha yüksek. Bu nedenle de bu yeni model yaklaşık 2 bin kilogramlık ağırlığıyla, hız canavarı Bugatti sevdalısı ünlü isimler arasında yer alan Jay Z, Chris Brown, Simon Cowell, Cristiano Ronaldo ve Drake gibi yıldızların tercih etmiş oldukları Veyron modelinden daha ağırdır. Yeni Chiron modelinin ön ızgaralarının yan tarafındaki hava girişi sağlanan boşluklara bir dağıtıcı eklenmiştir ve bu özellik otomobile oldukça yenilikçi bir hava vermiştir. Ayrıca 2018 model Chiron’da bulunan LED farlar ve tavandan arkaya doğru yayılmış saptırıcı levhası, iç ve dışı karbon fiberden oluşmuş bu modeli daha da göz alıcı kılıyor.

GCM Yatırım Banner

2018 Bugatti Chiron Modelinin Değeri

Şimdiye Kadar Üretilen En Güçlü Otomobil Olan 2018 Bugatti Chiron Modelinin Değeri2018 Bugatti Chiron modeli paha biçilemez bir güce sahip olsa da, yine de sınırlı sayıdaki bu dünyanın en güçlü canavarı belirli bir fiyat etiketi ile piyasaya sürülecektir. McLaren P1 Cenevre karbon fiber modeli gibi muhteşem arabaların da yer alacağı Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan bu modelden sadece 500 adet üretilmiştir. 2.62 milyon dolarlık başlangıç fiyatı ile piyasaya sürülecek olan bu seçkin model, otomotiv sektöründeki bütün tabuları yıkarak karşımıza geliyor.

Dört tekerlekli gerçek bir canavar olan 2018 Chiron modeli, Bugatti’nin şimdiye kadar üretmiş olduğu en güzel başyapıtlardan bir tanesi. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan hızı ve beygir gücü ile özel bir jetin performansına oldukça yakın bir verim sağlıyor. Dünyanın en güçlü ve en hızlı otomobili olmaya aday 2018 model Bugatti Chiron modeli ile tam gaz yolculuk etmek ister miydiniz? Sorumuzun cevabı ile birlikte bu yeni model Bugatti hakkındaki düşünce ve yorumlarınızı da bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.